Thursday, August 27, 2009

Wedding : Edisi 100 Hari

100days to go?? Homaigod!! OMG!! Adoohhh!!

Alamak!!
Degap-degup jantung nie makin terase..Korang dengar tak bunyi jantung aku makin rancak?? (Hehe..angguk je la,sedapkan ati aku.. ;p) Waaaa...Mama,lagi 100 hari anakmu ini akan jadi kepunyaan orang a.k.a ISTERI orang!
Pejam celik, kejap je rase..

Macam baru minggu lepas aku tunang! Padahal dah setahun setengah! Nie tak lame dah nie, 100 hari bukan lame pon..Cayelah aku cakap, mase memang pantas berlalu..Tup..Tup..Nanti dah tinggal 30 hari je..Pastue seminggu,pastue 2-3 hari, pastue..Ohh!! Tak sanggup nak pikir, tapi kene pikir gak!


Tibe2 aku rase nak nangis! T_T Adehh..dah berjurai pon..(Sentimental la pulak!) Lagi 100 hari, tanggungjawab dan amanah Allah yg dipikul oleh ayah & mamaku sejak aku besar tapak kaki hingga sekarang akan beralih kpada encik ChentaHatiku..Tak dapat aku bayangkan saat dan detik itu nanti! Detik aku diijab kabulkan,detik aku dipindahkan hak milik kepada Suamiku! Mesti abes mekap aku comot2 time tue nanti kerana kebanjiran air mata! Yela,dah la sorang anak pompuan, pastue adik bradik 2 org je plak tue, akulah yg pertama & terakhir..Sayu woOOO!! Warghhhh!!

Cakap pasal persiapan plak, now, mmg sume dah confirm booked laa..Gile kau kalo tak booked lagi..Dah la aku kawen time cuti skolah!! Korang tgok ar sendiri kat wedding list aku kat belah kanan <--- lagi="" span="" style="color: #33ccff;" tue..huhu..tinggal="">barang2 hantaran
je, nak beli time SALE..Yg lain2 macam dah okey n consider settle, tinggal nak follow up je after Raye nie..=)

Harapan aku, semoga semuanya akan berjalan lancar seperti yg dirancangkan..Banyak halangan dan dugaan sepanjang kami bersama..Lagi2 time tunang nie! Tapi, semuanya dapat dijalani dgn tabah..(Ohh..Jiwang lagi!) Terima kasih ChentaHatiku kerana sudi menerima diri ini seadanya..Semoga aku akan jadi yg terbaik utk kamu..InsyaAllah..Sayang kamu Encek Zahiruddin Shah! =)
++ Sempena 100 hari lagi...Aku dedikasikan ini utk tunang terchenta!! =) ++



BisikChenta: Ohh..tak sanggup rasenye aku nak menghadapi 100hari lagi walaupon kegembiraan & keterujaan kurasakan! Ayah + Mama, Terima kaseh utk segalanye!

13 comments:

  1. dah nk kawen dh ek?
    hehehe.

    tnampak2 si balkiz ni ms skul dulu.
    kekeke

    congrats!

    ReplyDelete
  2. ti..tik..tik.. waktu berdetik countdown bermula.
    pernah rase pengalaman indah itu :)

    ReplyDelete
  3. takut kan huhu same la kite..tp serius zue x menghitung hari sangat buat jadi lagi takut je

    zue wat dek je skg ni haha

    ReplyDelete
  4. bestnye dah semakin hampir dah nie..
    hehe tak sabar nak tengok balkidz jadi raja sehari...

    ReplyDelete
  5. Salam Hunny,

    Tahniah semoga selamat menjalankan kehidupan berumah tangga..hingga akhir hayat.

    ReplyDelete
  6. setaun setengah da ko tunang ek?cam br je.hoho..lg 2 bulan nk kawen mintak folder 'seni mempertahankan diri' kat aku k ;).skang awal lagi.miahahaaha

    ReplyDelete
  7. |Kak U|
    haha..zaman skolah jgn sebot2..
    itu penuh dgn kecomotan..
    dah nak jadi bini pon..

    ReplyDelete
  8. |PeriPIA|
    yess..countdown dah bermula..
    debaran nie ade macam2 rase, gembira, takut, menggelabah..hehe..

    tapi pengalaman yg cukup indah ;p

    ReplyDelete
  9. |zue|
    memang rase nak buat2 tak tau..
    tapi tak leh arr..
    kene wat2 tau jgk! ;p

    |Qa|
    okeh dear~
    tunggu kad dr I yer..
    U pon tak lame gak tue..
    tahun depan kejap jer..

    ReplyDelete
  10. |zedmagel|
    Tq 4 ur wish..
    Amin...

    |inche isteri|
    yaa..udah 1tahun setengah tunang dong!
    sekejap je kan mase berlalu??
    folder apekah itu??
    baik lah ibu,nanti sy mintak itu folder "pertahanan diri' ;p

    ReplyDelete
  11. Gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.Rilek rilek.

    Jom.

    ReplyDelete
  12. sayu lak i baca..tp i know u will make a gud wife soon:) n good mummy too:)
    btw, i just bought u wedding gift form US..
    nak suprise, tapi xdpt tahan..kn gtau jugak!!!:D

    ReplyDelete
  13. |Fdaus|
    InsyaAllah bro!

    |Athi|
    Thanks dear!
    Huhu..I memang dah lame rase sayu!
    Tapi cover ngan rase excited n heppy!

    Kalo u tak bgtau pon, I tau..hehehe~

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...