Thursday, December 31, 2009

Wishlist: 2010 Resolution

A new day will come :)

Finally, 2010..
As u guys, Im hoping for the very best of everything..
Health, Love of family & friends, Wealth, Happiness & Joy!

Instead, here is my New Year’s wish list:

1. Be more focus on my new marriage life ~ My Hubby
2. Also focus on my last semester of study..InsyaAllah :)
3. Maintain a healthy life - jogging, exercise & maintain weight
4. Become richer.. ;p Aminn..
5. Travelling @ Honeymoon >,<
6. Preparing myself to start working this coming mid-year
7. Wish for a new camera..can huh Mr Hubby? (xmau yg digital okey ;p)
8. Wish that I will work in Peninsular..ohh..pliz..pliz..pliz..
9. New house, new car..
and last...
10. Baby :) Badrulshah @ Batrisya?

Btw, may u all be blessing for the new year..
Enjoy each day okey! :)

BisikChenta: Tercapaikah?

Wedding: KAMI dah KAWEN!

Ohh..sungguh lame tak update blog..
Sibuk dengan pelbagai urusan selepas bergelar ISTERI..
Yeah, finally I'm now officially MRS ZAHIR.. :)

Dari Majlis Khatam - 4 Dis, Akad Nikah & Sanding - 5 Dis
Then, Majlis Tandang - 12 Dis
Syukur, semuanya berjalan dengan lancar..
Jutaan terima kasih kepada yg hadir
Juga kepada semua tenaga kerja belakang tabir & depan tabir
Dan kepada semua yg terlibat secara lansung dan tidak langsung
Menjayakan majlis kami..
Terima kasih kami ucapkan..

Alhamdulillah..
Tahun 2009 akan melabuhkan tirai hari ini..
Diari 2009 aku tamatkan,
dengan sejuta kenangan yg teramat manis dalam sejarah hidup aku..

Ohh yeahh..
Aku terpikir nak tukar layout baru..
Tapi nanti2 la..
Memerlukan sedikit masa utk spend mase buat layout baru..
New mood~

Ape2pun layan jap gambar kawen
Yg nie di captured un-offically oleh kak Fathinz, my fren & officemate encik HUBBY!
Yang official? Hmm..sila bersabar~

~Khatam Quran~

~Solemnization: Alhamdulillah :)~

~T_T syahduuu~

~Kami di pelaminan~

~Bermesra dgn tetamu~

~Hobi official kami : We luv singing~
~Peace: We're officially Hubby-Wifey~
~A part of RNZ Integrated team~

~An army's Wife?~

~Baby Mr Zagato~

~Again : RNZ Integrated Team~

3minggu sudeh!~

Tuesday, December 1, 2009

Wedding: Road Signage -- 2 days to go!

Berhenti??
Ohh..tidak..nehi..cannot..


Aku masih membuat persiapan terakhir,
Ade sket2 lagi bende nak setel,
Tapi xde la rushing2 sangat..

Relaz n cool..
Hanya menunggu saat diijabkabulkan :) gatalll.. ;p
2hari lagi okey ~


Bridetobe: Khemah dah pasang td..Makin debar plak tgok khemah dh naik :P

Saturday, November 28, 2009

Wedding: Banner -- 7 DAYS TO GO!

7 hari lagi~

debaran makin terasa..
kesibukkan mula menjelma..

doakan semoga semuanya berjalan lancar~
will update soon..


BRIDE TO BE:
Aqieshunny

Thursday, November 5, 2009

Wedding: 5hb -- Sebulan lagi wehh!

Ohh..Ohh..Hoho..
Baru terperasan..

Hari ini 5 haribulan November~
Bulan depan pada tarikh yg sama...
5hb Disember

hmmm...akan berlakulah transformasi!

Genap 24tahun (InsyaAllah) aku dilahirkan di muka Bumi ini..


Dan...

Bermulalah diari baru kehidupan aku..
(isteri kepada seorang suami)

Hurmm...
Adakah aku cukup bersedia menghadapi semuanya??

... Gembira
... Terharu
... Excited
... Syahdu
... Berdebar
berperang dengan perasaan sendiri~

BisikChenta: Ya-Allah, berikan aku kekuatan..

Wedding: Kad Kahwin ZB :)


Hoooyeahhh...Hooyeahhh...
Debaran makin terasa..Gedebak gedebuk, lagi 30hari~
Padahal macam baru semalam buat countdown 100 hari~

Okeh..Operasi dah bermula..
Lepas ni, bermacam2 lagi operasi menanti~

So, cite satu2 yer..
Operasi I : Operasi Kad Kahwen
(sebenarnye i bukan Ops pertama aku..dah byk dah, tak cite kat sini je..)

Yezzaa..
Aku sudah mula mengedar kad kahwen kpd rakan-taulan & kenalan..
Aku n tunang menempah 2500 keping kad~
(inlay dalam kad ade 2 untuk belah L&P)
1000 <-- span=""> ChentaHati
1500 <-- span=""> Aku & family
Banyak ke?? Ade yg cakap banyak sgt aku tempah, bazir je..

