Thursday, September 24, 2009

Raya2009: I'm taken next year!

Alhamdulillah..Sudah 5 hari kite umat Islam sedunia menyambut Syawal..
Syukur kerana masih dapat lagi menyambut Syawal tahun ini, masih dipanjangkan umur dan diberikan kesempatan untuk berhari raya bersama insan2 yg aku sayangi..

6hari yg lepas, 29 Ramadhan, sehari sebelum menjelang 1 Syawal, aku tak tahu kenapa hati aku begitu sayu & syahdu yg teramat..Byk sebab kenapa aku begitu sensitif pada hr tue..

Pertama2nya, aku sayu sbb mengenangkan Hari Raya yg terakhir sebelum aku bergelar isteri.. Tak dapat aku gambarkan betapa syahdunye, bile tahun depan tangan yg pertama kukucup dipagi Raya bukan lagi tangan Ayah & Mama-ku, tapi tangan suami tercinta.. T_T Dan paling membuatkan aku syahdu, bile ayah berkata "Tahun depan kakak dah Raya sorang2 dgn suami.." Huaaa...makin menitik air mata kau di pagi Raya..

Keduanya, Aku rindukan arwah atokku yg ku panggil Pak Tok..Dah 7tahun die pergi, tapi macam terngiang2 jer kat telinga jerit pekik die bile kitorang cucu2nye main meriam atau bile kitorang main beskal keliling kampung petang bru balik..Sayu sgt! Lagi2 bile aku kenangkan arwah takde mase aku kawen nanti..Al-Fatihah~

Kesimpulannya, Raya tahun nie mmg buatkan aku menitiskan air mata sayu dan sekarang pon aku tgh nangis.. **tsk..tsk** Ntahla, hanya Allah je yg tahu ape aku rase..

Aku share sket gambar mase raye hr tue utk tatapan kamu2 sume..Keluarga belah ayah..Keluarga Allahyarham Hj Sirat Supangat & Hjh Musringah Bakri..7orang anak, 2 lelaki dan 5 perempuan..Semoga keluarga ini terus dilimpahi rahmat Allah & diberkati hidup dunia & akhirat..Amin~
** Kazen2ku = (left) Amin, Sahar, Ita, Adik & Syira **

** Tak cukup 1 family **

BisikChenta: Macam mane rasenye raye di rumah mertua? Mampukah aku.....

4 comments:

  1. iAllah u will be fine raya kat rumah mentua nnt..lagipun u dah kenal sumer family abg atoi kan..shud be easy for u:) sayu tu mestila ada, tp mesti best nnt..
    i pgi raya aritu pun sayu gak..menangis dgr takbir time bgn solat subuh.ms tu pak teh i tgh takbir kat atas rumah..terus nangis and gi cari my mum..hehe..

    ReplyDelete
  2. xper semua wanita yg dah berkahwin akan mengalami nya,like me thn ni 1st time beraya away from famili

    ReplyDelete
  3. jgn risaukan benda yang tak perlu dirisaukan. everything will be okay =)

    ReplyDelete
  4. wah..meriah raye dia:)

    raye di rumah mentua??jgn risau...should be ok:)

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...