Wednesday, November 3, 2010

Wedding: Free Post Wedding Video by Kazoku Studio


Salam, Hai all. Bilelah agaknya I nak update story pasal wedding Zaila kan?
Mesti paling lambat sekali nanti. HAHA. nantilah. I tak bawak camera on that day,
Jadi memang kena tunggu orang lain update, sebab nak mintak pinjam gambar mereka :p

Ingat tak entry Cik Belle pasal Kusyairi Mustafa dari Kazoku Studio yang dia ade buat promo untuk FREE post-wedding kepada ex-Bride&Groom
Dah name pun Post Wedding, takkan la nak bagi kat yang belom kawen kan?
Kepada B2B, insyaAllah, nanti akan ada lagi promotion
Kalau tak dengan Kusyairi, dengan videographer lain ke, mane tau kan rezeki nak kawen?

 So, cakap pasal promo ni, I pun dengan selamba je la PM Encik Ku nie.
Bak kate Lynda, mane la tau kan, ade rezeki ke, try je lah.
I tak cakap pon dengan encik so-army, I main redah je tanye je dulu, 
Kot-kot tak dapat tak yah la cite kan.
Yela, I tau pun macam dah lambat sebab malam tue offline awal la pulak.
Tak perasan msg cik Belle.
Ape2pun sayang kau Atia. Thanks so much! At least aku cuba kan?


See. Muka tak malu kan I? tanya direct je, takde kias2 langsung. Aduh PR hancuss I nie!
Dipendekkan cerita, setelah Encik Kusyairi mengambil masa 2hari selepas message itu ditulis,
dan memberi masa beliau untuk buat review candidates,
maka dengan gembiranya, I loncat2, bila beliau kata:

"Puan Balkidz, I'm looking forward to work with you & your husband!"
Apa makna nya? Maknanya I berjaya la dapat FREE post wedding tue.
Ohh, Alhamdulillah. Dan minggu depan, ada sessi bertemu dengan encik Ku untuk deal storyline, theme dsb.

Reggae!I Oh, tiba2 terbayangkan Bob Marley, No Woman No Cry. lala~
U alls adekah sebarang idea untuk tema ini?

Eh korang! Macam mana nak dress up, menstylekan diri dan lain2.
Idea pleaseeee. HAHA. Setakat ni I asyik dok terbayang rambut dread-lock Farid Kamil.
Gilooss. Ok, sebenarnya I ngan encik so-army macam tibe2 rase nak DIY tie-dye tshirt nie.

Tengok dah video2 DIY kat YouTube. Nampak macam senang je. Tak tahulah kan camne gayanya.
Encik so-army kate nak pinjam kat member dia menda nie, Toques! Encik so-army panggil topi eskimo. Comel jer :) HAHA.



Sudah hampir setahun kahwin, tapi baru mahu buat post-wedding!
Tue pon sebab FREE. Kalau tak, manado duet I nak buat walalala~
I pelajar okeh! PELAJAR.

Eh, nak SHARE sket. Encik Kusyairi @ Kazoku Studio ade buat  package utk VIDEO:
LOW-BUDGET Package dari RM600.
Dan, BeutiFULL Complete Package dari RM1800

Tapi kan, bila sekarang dah masuk musim kawen,
I tibe2 feel macam nak share video kawen yang dah nak setahun I simpan
Siyes geng, I malu nak post kat sini.
Sebab wedding I sederhana je. Takde baju designer, takde pelamin gah, takde photographer yang professional. Ala kadar dan semampu I jer.
Takde masa sangat nak select2 n review blog B2B lain sebab kekangan kelas & exam!
Tue pon kira okey la, encik so-army ade duit lebih sket and ajak I share utk buat jugak video kawen. tsk. tsk. Terharu I bila dia kata "Kawen sekali je yang, takpelah"

So, ini dia video Wedding I. Silalah jamu mata.
I sound awal2 jangan gelak tau tengok video ini. HEHE.







BisikChenta: Feeling perantin basi sama tak dengan B2B dan perantin baru??



24 comments:

  1. bila bab time nikah selalu jek wat aku rasa syahdu lebey.adeh!!

    ReplyDelete
  2. sis Pia
    ~ ape yg best? HEHE

    sis June
    ~ adehh. aku tengok balik pun aku nanges!

    ReplyDelete
  3. CONGRATSSSSSSSSSSSSS mek!!

    kan aku dah cakap, tak salah mencube. berkat doa aku n atia ni, ko berjaya! yeayyyyyyyyyy!!!! nak ikutttttttttttt time shooting HAHAHA bulan berapa ko p? seksited lak aku :D rezeki pas kawen ni mek.

    alhamdulillah.

    ReplyDelete
  4. Lunda sayang
    ~ tengs mek. kalau kau ngan belle tak support aku mesti aku macam malas je nak try, sebab dah basi sgt aku nie :)

    HEHE. belle pon cakap nak ikut pegi shooting. tak tau lagi. next week baru pegi jumpa encik Ku :)

    haisshh.. malu la aku nanti korang ade tgok aku shooting ;p

    ReplyDelete
  5. time sarung cincin..wat aku touching je..hukhuk..

