Friday, June 11, 2010

Party: Celebration Hubby's 27th Birthday @ Lookout Point, Ampang


I nak ucap tahniah kepada diri sendiri sebab berjaya mengorganize Suprised Birthday Dinner untuk encik so-army, pada 8 Jun 2010 di Look Out Point, Bukit Langat :) Pheww.. Alhamdulillah semuanya selamat. Walaupun I terpaksa bawak encik so-army pusing2 dulu sebab tunggu kehadiran kawan2 yang nak meraikan, but when it ends up dengan senyuman dari encik so-army I rase happy sangaat!
Terima kasih kepada yang sudi datang dan memeriahkan majlis. Hope u all suka dengan doorgifts, foods, view & enjoy the night. :) Maaf atas sebarang kekurangan okey!

Ex-housemate encik so-army : Sam, Nuar & Mierul (yang konon ade meeting esoknya) ~ Thanks sebab memeriahkan suasana dengan lawak sengal korang! 
Honeymoon Couple 1 : Sabri & Ekma ~ Thanks sebab sudi luangkan masa walaupon korang tengah honeymoon mood :) 
Honeymoon Couple 2 : Izwan & Hajar ~ You both are great and thanks for coordinating the moments to be captured even I takde SLR :( pakai compact camera aje! 
Beloved Bro & Sis : Bojie & Kak Reen ~ Sangat gembira ade jugak siblings and in-law yg dapat join walaupon ade yg dekat tapi tak nak join :( 
ROTU’s Collegue : Iylia & Ocha ~ Mmmmmuahhh! cayang korang! Iylia thanks sebab tolong susunkan cupcakes tue jadi cantek balik! 
Business Partners : Chan & Reza ~ Hope korang enjoy okey! Chan, thanks sebab aturkan semuanya dengan staff restaurant :) 
Special Guest : Tn Herman & tunang ~ Thank you sir for coming! I know that he really wants to meet you since 3 years back! He’s very happy and I guess u too.. U are really a good friend of him :)



  • birthday at look out point [ Here we are! Look Out Point ampang :) Thanks for celebrating with us ]

    Special thanks to the Chef of the cuppies, Adha kerana merealisasikan kek askar I tue. Thumbs up kepada Frankie, Supervisor kat Look Out Point Western Food tue, yang boleh ikut cakap I yang macam Queen-control suruh buat itu ini dan buat semua as I requested (letak ballons, simpan kek, switch-off lights, pasang lagu Birthday, letak doorgifts atas meja setiap orang, keluarkan Pizza, Juice & Fries, susun layout meja etc.)
    Oh, I terforgot satu nama, Pn Aze Fauziah, my bestie kerana telah meminjamkan nama untuk memeberi alasan kepada encik so-army. Konon2 nak pegi teman Aze betul kereta, tapi sebenarnye pegi Alamanda & JJ Cheras sebab cari barang2 untuk event..hikhik.. (Aze,aku dah letak nama ko okey!)

    Ampun ye hubby, I tipu u, nak coverline punye pasal,
    guna nama orang itu dan ini, pastu delete sume message2 invitation,
    tapi u happy kan at last?? 

     --------------------- The Preparations:  ---------------------

    The day before and few hours before the event. Pheww..sangat penat cover line! :p

    View doorgifts blue black for birthday
    [ Doorgifts untuk semua! hope u guys suke!! ]

    do it yourself birthday card hand made card


    View diy birthday card hand made card
    [ D.I.Y card ~ make it not so perfectly coz baru dapat ilham pagi 8th June! ]
     
    cupcakes military army theme
    [ The cupcakes masa baru je amik kat kedai. Sampai je venue majlis dah berterabur! haha.. I’m not a behave woman-driver ;p ]
    View balloon buzz theme blue
     [ Sila bayangkan bagaimana I mengharungi jamm di Jalan Ampang dengan balloon2 nie disekeliling? haha..memang tak nampak cermin kiri & belakang laa! kewl~ ]
      
