Tuesday, November 16, 2010

Pregnancy Announcement - Alhamdulillah. الحمد لله

Salam semua.
I curik2 hapdet belog sambil anyam ketupat. HAHA. boleh tak?
Esok kami sekeluarga beraya di KL sajo.
Encik so-army pon cuti sehari aje.
So, macam malas nak balik B.Pahat or even Melaka.

Eheemm. Rase macam terlalu awal untuk share kat sini.
Tapi sebagai rekod peribadi, I nak jugak letak.
Sepanjang hampir setahun kami berkahwin, beberapa kali jugak I telah melakukan ujian ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Yeayy! Pregnancy Test. Tapi kesemuanya menghampakan.
Belum rezeki Allah nak bagi kan?
Sabar, doa & berusaha lagi :D

12.11.10 (Jumaat) I dengan malu2 buat sekali lagi test nie.
Sebab dah ade experience mengalami kekecewaan,
jadi I malas nak meletakkan harapan tinggi.
Dulu period lewat seminggu lebih, tapi bila test still 1 line.
Ni pun period dah delay seminggu lebih, so I dengan takut2 test la jugak!
.
.
.
.
.
.
.
Jeng..jeng..jeng!
.
.
.
.
.
Sila lihat perbezaan!
Itu dia 2 lines dah muncul :)

 Keberkatan hari Jumaat!
Dah lama menanti. Alhamdulillah الحمد لله

Esoknya, encik so-army terus nak ajak pegi confirmkan kat klinik.
Adoi, dia plak exsited kau!
Dia cakap, kadang2 mana tau test buat sendiri tak betul.
Ok nebes!

Tapi untuk puaskan hati bakal papa ni, I ikutkan jugak.
Kami ke klinik panel encik so-army di Desa Pandan.
Dan, disahkan pregnant 5weeks plus!
Due date lebih kurang pertengahan bulan 7 tahun depan.
Doktor pesan itu ini yada-yada-bla-bla. :)
Tak sabar nak melalui wonderful experience nie
Semoga I tenang melalui kenangan terindah ini :)
Semoga baby sentiasa dalam lindungan rahmat Illahi. Amin.

Selamat Hari Raya AidilAdha semua.
Maaf segala silap & salah.
Jom datang rumah I makan ketupat rendang!

BisikChenta: Lepas ni nak follow belog mommy-to-be pulak! Okeh! Sambung anyam ketupat. HEHE.

43 comments:

  1. congratulations~!! nak jadi mummy dh pasni.. jage diri & baby leklok tauuu.. :)

    ReplyDelete
  2. waaaaa kamu!!! tahniah!!!!!! eee teruja baca tau!!!

    ReplyDelete
  3. congratsss~!! yeay..dpt anak sedara baru..hehhehe~

    ReplyDelete
  4. congrats!!!!!!!
    welcome to the club~

    ReplyDelete
  5. congrates dear...welkam to the club...he3

    ReplyDelete
  6. sis nyomel
    ~ thanks dear! insyallah, tak leh aktif2 sgt pasnie :)

    sis farah
    ~ HEHE. teruja? sabar ye. your turn akan tiba :) tak lama je lagi nie ;p

    sis khumaera
    ~ haah. baby i ramai makcik la ye nanti :) makcik2 blogger!

    ReplyDelete
  7. sis E*ein
    ~ yup. thanks! kena amik tips dari kamu nanti!

    sis yanie
    ~ thanks dear :) thanks sebab bagi guide hari tue. lupa nak kredit nama kamu :)

    ReplyDelete
  8. tahniah dear. =)

    rasa apa yg kamu rasa skrg tu sbb kita dalam boat yg sama.

    hepi kan? =)

    ReplyDelete
  9. Ya Allah.. happynyeeee qah!!
    tahniah qies.. dah pregnant.. like!!
    nanti qah pun nak buat koleksi pregnancy test ni laa.. haha

    ReplyDelete
  10. wah..tumpang hepi jugak..dapat faham camane hepinya bila tester 2 wujud 2 line..huhu..

    so..awal2 ni..jaga kesihatan dan jaga makan..

    nanti leh share exp gak sbb ryna dari awal hingga bulan ke 4 mmg alahan agak teruk..

    pastu ok sgt..sampai selera sgt dan makan macam2 sampai berat nak sama ngan en.fika dah..haha..

    apa2 pun tahniah 2 both of u!

    ReplyDelete
  11. wahhhh alhamdulillah...
    happy for u qis...teruje jugak bace entry neh... =)

    uiksss.yanie ade kasik guide? apelagi qis,perturunkanlah...ngeh ngeh ngeh

    anyway,congrats to both u..

    take a very good care on da 1st trimester tau.. =)

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah..rezeki raye nih =)
    tahniah + jg dr.

    ReplyDelete
  13. oiiii mek..
    congrates!!
    suke aku membe2 aku nk jd mummy da..=)
    take gud care of urself and the lil one!

    ReplyDelete
  14. :: salam Aidiladha sis balkiz ::

    ~ Million congratulations sis n hubby...dah lama saya tunggu berita gumbira ni...akhirnya...Syukran jazilan ...

    ~ jaga diri baik2 tau kak...jangan wat keje berat2 dah..banyak kan berehat..hehehe.. :)

    ~ t update belog salu n jangan lupa share pengalaman pregnant..

    ~ Tahniah sekali lagi wat akak n hubby...