Tapi...
Ermmm..guess what!
Kad yg dah diedar dipihak aku adalah sbyak 1000kpg..
Ade lagi balance 500kpg..
Tue pun mak ayah aku ckap ade lg kengkawan diorg yg nak bg pos..
huh?? ade jgk yg jemput mulut je ni kang~

Yang aku dah pos??
Utk kengkawan aku SAHAJA aku dah pos 130kpg <-- span=""> TQ encik posmen! =)
Yg dah bg by-hand 150kpg..
Total 280kpg~
Itu pun byk lagi x bagi, kengkawan skolah xsempat lagi..
sbb aku bz wat assignment..
Lpas2 ni baru aku buat laa..

Setiap kad yg keluar, aku catatkan name yer~
Tujuannye utk, elakkan redundancy, plus, nak tau bape kad yg dah dipos & diedarkan..

Hoohh..mase aku pegi pos office,
aku bawak 1 beg sandang,
abg kat situ siap cakap,
"Awak anta kad kawen ye?Nasib baik awak x bawak guni, kalo tak kene engaged 1 posmen je nak anta kad awak.."
hahaha..pandai abg tu buat kelakar! menghiburkan! =)

Anyway, sesiapa yg tak dapat lg kad aku tue,
sabar menanti yer..
OR
in-case kalo aku terlupa..
OR
name korang tercicir/terlepas pandang..
OR
kad dah abis..

Aku dgn segala hormat n rendah dirinye,
menjemput kamu semua kenalan2 aku, utk dtg ke Majlis aku,
pada 5 Dec 2009 =)
Peta?? leh tgok kat facebook aku ok!
Nanti2 la aku tepek kat blog nie~

BisikChenta: Okey..Pegi sambung buat report kamu Balkiz!

Friday, October 30, 2009

Wedding: Inai Maharani

Hye!
Soooorrrryy all..
Bukan malas nak update blog, tp byk sgt submission kene buat lately!
Plus preparation utk my wedding~
Pening sudah kepala ini..

Aku ingin bertanya sama kamu2 sekalian..
Siapa tahu mane nak beli Inai Maharani @ Inai2 yg agak2 tahan 1-2 bulan..

:: Nie la inai Maharani tue..puas aku cai tak jumpe smpai la nie.. ::

Huhu..aku mahu menconteng sendiri tangan aku nie..

:: Nak macam ini, tapi lg simple, lg bagussss ::

Jadi tak jadi lantakla.. ;p
Yg penting Inai tue kene cari..
Sesiapa pnah dengar @ nampak kat mane ade inai nie, sila bgtau yer..

TQ all..Wish me luck ehh =)

Update: Inai Maharani ni boleh beli kat mall sebelah SEMUA HOUSE KL. Aku tak ingat ape nama mall tue, tapi sana memang banyak inai nie.

BisikChenta: Akan update Operasi2 Wedding yg dah dijalankan =)

Thursday, October 22, 2009

Wedding: Bizzzzyyyyy Preparation & Weekend

Shohh..shuhh.. (aksi sedang menghalau nyamuk2 n labah2 yg konon bersarang kat blog nie~)

Ahhaa..Maafkan aku kerana lama sungguh tak menghapdate blog nie..
Mesti korang rindu kan?? (buat aksi mate berkedip2 macam dlm cite katun..!)

Okey..Aku just ak bagi reason nape aku jarang update lately~
Imbasan semula..

Last week:
+ Wedding Kak Farah & Tn Nazmi ~ Chenta-ku sword bearer, frust tak dapat tolong byk sbb malam sebelum wedding ade presentation..dusshhh!
+ Operasi barang hantaran ~ Cincin diamond di HABIB, Handbag di Charles & Keith n Cincin Hubby di Bausch K Midvalley!
+ Operasi perabot ~ Katil di Bt 11, Balakong!

Last 2 weeks:
+ Open house ~ office mate hubby & Wedding ~ Sue MJ di Kepong!
+ Operasi barang hantaran ~ One Utama & The Curve ~ Tapi takde yg berkenan mase nie...

Last 3 weeks:
+ Operasi barang hantaran ~ Shirts n pants Hubby at G2000 Sunway Pyramid
+ Operasi barang hantaran ~ Perfumes at SOGO & Bedsheet utk rumah Melaka
+ Wedding Pn Faezah ~ Sabak Bernam (siap kluar paper lagi "Perkahwinan Datuk Anak & Cucu)

Disamping itu, rasenye tak perlulah diceritakan assignment2, submission2 & presentation2 yg perlu disiapkan.. Jadi maka dengan itu, sy mengisytiharkan bahawa diri sy memang semakin sibuk dan menggelabah tapir semenjak 2 menjak nie...

Akan mengupdate sekiranya berkesempatan..Hopefully!
Ohh..tambahan yer..
Minggu nie akan berjalan ke:
+ Seremban ~ majlis Nikah Elma salah sorang sahabat baikku 

+ Ipoh ~ majlis sanding Yanto - team-mate mase degree!