    ReplyDelete
  6. walaweh! best nye ada post wedding! hehe..tanak pakai props ker?kitorg blh jadi props. hahaha..

    ReplyDelete
  7. tahniahhh qishhh!!!rezekii koo...walaupun ko pengantin dan basi,..rezeki tetap mencurah2 kann..!!!ahakz...

    btol kata jaja tu, klo ko perlu kan props....kami tade hal!!~ha3

    ReplyDelete
  8. sis Yuyu
    ~ hikhik. aku lagi la touching :(

    sis Jaja@butterfly
    ~ hehe. props ehh? buleh2, nanti aku tanye encik Ku camne. so korang pun kene ikut tema la kan? ;p

    sis Elya
    ~ Alhamdulillah, ade jugak rezeki aku wehh. nanti pun ade jugak rezeki ko mane tau kan?
    korang memang best la kalu nak jadi props aku. :) *hugs*

    ReplyDelete
  9. hoho mana ada pengantin basi huhuhu g pakai inai balik! sure mcm baru kawen lalalala t pose yg best2 tau!!

    ReplyDelete
  10. pergh..gle 2 post-wedding seh...ni yg wat i jeles ni.thn dpn pn i nk jgkla ~~ngee~~ tp nk freela..(mcm dpt..)hehhe..neway,OK la 2 de vdeo,mcm i ni xde spe pn nk mek vdeo ms i kawen..huhu

    ReplyDelete
  11. qish..aku pon loncat2 gak skang..sbb jeles ok...nak post wed fotoshoot jugak!!...

    pengantin basi lebih nikmat, sbb sudah pernah merasai perasaan pengantin baru..malah, sudah merasai hidup gembira-sedih suami isteri...mesti lebih byk idea posing yg ko boleh buat..cayalah!!..

    hepi tgk video ko...bab tol tu kelakar...kalo aku ada kat c2, dgn x malunya aku berebut angpau...haha

    ReplyDelete
  12. qish! sweet ok! senyum2 aku. aku suke vid ko! best!!! =)

    ReplyDelete
  13. Tahniah sayang! Happy for you :) Meh ajk I jd back drop. Hehehe. Jd patung pun I sudi asal I msk video u buleh? Hehehe

    ReplyDelete
  14. sis Farah
    ~ HAHA. pakai inai. wauu! kang orang yg kenal sy pandang 2-3 kali kang ingat sy kawen skali lagi ke hape :)

    sis deanna
    ~ insyallah dear :) mane tau rezeki u ke tahun depan kan? :)

    ReplyDelete
  15. sis harz
    ~ HEHE. betul, perantin basi dah rase nikmat hidup laki-bini! :) bab tol tu, no komen sebab laki aku berabis gak la nak prepare 4lapisan tol tue :)

    sis Belle
    ~ ape yg ko senyum mek? mesti sebab statement aku garang kan??

    sis Ayu
    ~ thanks syg! *hugs* mahu jadi backdrop juga? buleh join la lunda, belle, elya n sape2 lagi yg nak jadi props tue. nanti i tanye encik videographer ekk!

    ReplyDelete
  16. Hello,
    Saya Sudah sampai :D
    ok pe ade gak video.i belum ttu ade video lg.haha.

    wah best tu free.siapa tak suka benda free mmg tipu.kekekeke

    ReplyDelete
  17. sis Lisa
    ~ HAHA. Akhirnya sampai jugak u.
    okey la kan dari takde. kalau tak i tunjuk gambar je la kat anak-cucu :) Ala, u pujuk je KR buat jugak video :)

    yeah, benda best, kalau free best nya berpuloh kali ganda!! :p

    ReplyDelete
  18. hee..mcm knal je sape tlg convertkn..
    papepn best tgk bnyk kali...

    ReplyDelete
  19. adikku syg
    ~ HAHA. mintak maaflah, kakakmu ini buta IT gamaknya! nak convert kena la suruh org yg expert kan?
    kang salah convert kang tak cantek plak!

    ReplyDelete
  20. best!! ..nt turn sy, awk jd wedding planner tau.. =)

    ReplyDelete
  21. hiii balkidz... nice to see u in zaila wedding. =) gud luck post wedding yea !!!

    ReplyDelete
  22. nape zaman aku kawen xde storybook hatta video bagai?jawabnye sbb blum sampai zaman IT da gatal nk kawen.haha..anyway,nice video laling.hehe

    p/s: ye,aku menyokong statement inche zahir bab garang..kite serupa.hahaha

    ReplyDelete
  23. sis Hani
    ~ HAHA. sy jadi WP? boleh2. takde hal :) insyallah!

    sis Nora
    ~ hehe. ye Nora, I ingat u! tengs dear!

    sis Aze
    ~ HAHAHA. bab garang tue masing2 dah tahu kan? tapi public tak tahu, malu aku publish kat sini!
    kau kawen terlebih awal dari kami2 nie. so memang aku pun nak tolong2 tak reti sgt sbb tak byak terdedah ke dunia IT sgt!

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...