    ReplyDelete
  15. Bal!!! ^_^ alamak..sorry terlambat tau berite. Congrats dear. ^_^ alhamdulillah. ^_^ nanti beli baju baby banyak2 erk. hihi ^_^

    ReplyDelete
  16. adik balkidz!!! congrats!!! take care tau! :D

    ReplyDelete
  17. qieshhhhh

    ni yang acik jeles ni. tapi acik happy jugak utk awak~~

    Congrats bebeh. jaga diri elok2.
    p.s: post raya lah datg umah awak, boleh? heheh

    ReplyDelete
  18. sis Ain @ dak pink
    ~ hepi sgt! nanti kita share story ehh? :) thanks!

    sis Atiqah
    ~ Alhamdulillah Qah! Lame dah berusaha & tawakal nie. Yess. buat la koleksi. ni pun ade 2 yg i dah buang! :) sabar dear, rezeki u belum tiba!

    sis fikaryna
    ~ i tergamam gila bile tengok ade 2lines. tapi pastu cam nak nanges + heppy pun ade!
    okeh dear! i linked u as mommy-to-be!

    ReplyDelete
  19. sis Leeyana
    ~ HOHO. thanks dear :) insyallah akan share exp later!

    sis modusoperandi
    ~ alhamdulillah rezeki aidiladha :)

    sis Mawai
    ~ ye mekkkk! thanks! pasni turn ko pulak :D pastu wat reunion budak2 matrik masing2 dukong anak! :p

    ReplyDelete
  20. sis Echa
    ~ syukur dik! kalau awak tunggu, akak lagi lama menanti! :D thanks, insyallah nanti akak share ape2 yg boleh dikongsi!

    sis Liyana SCR
    ~ HAHAHA. u busy nak kawen kan, i paham! thanks dear! pasni baju baby masuk dalam shopping list la gamaknya!

    sis sk
    ~ terima kasih kakak SK :D

    sis acik ida
    ~ Acikkkkkk! namau la jeles okeh. nanti rezeki u ade jugak tue!
    thanks babe :) nanti pas raya, acik dah balik sini kita meet-up okeh!!

    ReplyDelete
  21. congratss!! ^_^ awk tggl kat area desa pandan ke?

    ReplyDelete
  22. sis AIda @ missNursy
    ~ tengs dear :) im happy!

    sis Iryd
    ~ hoyeah! thanks akak!

    sis Farhana
    ~ encik suami kerja kat menara GE. klinik panel dia kat situ arr.

    sis adieyZa
    ~ Insyallah, akan menjaga diri & kandungan sebaiknya!

    sis Ain
    ~ hokeyy! :) thanks!

    ReplyDelete
  23. sygss kizz..
    welcome to da club ya!!sgt teruja gk..heee...

    congratz ya dear..take care n at dis 1st trimester have to be more carefull tau!!

    ReplyDelete
  24. sis MommyAqil
    ~ thanks sis :) insyallah akan jaga sebaiknya!

    ReplyDelete
  25. omg.congrats balkidz!!!
    bulan 7 ye.agak2 bole smpt ke dtg wedding i dgn kr?hehe.

    take care!!

    ReplyDelete
  26. sis Lisa
    ~ HEHE. insyallah! i lepas pantang dah tue mase ur wedding! :) thanks!

    ReplyDelete
  27. terharu ni...akak tertinggal kapal terbang

    congrat

    ReplyDelete
  28. congratulation babe.. ooo ko konon speku aku peknen.. rupa2nya ko udah peknen ye.... huhu
    anyhow.. tahniah babe..

    ReplyDelete
  29. sis Pia
    ~ ala, tak tinggal kapal terbang pon. baru je pengumuman suruh naik kapal nie :p thanks!

    sis Zaila
    ~ ala mek, aku pon tak sangka mek. rezeki! tengs! tunggu baby ko pulak. nanti boleh share experience!

    ReplyDelete
  30. wahhh..congrates!!Setelah sthn mnanti,lastly brhasil jg dgn brkat doa & ksabaran...neway,tke care urself & baby!!

    ReplyDelete
  31. WAH!!
    CONGRATE KAK!!

    Jaga diri bebaik spanjang pregnant ni..
    jgn wat keje lask sgt!

    congrate again!

    ReplyDelete
  32. sis deanna
    ~ alhamdulillah. baby memang tunggu nak keluar lepas mommy dia abis belajar! :)

    bro azim
    ~ thanks dik!

    ReplyDelete
  33. congrats qis! ade rezekit jugek akhirnye.. jaga diri baik2 tau.. jgn buas2..hehe

    ReplyDelete
  34. tahniah! tahniah! sy pon byk kali buat test kit tu, hasilnya mmg kecewa. tp Alhamdulillah, slpas setahun lbih kawen, akhirnya ada rzki jgk utk sy dn suami. excited kan?

    by da way, tahniah yer balkidz_hunny!! take care tau!

    ReplyDelete
  35. tahniah....i due bulan 6 tahun depan and genap anniversary kami suami isteri...

    ReplyDelete
  36. penantian satu penyeksaan...
    tapi bila dah dapat wow seronoknyaaaaa!!!!!

    anyway, congrates! :)

    ReplyDelete
  37. hai....congratezz mummy-to-be~~i follow u...bagi tips2 boleh..;p

    ReplyDelete
  38. babe!!! cong8!!!

    aku pasti ko xsabar, excited happy giler mase pregnant ni..

    aku lak excited..hahaha

    you gonna be a gorgeous preggy lady okey!!

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...