BisikChenta: Fuhh...terasa artis tibe2.. *sigh*

Friday, October 9, 2009

Passion: Band Performance - Halaman Asmara

Penat semalam belum abis..Hr nie demam n pening menjelma..Maybe sbb semalam angkat instrument dalam ujan kot! Huhu~

Ape2pun, sila layan video yer..Komen2 daripada anda sume amat dihargai! =)

Kate2 hikmat budak band aku: We're not a professional musician, we play n love music by passion!!

Male Vocal: Razis
Female Vocal: Balkidz & Raja
Lead Guitar: Nasir (Nasir Lefthanded ;p)
2nd Guitar: Helmy
Bass: Bro Mahen
Acoustic: Man
Drummer: Ali
Keyboardist: Shah



Untuk video2 lain sila ke [link ini]

BisikChenta: Seni itu sentiasa ada dalam diriku!! =)

Sunday, September 27, 2009

Friends: BabyBFF - Assalammualaikum Ammar!

Fuhhh..kepenatan! Semalam baru balik dr Bentong, menghadiri majlis pertunangan skuad aku, Najwa..Gambar nanti la upload,xsempat lagi nak transfer..Balik smalam terus pengsan..Huhu..Lepas mama urut terus lena..Tak larat rase..Kpale pening, tekak perit, sidrom2 demam nak datang..

Berbalik kpada title entry..Pagi nie aku dapat berita gembira dr one of BFF aku, Aze..Sudah selamat menjadi ibu kepada baby Ammar..Baby Ammar selamat dilahirkan di HUKM kul 4.39am, 26 September 2009..Genap seminggu kite berhari raya..Baby Syawal! Baby Ammar lahir pre-mature n kene tahan wad 72jam before dibenarkan kuar..

Ape2pun, aku doakan semoga baby Ammar n ibunye, Aze Fauziah selamat n sehat.. =)

BisikChenta: Kengkawan seangkatan dh ramai yg kawen n menimang cahaya mata! Alhamdulillah~

Thursday, September 24, 2009

Raya2009: I'm taken next year!

Alhamdulillah..Sudah 5 hari kite umat Islam sedunia menyambut Syawal..
Syukur kerana masih dapat lagi menyambut Syawal tahun ini, masih dipanjangkan umur dan diberikan kesempatan untuk berhari raya bersama insan2 yg aku sayangi..

6hari yg lepas, 29 Ramadhan, sehari sebelum menjelang 1 Syawal, aku tak tahu kenapa hati aku begitu sayu & syahdu yg teramat..Byk sebab kenapa aku begitu sensitif pada hr tue..

Pertama2nya, aku sayu sbb mengenangkan Hari Raya yg terakhir sebelum aku bergelar isteri.. Tak dapat aku gambarkan betapa syahdunye, bile tahun depan tangan yg pertama kukucup dipagi Raya bukan lagi tangan Ayah & Mama-ku, tapi tangan suami tercinta.. T_T Dan paling membuatkan aku syahdu, bile ayah berkata "Tahun depan kakak dah Raya sorang2 dgn suami.." Huaaa...makin menitik air mata kau di pagi Raya..

Keduanya, Aku rindukan arwah atokku yg ku panggil Pak Tok..Dah 7tahun die pergi, tapi macam terngiang2 jer kat telinga jerit pekik die bile kitorang cucu2nye main meriam atau bile kitorang main beskal keliling kampung petang bru balik..Sayu sgt! Lagi2 bile aku kenangkan arwah takde mase aku kawen nanti..Al-Fatihah~

Kesimpulannya, Raya tahun nie mmg buatkan aku menitiskan air mata sayu dan sekarang pon aku tgh nangis.. **tsk..tsk** Ntahla, hanya Allah je yg tahu ape aku rase..

Aku share sket gambar mase raye hr tue utk tatapan kamu2 sume..Keluarga belah ayah..Keluarga Allahyarham Hj Sirat Supangat & Hjh Musringah Bakri..7orang anak, 2 lelaki dan 5 perempuan..Semoga keluarga ini terus dilimpahi rahmat Allah & diberkati hidup dunia & akhirat..Amin~
** Kazen2ku = (left) Amin, Sahar, Ita, Adik & Syira **

** Tak cukup 1 family **

BisikChenta: Macam mane rasenye raye di rumah mertua? Mampukah aku.....

Saturday, September 19, 2009

Raya2009: Selamat Hari Raya!

Entry pantassss...
Aku sekarang berada di kampung halaman kat Batu Pahat, Johor..

Baru lepas main mercun dgn sepupu2 n jiran2 kat sini..
Ohh..tidah lupe, meriam tanah turun temurun hasil buatan sepupuku..

Dikesempatan yg ade,
Maaf aku pohon atas segala silap salah serta keterlanjuran kata & perbuatan..
Kepada pembaca2 dan kenalan2 maya-ku, maaf andainya kata2 dan tulisan aku dlm entry2 blog aku nie buat korang terasa + menyampah + sakit ati..Ampun ku pohon!

