Tuesday, April 27, 2010

Movie: Ice Kacang, Puppy Love!

Ice Kacang Puppy Love!
I alert dengan iklan pasal movie nie kat TV3 tajaan Munchy's. I dah siap cakap ngan encik so-army I nak tengok cite nie sebab budak2 yg berlakon sgt chumell :)


Last weekend, selepas selesai shopping barang2 untuk Family Day, encik so-army ajak tengok wayang kat MBO S*Park kat Salak South.

Walaupun encik so-army yg ajak tengok & belanja, tapi pilihan movie ikut kata I okey **haha, gile queen-control kau!**

I paksa jugak encik so-army tengok cite Ice Kacang, Puppy Love! Sebab I rase cite die comel n touching ala2 cite Sepet, Gubra, Mukhsin, Talentime! And, luckily, encik so-army kate pilihan I selalu tepat! Cite die touching beb! Unsur2 kasih sayang dlm family & friendship! :)


I bagi 5 bintang okey! Same macam I bagi kat cite arwah Yasmin Ahmad.. Walaupun I hanya paham "mei-you", "xie-xie", "leng-loi" tapi I enjoy the movie. Terbbaeeek-lah. Encik so-army pon, siap hafal melody lagu tema filem nie. I suke watak si ikan Pelaga ~ tomboy yang berhati sensitif dan adik Malifan si Barley Ice yg comel **sbb I suke Barley jugak!**

**Duduk (kiri) - Malifan, Si Botak, Si Pelaga**
**Berdiri (kiri) - Si Prince Charming, Si Fried Chicken, Si Dinosor & Si Barley Ice**





Ice Kacang Puppy Love

**Si ayam goreng & dinosour yg bajet gangster, tapi pengecut nak mampus! haha..**

**si Botak & si Ikan Pelaga ~ puppy love sampai besar! **


BisikChenta: Pegi tengok ye kawan2!

No comments:

Post a Comment

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...