Thursday, April 22, 2010

Wedding: MUA Popular & Meletops

Salam, 
Dear readers,
Terima kasih kerana masih membaca :) (perasan macam I jurnalist fofular!) Penat gak I cari idea nak tulis ape. So, entry nie, I share lagi tips berguna utk B2B dan utk info u alls semua yg dalam perancangan ingin bertunang/berkahwin. Kalau sesiapa yg baca entry pasal Tips. oh! Pelamin & Tips. oh! Bilik Pengantin & Tips. oh! Hantaran & Tips. oh! Warna Tema, kali nie I nak share Tips Make-Up.

Oh I rase majoriti Perempuan/Girl/Ladies/Woman, harusss particular tentang make-up ini yer. Dan I sudah semestinya meletakkan make-up antara element yg diletakkan sebagai PRIORITY, walaupun bukan di tangga teratas, tetapi disebabkan ia dilabelkan sebagai priority maka harus diutamakan okey!
I tak kesah sgt MUA ke Mak Andam janji muka jadi santek n sweet di hari bahagia.. :)

Sebagai Ratu utk sehari, make-up memang penting. Ada yg berkata, kalau cantik @ glooming @ ayunya si pengantin perempuan, maka akan nampak cantiklah keseluruhan majlis. Ada pula yang cakap biar habis beribu utk MUA janji muka meletop & anggun. Iye atau tidak, Setuju ke tak Setuju, terpulanglah. Tapi, memang hakikat la kan, make up yg kemas & ade "magic touch" akan membuatkan pengantin santeeeek, shomellll & beautiful of course! So, I share kat sini, beberapa Tips tentang Make Up utk u alls ketahui. Since I pun bukan expert pun dalam bidang make-up2 nie, so, pendapat/komen u alls amat dihargai utk B2B yg lain2..


♫ Minta pendapat kawan & orang yg lebih berpengalaman tentang make-up pengantin (especially MUA @ ex-bride yg anda rasa make-up mereka cantek di hari bahgia mereka!)

♫ Cari reference make-up artis sebanyak2 yg boleh |google/search/blog| --> |right klik image| --> |save image as| senang kan? Buat pemerhatian & perbandingan dan pilihlah yg sesuai dengan citarasa anda (depends la u'alls nak yg make-up natural, simple, elegant etc)


♫ Next, yang perlu u alls perhatikan adalah hasil make up, harga make up pengantin dan pakej yg ditawarkan dan cara tata rias pengantin yg dilakukan kepada pelanggan2.


♫ Jika berkesempatan, lalukan Test Make-up. Ada make-up artis/mak andam yg menolak sesi test make-up nie atas sebab2 tertentu. Maka, u alls perlu kerja lebih sket, survey/tanya client2 yg pernah mendapatkan servis mereka.


♫ Bila u alls sudah membuat pilihan atau shorlisted make-up artis @ mak andam, try utk discuss dengan mereka. Inform mereka apa yg u alls nak, lagi bagus bawak la contoh2 gambar make-up pengantin yg u alls suka supaya mereka dapat gambaran apa yg mereka boleh lakukan dan pastinya bersesuaian dengan u alls.


♫ Biasanya, make up artis akan suggest yg terbaik utk u alls. Namun yang penting, berterus teranglah bila u alls agak tidak puas hati dengan make-up itu. Tapi jangan la cerewet sangat okey! Kang tak pasal2 muka u alls kene conteng macam opera Cina. Opss..haha..But I trust me, when u pay for it u deserve the best :)


Ingat yer, hari pernikahan/persandingan itu adalah milik kita, bukan orang lain. Your Wedding, Your Way!


Herewith, I suggest MUA yg I minat/suka dan yang glemer di pasaran sekarang. Klik kat picture utk direct link ke page they all ok! 



Happy browsing!
http://www.emocutez.com


{ Nurul Shukor }

{ Saidatulnisa }

{ Awin Seindah Wajah }

{ Nurin Make-over }
**letak pict sendiri aci tak?**

{ Emma Pesona }

{ Eleena Lamat }

{ Salima }

{ Chomel Rina }

{ Gorgeously Done }

{ Andaman Adreen }

{ Izza Cactus }

{ Diyana Shukor }


{ D'jemari Ku }


{ Munie Ahmad }

{ Petite Touch }

BisikChenta : Tibe2 rase nak pegi kelas make-up! Macam best je tengok orang cantik2 nie..

6 comments:

  1. thanks kongsi tips2 menarik :)

    ReplyDelete
  2. thanks sis....cantik make up u masa wedd tu :)

    ReplyDelete
  3. hi dear, suke ur blog deco, its like as u open a choc box n sooo yummeh.. keep it up! thx for the link! xoxo

    ReplyDelete
  4. cik Qemm
    ~ sekadar berkongsi & menyatakan pendapat :)

    Elya
    ~ thanks! dtang lagi blog nie :)

    kak FUZZY
    ~ haha..yummy..jgn blog saye kene gigit sudeh..ok, no problemo :)

    ReplyDelete
  5. nurin? cantik sangat kamu.. (patotlah!) i like her as well- die mmg mekap cantik :)

    ReplyDelete
  6. heed ~ haha..i like her tooo! cantek itu bermakna dia berjaya sembunyikan segala parut2 i..good! :)

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...