Kepada semua rakan2 ku tak kira siapapun korang, kat mane pon korang berada, aku doakan kesejahteraan dan kegembiraan korang di lebaran ini..
Semoga Syawal kali ini membawa sejuta kemanisan buat semua!

Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir Batin!


Ikhlas:
Balkidz Hunny
-Kg Linau, Bukit Pasir, Batu Pahat, Johor-

BisikChenta: Syawal terakhir yg aku rase syahdu sbb Syawal terakhir sbelom bergelar isteri =)

Wednesday, September 16, 2009

StudentsLife: Elaun TPM, makcik kayoooo!

Yahooo.....Makcik kayoooooo!!
Oppss..Nada riak..Tak baik.. (tarik balik...:D)

Alhamdulillah...
Elaun TPM aku dah masuk..
Hambik ko segedebuk die bagi..Tak penah plak dlm bank aku ade duit byk tue..
Adela..tapi maksud aku, duit yg org masukkan segedebuk byk tue..Slalu dah kumpul lame baru dapat kot!
(Jumlah tak leh dinyatakan di sini atas sbb2 keselamatan ;p)


Yahooo...leh shopping raye!
Ermm..xdela shopping sgt pun..(haha..boleh caye ke ko nie Balqiz?)
Pagi2 aku dah dok tekan2 CIMBClicks!
Pastue..tgok je duit dr RM 80 jadi RM xxxxx terus call Mama aku..Kukhabarkan berita gembira padanya! Harussss....
Then siap amik gambar transaction History, MMS kat ChentaHati.. (ciss..punyela heppy!)

Hehe..adik aku xde klas hr nie..
Nak ajak die gi shopping raye la kat JUSCO Bukit Raja jap lagi..
Sekali sekala pe salahnye kan??
Bukan luak pon, adik aku sorang je..

Yg selebihnye, nak beli brg sket2..
Then yg lain nak simpan tuk kawen!!
Walllaweeyyyyyy!!
Yabedddaaaabedddoooooo!!


Aku seronok sgt tak terkata..
Jadi cukup stakat ini okey! =)
Syukur Alhamdulillah atas rejeki yg Allah kurniakan untuk aku tahun nie..
InsyaAllah, aku tak lupa yg memerlukan.. =)

BisikChenta: Rezeki sepupu2 & anak2 buah laa raye tahun nie..

Saturday, September 12, 2009

Friends: Iftar-Gathering @ Shah Alam

Agenda hari ini!

MAJLIS BERBUKA PUASA
BATCH 26 PALAPES UiTM

(Army-26, Navy-8, Air Force-2)
+ DATE: 12 SEPTEMBER 2009
+ VENUE: U12, DESA ALAM, SHAH ALAM

++++++++++++++

Kali ke-2 penganjuran Majlis nie. Tahun lepas buat kat UiTM sbb masih ramai yg belajar. Tahun nie, buat kat rumah skuad plak. Lame tak jumpe skuad2 aku nie.
Teringat kenangan puasa dalam medan mase Junior! Mara 7km, compass matching 15km..haha..ramai btul yg "burn" puasa time tue..

++++++++++++++

Gambar gathering tahun lepas aku kongsikan di sini!

+ Time makan..Laju je sume! +

+ Army Ladies! ~ Macam tak percaya sume nie askar..haha~ +

+ Together we Unite! Batch 26 Rawkksss! +

++++++++++++++

Dan ini, gambar dolu2 Ramadhan 2004, UiTM Sri Iskandar, Perak!
BisikChenta: Betapa aku merindukan mereka2 ini, walaupon sgt perit utk aku ulangi zaman ini!

Friday, September 11, 2009

Weeding: Announcement!


Hmmm..Makin busy dgn assignment yg melambak, yg perlu dilunaskan semuanye sebelum balik kampung beraya! Yela kan, dah raye nanti confirm, berhabuk buku ngan laptop aku tak bukak..Percayalah..Ini serius!!
Aku tetibe nak bercakap pasal isu soalan "Adakah?" "Haruskah?" dan "Patutkah?"
Ape maksud aku?
Berkaitan dengan tarikh @ date utk wedding aku, InsyaAllah hujung tahun nie..
Persoalannye:
+ Adakah terlalu awal aku menghebahkan tarikh kahwin aku?
+ Haruskah aku bgtau yg aku sebenarnye membuat pengumuman awal kerana bersebab?
dan..
+ Patutkah aku menjelaskan kenapa aku membuat pengumuman ini?
Aku jawab soalan di atas dengan penjelasan yg panjang lebar okey..Tak nak baca sila pegi blog org lain!
|
|
V
Hari nie genap 84 hari sebelum tibanya hari bahagia aku. Serasa aku, sudah agak hampir. Percaya atau tidak 84hari itu akan bertukar sekelip mata menjadi 54hari, 34hari, 4 hari, dan tibalah harinya. Aku merasakan aku harus membuat pemberitahuan @ pengumuman tarikh kahwin aku kerana beberapa faktor!