    --------------------- The Event:  ---------------------

    So, here’s some pictures from the event! :)

    suprised at look out point
    [ Jaga yer, depan ade longkang! ;p ]
    View potong kek at look out point
    [ Blow the candles and make your wishes!! ]

    chentaqieshz presents
    [ Dah 27 tahun pun ade lagi prezen ehh? Jeles!! ]

    balloon buzz at look out point ampangDear hubby, Happy Birthday! May the sweetest & happiest day of all..
    I love you, I do! :)

    BisikChenta : Jiwang karat plak last2..hihi..
  • 20 comments:

    1. rajin nyer buat kad...n cantik..!!!

      teringin nak wat kad tuk besday en tunang ahad nie..tapii..eerrr...tak kretif macam u ar..!! ~ngeeee

      ReplyDelete
    2. balkiz sgt kreatif..hikhik.mesti en so army terharu sgt kan..=)
      btw, may both of u bercintan cintun sepanjang hayat.aminn..

      ReplyDelete
    3. untungnya hubby u :),lovely wife,misi berjaya!

      wah,ur b'day agaknya lagi grand :D

      ReplyDelete
    4. sis @ty_fared
      ~ hehe..rajin la sgt. ingat nak beli je, tapi suddenly, idea dtg tibe2 pagi tue..kamu pun bleh buat, mesti lebih meaningful kalo DIY :)

      sis Mawar
      ~ thanks babe! doakan kami. u pun insyallah cintan-cintun smpai akhir hayat!

      ReplyDelete
    5. sis PiA
      ~ like i told u, die takkan bace nye blog i nie..hikhik..so, memang misi berjaya!! :) my besday?? ohh..mungkin kami nak buat majlis persandingan sempenan setahun berkahwin dan jubli perak umur i..lalala~ boleh tak?

      ReplyDelete
    6. kalao kidz ckp begitu,i caya hihi

      ye la ur big day is ur b'day tu,kak dulu nak wat,ape kan daya tarikh xsesuai.bln jer same :)

      ReplyDelete
    7. alamak kak oi..
      sweeeeeet bangat seyh...
      nak kawen jugak la ..hahaha :)

      ReplyDelete
    8. miahaha..akhirnya namaku tercatat jua..saje je makcik.take serious lak.haha

      p/s:jgn lupe tman aku nextweek.hehe..ty inche abg dulu hoke

      ReplyDelete
    9. sis Pia
      ~ hehe..takpe, janji leh celebrate :)

      sis Wawa
      ~ baru tau ke kami sweettt?? hehe..

      sis Aze
      ~ hokey..dah cakap dah..green light! :p

      ReplyDelete
    10. balkidz : muke cm familiar lh...tp x igt ktne...

      ReplyDelete
    11. I ke? ohh..glemer ke I?
      u tengok kat belog la kot~
      hihi..hmm..cube ingat2 balik kat mane?
      mase belaja ke..jalan2 kat shopping compleks ke..lala~

      btw,i pun macam familiar la ngan muke u..hikhik..

      ReplyDelete
    12. i think kte pnah blaja kt tmpt yg same?dlu U mne?i UiTM penang...

      ReplyDelete
    13. ohh..i uitm jugak..
      tapi shah alam..
      ermm..cepat ingat lagi lain2..

      ReplyDelete
    14. ok i sebut tempat belajar eh...UiTM Penang, Matrik Melaka, Sekolah Meru...ade kene x?

      ReplyDelete
    15. owhh..matrik melaka..
      haha..kene la tue..
      kita sebaya ekk?
      blok mane dulu..

      ReplyDelete
    16. ohh lalala~
      i blok A2..dekat ngan kafe A..
      u pnah makan kat cafe A?
      u kenal miss mawar? die pun bdk kmm..
      die same2 join netball team kmm jugak..
      ehh..u kuliah bape? for sure bdk fizik kan?

      ReplyDelete
    17. COMEINYA KAD..DUA DUA SWEET & SMART :)

      ReplyDelete

    Terasa diriku begitu berharga! ;p

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...