Wednesday, June 23, 2010

Wedding: Candy Buffet Idea

Ohh..lately I tibe2 sangat suke menjenguk web/blog pasal all the thingy yg related dgn wedding preparation. Dan sgt suke bace pasal all the stories of B2B yg pening pikir itu-ini utk hasil yg terbaik utk W-Day mereka. Macam rindu plak nak mencari idea dan penat kesana-sini menghunting barang2 utk DIY! :)

Ermm..frankly speak, dulu I tak bape nak search sgt kat tenet pasal all the stuffs pasal preps before kawen nie. Yela, dulu I susah nk online, tak pakai broadband sebab belaja lagi. Yer,I masih belaja ketika mahu kawen dan bayangkan bagaimana I kena plan budget utk kawen - bayar yuran - duit utk buat site study. Sebab itu ketika itu broadband itu kena tolak tepi biarpun niat di hati memang nak sgt ade. Walhal, I bukan kawen 10tahun lepas, tahun 2009 ok. Cuma tak bape ade kesempatan nak survey online nie. Rase macam katak bawah tempurung pulak.

Bytheway, I banyak survey sendiri ngan encik so-army. Kami pegi semua wedding fair, drop by mane2 butik pengantin & jalan2 sendirian berhad cari kedai yg jual barang2 kawen. Dan maka itulah, sekarang I terasa macam, “Alahai, ruginya aku tak pakai broadband dulu, kalau tak boleh hari2 online tanye pendapat B2B yang lain2 n share pasal wedding preparations!” :( sobb..sobb..sedih! T_T tapi, syukurlah, wedding I masih menepati budget dan berjalan lancar. Untungnye jadi B2B sekarang bleh share experience and survey sampai puas ati!

Ermm..mengingatkan pasal itu, I rase kalaulah I boleh patah balik masa, salah satu benda yg I nak ada untuk my W-Day ialah CANDY BUFFET!! Demn,sgt suke..As I memang peminat tegar lolipop sampai sekarang, I jadi gile bile tengok ini…

V
V
V
redorangebuffet 
||hemohemo,sangat suke!! colourful & confirm menarik perhatian tetamu||

Di Malaysia, I rase susah sikit nak praktikkan candy buffet nie since most of bridegrooms akan lebih mementingkan main menu of their W-day. But, instead of having so-called dessert table boleh kot selitkan candy buffet nie. I’m wondering, one day, if I buat majlis cukur jambul & aqiqah baby I, confirm I nak buat candy buffet nie. Tak banyak pun, sikit jadilah. Budak2 mesti suka. Mak budak?? Kalau mak budak tu macam I,dah tentu I akan serbu jugak table nie. So, u alls doa2kan I dapat baby, nanti I jemput u alls datang ok!

Ohh..mari cuci mata dengan gambar2 dari. Sumenya pasal candy buffet! :) Sangat cute & I’m speechless.. Kalaulah..erm..stop kalaulah. Insyallah, I akan buat jugak one day!! Kalau encik so-army tak bagi, I nak golek guling2 sampai die bagi!! :p okey..Selamat cuci mata! :)


 * hey, tengok kaler shocking pink nie..i soookaa! *

  * Kalau I, confirm I serbu meja ni, amik semua candies yg ade!*

 * Green-vintage candy buffet.. Kak Xora mesti suke! *


 * sweet giler bekas yg ade LOVE nie..*

 * Polka dots! Suke jugak! *

 * Adorable pink-white theme!*

 * Orange-pink with lantern deco..wowww!! *

* Yeeayy! my all time faveret! Orange-black!!*


Source(s):


BisikChenta: Verangan itu indah kann?? :)

17 comments:

  1. oh, kiter mempunyai angan-angan yg sama..
    saya jugak sukaaa!

    ReplyDelete
  2. sis Quiyah
    ~ hehe..angan2 yang baik!! :)

    ReplyDelete
  3. sukanye tgk candy2 yg disusun rapi tuu...

    nnti, on my wedding nk wat candy buffet laa...tp, confirm abih cpt...bdk2 sure serbu tmpt ni dulu...

    ReplyDelete
  4. manis...manis....rosak gigi!!!...hehehe

    ReplyDelete
  5. whooaaa...
    tak penah terfikir ada candy bar mcm ni on wedding day...
    xpe kak,nnt aida n barhah kawin,akak buat la..hahhaaha :)

    ReplyDelete
  6. hye....banyaaaaaaaaaaaak coklat...candy.....hehehhe..
    nie leh jadi idea....

    ReplyDelete
  7. sis Miyoko
    ~ okey! kalu u buat mase wedding, jgn lupe jemput i..for sure i pun berebut nak amik candy kat situ..hehe..

    sis harzharun
    ~ hehe..tue la..kene pegi jumpe doc gigi segera!!

    ReplyDelete
  8. sis Wawa
    ~ ehh..pesal diorg kawen akk plak yg kene buat!? diorang buat sendiri la..

    bro Apai
    ~ hehe..kalau tuan kawen buat camni confirm sy dtg sehari sebelum..hikhik..

    ReplyDelete
  9. i nk wat for nikah je kot. sanding reception ade like expecting 3000 people tak mungkin ter-cater sumenye. kang majuk lak.lol

    ReplyDelete
  10. hi,

    Looking for candy buffet?

    visit us http://merisikgallery1.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. wah, cantiknya.. inspire me to do more and more. ;)

    ReplyDelete
  12. sis Zu
    ~ yess. u are plese to do so. jgn lupe share nanti yer :D

    ReplyDelete
  13. Hey dolls..visit dream-hearts.blogspot.com or email to dreamhearts@ymail.com for desserts table styling and any other event/occasion.

    Our price starts as low as rm200

    ~u let ur heart dreams,dreamhearts make it come true~

    Xoxo
    Dreamhearts

    ReplyDelete
  14. Salam & Hello :)

    Interested to have a candy/dessert buffet for your event? We have it here at Pretty Little Things KL :)

    Do check us out :)

    http://prettylittlethingskl.blogspot.com

    Thank you! <3

    ReplyDelete
  15. Salam..

    Sebenarnya belanja nak buat candy buffet ni tak banyak.
    Kalau budget sikit, boleh buat candy buffet sendiri. Lawati http://www.facebook.com/allysforcandyfrenzy

    Tang design tu, boleh google sendiri untuk carik idea :)

    Xoxo
    Ally's

    ReplyDelete
  16. Looking for Candy Buffet?

    Check out this page.
    https://www.facebook.com/cakeshaa

    Kindly 'Like' our page.
    You may need us.

    Love,
    Cake Shaa <3

    ReplyDelete
  17. hye looking for cheapest candy buffet in town? our price start from rm199 only! do visit http://thecandyparadise.blogspot.com/

    xoxo,
    mel.

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...