(SATU) Aku akan berkahwin musim cuti sekolah, yg mana umum ketahui ramai jugak la psangan spt aku yg memilih waktu begini juga utk berkahwin, bertunang dsb.
(DUA) Aku dihujani dgn pertanyaan sebegini saban hari:
+ Bile ko nak langsung @ kawen?
+ Tarikh kawen ko dah confirm belum?
+ Ehh..ko kawen hujung tahun kan? Berapa hb? Aku takut ramai kawen, aku nak atur schedule!

Bukan nak cakap aku glemer nak mampus taraf artis2 nak kawen. Aku hanya insan biasa yg punya ramai kenalan, rakan taulan, sahabat handai yg mewarnai kehidupan aku dari kecil hingga kini. Tak payah aku nak buktikan, tengok saja bilangan kawan2 aku kat Facebook @ Friendster dah cukup. Itu yg ade Facebook/Friendster, yg takde, tak masuk lagi. Nak aku senaraikan kat sini, memang tak terlarat aku nak tulis.

Bukan nak riak, bukan berlagak, bukan ingin menunjuk2.. Tetapi,hakikatnye majlis perkahwinan aku antara majlis yg di tunggu2, bukan sahaja oleh rakan2, malahan sedara-mara. Aku anak pompuan sulong, anak pompuan pertama (father's side) yg akan kawen. Mane tak kecoh makcik2 ngn sepupu2 aku sume. Nak kate public figure pon boleh jugak kot! Dikalangan kawan2 la..(Perasan kau nie Balqiz!) Sbb tue aku rase msg inbox aku kat FB @ FS @ handphone dipenuhi ngan soalan2 yg aku nyatakan di atas!

So, antara salah satu sebabnye, memang atas dasar nak membuat PENGUMUMAN AWAL saje. Nanti Kad akan menyusul. Lagipun, aku harap bile dah bgtau awal nie, boleh la sampaikan dari mulut-ke-mulut! Mane tau ade yg aku tak sempat @ terlepas pandang ke, so at least boleh la jugak yg tak tau akan tau dr yg tau kan? Bukan ape, aku tak nak nanti ade suara2 sumbang yg akan cakap:
+ Apesal ko kawen tarikh tue? Same la ngan kazen aku kawen..
+ Alaa..ko tak bgtau awal2 nape, aku dah ade plan lain la hari tue..
+ Ko nak kawen dah ke? Bile? Sampai ati ko tak jemput aku..
+ Ko ni pun, nak kawen tak bgtau kengkawan, dah dekat2 baru bgtau..

Oh ya! Ade antara ayat2 di atas, dah kuar pon dr mulut2 mereka..Ade yg cakap, aku tak patut bgtau awal sbb KALAU TAK JADI malu tak sudah, menangis tak berlagu (mintak2 dijauhkan la kan..) Hmm..bg aku, KALAU (kalau okey!) Kalau takdir bukan jodoh aku dgn ChentaHati aku, aku terima dengan redha! (Ulang lagi, KALAU okey!) Aku berharap semuanya akan berjalan lancar dan mengikut perancangan..

Jadi aku harap, sesiapa yg rase nak melaser aku ngan hentaman @ tembakan padu tue pikir dulu 2-3x sebelum melancarkan serangan yer! Yela, aku tau, bukan semua org boleh tgok org lain senang. Manusia nie, hati lain2. Siapa tahu kan? Aku harap penjelasan aku nie cukup utk memahamkan korang2 kenapa aku membuat pengumuman awal ini.

Aku mohon maaf andai ade yg terasa hati dgn entry kali ini. Oh! Aku rase aku begitu serius kali ni. Hahaha. Okey, sudah mula nak berpoya2 dan menggila. Terima kasih kpd yg memahami. Kepada semua, anda semua aku jemput hadir ke Majlis Perkahwinan aku dan bakal suamiku (insyaAllah) pada 5 Disember 2009, di Hulu Langat! Kepada yg menantikan kad, sila tinggalkan alamat. Akan aku poskan bile kad dah siap!

Salam kemaafan. Maaf aku pohon jika aku juga bicara yg sia2 dan membuat sesiapa terluka!

BisikChenta: Manusia! Punya hak utk bersuara hingga kadang2 terlupa banyak hati dan perasaan yg patut di jaga..

Monday, September 7, 2009

Photoshoot: Night Outdoor Pre-wedding @ Bukit Bintang

Yeehhaaaa...Gambar dah di upload oleh Kak Kay..
Aku amik pict nie dari facebook Kamalia Kamal..

***********
Sedikit review:

Aku n Encik ChentaHati menang contest yg dianjurkan oleh thephotolicious.com
Hadiahnye ialah FREE outdoor pre-wedding shooting selama sejam kat mane2 lokasi pilihan kami..
Jadi, kami dengan suggestion drpd Kak Kay telah memilih Bukit Bintang..
Tema baju jangan dipersoalkan kerana sepatutnye shooting pada malam Selasa, tetapi tibe2 Kak Kay call ajak shooting malam Sabtu..Kul 12.30malam okey!! Aku dapat call kul 9malam..
Mane tak kelam kabutnye cari baju, dah la aku baru balik kelas..
Terus call encik tunang n die pon menggelabah bersiap & amik aku..
Main amik je ape yg ade kat umah time tue..
Aiiiyoooo!!

Thanks & kredit to Kak Kay, suaminye, adiknye-Anis & sape sorang lagi, juga encik Dean n the gang yg tak sempat nak borak2 ngan diorang!
Memang kecoh la Bukit Bintang tue ngan kitorang yg bergambar mcam hape ntah,siap dancing2 lagi kat tengah2 tue..Penat tapi enjoyyyyy it!!
Ramai gile org tegur, lantak la, bukan sedara mara aku pon..
Aku tak kenal diorang, diorang tak kenal aku..
Selamba sudehhh.. =p

Ape2pon, layan ar gambar2 nie..

**The best pict n I loved it so much**

**Kat junction Bukit Bintang**

**Nakal yer die nie...Meh sini tarik telinga!** =)

**Aku rase gambar nie cam ade tak kene tapi tak tau ape...**

**Dancing2 kat Pavillion**
(terangkat2 skirt aku!! Nasib pakai sluar kat dalam!)

**Shhhhh..Pss,I Love U!**

**Berasmardana di malam hari..** ;p

BisikChenta: Tak sabar tunggu full-photo siap..Banyak lagi takde nie..Gambar baring2 takde lagi! Hikhik...

Friday, September 4, 2009

Photoshoot: Outdoor Pre-weeding Ideas




" Malam..terdengar sepantun lagu..Irama di malam syahdu..Gaya nada rindu.."
Takde kene mengena dgn lagu di atas g dipopularkan oleh kumpulan SHADES!

====================

Aku sedang mencari idea..Oh, idea! Idea! Mane ko??? Besembunyi bawah selimut? Berselindung dibalik kueh teow kerang? Atau bermain baa-chakk di balik pokok mangga depan umah aku?

Haha..Idea yg aku cari ialah tempat nak buat outdoor photoshoot MALAM hari..Ulang suara MALAM!! Aku nak wat tempat yg banyak sket lelampu n byk sket kekereta..Baru nampak LIVE.LIFE.LAUGH..Ehh macam kenal itu motto... =)

Sebenarnye, aku dapat free outdoor sebab masuk contest "Kakak Photograper" yg very the friendly laa..Kak Kay dari thePHOTOLICIOUS..Aku gatal2 je masuk sbb nampak iklan die kat FB..Tak silap aku, contest die bertajuk "Describe thePHOTOLICIOUS in 3words"..Aku pon tak ingat ape aku bagi jawapan..Seconfidentnye aku menjawab n hantar je mase diorg bukak booth kat MidValley on July! Tapi dah shortlisted among 500 yg join, aku top 10, kire bleh tahan la kan power aku mengayat!! ;p

Gambar2 diorang maveles wa cakap luuu..Sape2 yg nak kawen n blom ade photographer, jangan segan silu la pegi blog diorang nie.. (Chehh..promote2..Kak Kay, nanti amik pict kitowang byak2 ekk.. ;p) Bydewey, Minat sgt ngan "mata-ikan" Kak Kay n the team!! =)

So,any idea guys??? Dalam kepala aku ade beberapa tempat, tapi nak gak idea korang mane tau ade yg tak penah aku terpikir ke kan! Lagi satu, baju ape n tema ape la aku nak wat nie.. Ala2 kampung dah pnah wat..Ala2 R&B dah pnah wat..Hurmmm..ape ekkk?? Sila2 bagi pendapat anda! Tapi area KL je ahh..Jangan la plak gegatal nak suruh aku pi Melaka memalam weekdays! Mampus Kak Kay ngamuk jap gi!! huhu..IDEA Plizz... =) Tq guys!

Lokasi:
1.Bukit Bintang
2.Dataran Merdeka
3.Central Market
4.KLCC (bleh ke amik gmbar kat KLCC?)

Tema:
1.Retro...(uhh..main sebooott jer)
2.Checkered
3.Putih suciiiyyy


(Photo: Pinjam dari Kak Kamalia Kamal juga.. thephotolicious.com)
====================

BisikChenta: Kalo dapat free shoot mase kawen kan best... ;p Eceehh..bagi sket nak lebey!

Friday, August 28, 2009

Lirik: Susah Senang Kita Bersama - RR & NW

...Seminggu sudah!...

Layan lagu lama dendangan Nassier Wahab & Ramlah Ram..
Mood jiwang!! ~ Jangan marah sume!
Kudedikasikan lagu ini untuk mereka2 yg dah berumahtangga, yg tengah bertunang, yg tengah couple..Of cos, spesel utk tunang-ku tersayang la.. =) Ecehh..Sudah Balqiz! Keje ko melambak lagi tue..Baik2..aku perg sekarang! Layan, Zasssss..~

++------------------------++

Susah Senang Kita Bersama
by Ramlah Ram & Nassier Wahab



(L)
Aku menyayangi dirimu disepanjang hayatku
Aku merindui dirimu setiap waktu berlalu
(P)
Aku menyintai dirimu sepenuh jiwa ragaku
Aku mengasihi dirimu lebih dari kata-kata
CHORUS (Duet)
Kau dan aku saling menyinta usah lah kita hancurkan
Kau dan aku saling mengharap moga tidak berpisah
(Repeat 2x)
(Duet)
Kita teruskan perjalanan
Menghadapi segalanya
Susah senang kita bersama
Sehingga ke hujung jalan
(P) Aku mendoakan semoga cinta kita berpanjangan
(L) Tapi aku bimbang jika hasrat dan impian tak kesampaian
(P) Aku kan bersabar menunggumu hingga ke akhir masa
(L) Akan ku pastikan akhirnya kau menjadi milik ku nanti
++------------------------++

BisikChenta: Jenuh aku type laju2 sambil dengar lagu! Lirik tak dijumpai kat Google =)

Thursday, August 27, 2009

StudentsLife: Berbuka sambil nangis T_T

**Aku Rindu Sayang Kamu: BLACK**
Lagu Black kat atas tak de kene mengene ngan title okeh!

Cerita sedih yg aku maksudkan ialah...

Hari nie, Ramadhan ke-6, aku hanya berbuka dgan kurma, air Hot Choc & Roti High-5..Jangan ditanya mengapa..T_T

Ohh..lihatlah langit! Tiada bulan tiada bintang!
Yang ade hanya....
| | |
| | |
v v v

Rintik-rintik HUJAN yg turun membasahi Bumi..

Yaa..Itulah jawapannya..
Aku tak dapat kuar beli makan sebab hujan yg sangat lebat di Seksyen 17 Shah Alam sejak dr kul 5ptg hinggalah saat nak berbuka..dan hingga kini masih rintik okeh!

Paling sedih lagi, stok Maggi abes, stok bahan mentah nak masak pon takde..
Lately, busy n tak spat gi pasar..Aduhh!!

Jadi aku makan ape yg ade,nasib baik ade roti tue aku beli lebih 2 hari lepas sbb bawak gi kelas nak buat berbuka..Naseb lom expired! (kalo expired pon aku makan jer..)
Huhuhuhu...Kalau lah aku kat rumah...(kalau...)

Aku berbuka jam 8.30 malam..Itupon hujan masih rintik2 okey!
Keluar jugak sbb lapar kan..Takkan taknak makan langsung kan!

Baiklah..cukup di sini..Bagi aku cukup sedih la kesah tue..
Kalo korang rase tak sedih xpe..aku punye suke la nak tulis ape! ~
Ade aku kesah.. ;p

++++++++++++++++++++

BisikChenta: Lagi sedih bile Mama msg wish.."Buka ape hr nie kak? Mama masak ketam" Warrrrgghhh!!!

Wedding : Edisi 100 Hari

100days to go?? Homaigod!! OMG!! Adoohhh!!

Alamak!!
Degap-degup jantung nie makin terase..Korang dengar tak bunyi jantung aku makin rancak?? (Hehe..angguk je la,sedapkan ati aku.. ;p) Waaaa...Mama,lagi 100 hari anakmu ini akan jadi kepunyaan orang a.k.a ISTERI orang!
Pejam celik, kejap je rase..

Macam baru minggu lepas aku tunang! Padahal dah setahun setengah! Nie tak lame dah nie, 100 hari bukan lame pon..Cayelah aku cakap, mase memang pantas berlalu..Tup..Tup..Nanti dah tinggal 30 hari je..Pastue seminggu,pastue 2-3 hari, pastue..Ohh!! Tak sanggup nak pikir, tapi kene pikir gak!


Tibe2 aku rase nak nangis! T_T Adehh..dah berjurai pon..(Sentimental la pulak!) Lagi 100 hari, tanggungjawab dan amanah Allah yg dipikul oleh ayah & mamaku sejak aku besar tapak kaki hingga sekarang akan beralih kpada encik ChentaHatiku..Tak dapat aku bayangkan saat dan detik itu nanti! Detik aku diijab kabulkan,detik aku dipindahkan hak milik kepada Suamiku! Mesti abes mekap aku comot2 time tue nanti kerana kebanjiran air mata! Yela,dah la sorang anak pompuan, pastue adik bradik 2 org je plak tue, akulah yg pertama & terakhir..Sayu woOOO!! Warghhhh!!

Cakap pasal persiapan plak, now, mmg sume dah confirm booked laa..Gile kau kalo tak booked lagi..Dah la aku kawen time cuti skolah!! Korang tgok ar sendiri kat wedding list aku kat belah kanan <--- lagi="" span="" style="color: #33ccff;" tue..huhu..tinggal="">barang2 hantaran
je, nak beli time SALE..Yg lain2 macam dah okey n consider settle, tinggal nak follow up je after Raye nie..=)

Harapan aku, semoga semuanya akan berjalan lancar seperti yg dirancangkan..Banyak halangan dan dugaan sepanjang kami bersama..Lagi2 time tunang nie! Tapi, semuanya dapat dijalani dgn tabah..(Ohh..Jiwang lagi!) Terima kasih ChentaHatiku kerana sudi menerima diri ini seadanya..Semoga aku akan jadi yg terbaik utk kamu..InsyaAllah..Sayang kamu Encek Zahiruddin Shah! =)
++ Sempena 100 hari lagi...Aku dedikasikan ini utk tunang terchenta!! =) ++



BisikChenta: Ohh..tak sanggup rasenye aku nak menghadapi 100hari lagi walaupon kegembiraan & keterujaan kurasakan! Ayah + Mama, Terima kaseh utk segalanye!

Tuesday, August 25, 2009

Wedding: Spa Imej Anggun @ Plaza Alam Sentral, Shah Alam

Ramadhan ke-4..Alhamdulillah! =)

Sempat lagi ko ye Balqiz! Huhu..Jangan marah! Hari ni, dr kul 11pagi smpai la 4ptg, aku berada di Spa Imej Anggun, kat Plaza Alam Sentral..

Kepergianku tak dimaklumkan kat tunang aku sbb aku konferm die akan "bersyarah" kat aku kate tak payahla, ape la..Haha..(Aku awek yg degil kan encik Tunang?? ) Sampai skrang die masih mrajuk n marah aku sbb tak bgtau..Sorry ye yang! Ny bukan gi mane2,gi spa je..Untuk B gak!! ;p Aku (Aku tipu2 die cakap gi site..Padahal...kuang3..)

Tapi, yg penting, badan aku dah selamat dikerjakan oleh 3org pekerja Spa Imej Anggun nie..Dr dulu lagi aku mmg suke ke sini tuk manjakan badan..Service tip-top n harga aku leh cakap murah la..Produk sume berasaskan herba + buah2an..Owner die, Kak Gee, aku knal sbb dulu mmg selalu beli scrub kat sini n wat body/facial treatment..Body Kak Gee mmg meletoppss kau,anak dah 3org..Kulit putih gebu n licin! Kellllaasssss..Mmg tak sia2la kalo wat treatment sbb Kak Gee pnah cakap, die wat bisnezz spa sbb arwah nenek die aja die amalan tradisi jage badan nie..Name produk die Safah Herbs..(produk die sendiri,kilang kat Sepang) Murah n mmg berkesan! Try la..

Okey! Tadi aku wat treatment badan & facial..Body treatment termasukla Sauna + Scrub Badan + Massage + Mandi Susu..Then aku wat plak facial..Semuanye berharga RM100 jer..Memang mase dalam spa tue, 2-3 kali gak la aku terlelap..Syokknye! Kuar je dr situ, badan rase ringan n cam release je sume tension2 yg berkumpul dalam badan!

Ape2pon, aku mmg berpuas hati ngan rawatan kat Imej Anggun..Looking forward nak buat treatment Seri Mempelai before wedding nanti..Now, mood aku nak wat keje cam betambah je lpas gi spa..Okey, dah la Balqiz, gi wat keje cepat! hehe..Selamat menempuh hari ke-5 esok!

++ Bilik Spa - Lengkap ngan bath tub n sauna kat belah kiri ++
Mood~Relax je!

BisikChenta: Hubby, tak mau merajuk ehh!! Sorrryyy sbb tak bgtau! Ny wat treatment utk kawen tau! Utk B jugak..Jangan la marah Moq! I lebiuw tau! =)

Friday, August 21, 2009

Lirik: Harapan Ramadhan by Man Bai

** Salam Ramadhan utk semua **

Maafkan aku andai ade TERSILAP KATA, TERKASAR BICARA & TERLANJUR TINGKAHLAKU!

Semoga sama-sama kita beroleh keberkatan-Nya
SELAMAT BERPUASE!! =)


++++++++++++++++

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua


++++++++++++++++

BisikChenta: Bersahur di rumah...Yeayy!!

Tuesday, August 4, 2009

Family: Silver Anniversary Ayah & Mama!

Berapakah: 25tahun.. Silver Year Anniversary!
...

Bilakah: 4 Ogos 1984 (4.8.84)
...

Siapakah: Ayah & Mama-ku!
...
...
"Ayah dan Ibu, Itulah pemulaan kami.."
Sobb..Sobb.. T_T sedeyhh dengar lagu nie..
...

...
Alhamdulillah..Mereka masih lagi bersama dan berjaya membina keluarga yg bahagia..
Aku dan adikku dilimpahi kasih sayang yg tak berbelah bagi..
Ayah..Mama..
We Both Love U!
Terima Kasih atas jasa dan pengorbanan yg tak terbalas..
...
Selamat Ulangtahun Perkahwinan ke-25
Iklas dari anakmu!
...
...
BisikChenta: Menghitung hari untuk memulakan perkiraan Anniversary sendiri! Ehemm.. ;p


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...