Tuesday, April 27, 2010

Family: Jalal & Juma 1st Family Day @ Pantai Pengkalan Balak

Hujung minggu yang agak membizikan. This week ialah 1st Family Day Gathering utk my F.I.L, sempena celebration Babah & Mummy punye birthday. Mummy bulan 3, Babah bulan 5. Sebab bulan3 hari tue ramai anak2 tak dapat gathered, jadi we all plan buat la Mini-Family Day nie this coming weekend.

I ngan encik so-army dipertanggungjawabkan utk menyediakan hadiah-hadiah utk games yg akan dijalankan pada hari tersebut. Bajet RM80, utk 8games! haha..gile kentang nak save bajet, sebab nak spent lebih sket kat hadiah special utk birthday diorang!

Maka, kami pun pegi la shopping kat MYDIN USJ. 2jam gak la kat dalam tue sebab nak pilih hadiah yg dapat menepati bajet yg ditetapkan. Tapi akhirnya, terlebih sudeh, kene jugak RM100..huhu..takpe, lebih rm20 aje, resoanable lagi :)

Mencari hadiah utk Babah Mummy adalah yang nie paling mencabar. Last week, kami dah bincang dengan adik-beradik encik so-army! Ada beberapa cadangan seperti:
Babah : belt & wallet set, kasut, baju, jam
Mummy : wallet & handbag, jubah Hajaba, jam

Maka, setelah dipertimbangkan, I dgn encik so-army membuat pilihan utk membeli jam yg sepasang. Lokasi dituju ialah Kajang, sebab search kat internet kedai Time Galerie kat Tesco Kajang ade buat SALE..haha..I berkenan dengan set couple dari CROCODILE.

Sampai2 je terus tuju kedai jam kat level atas. Mata I terus cari perkataan CROCODILE! Ade beberapa pilihan. I siap snap picture, MMS kat sume adik beradik encik so-army. Maka, kami pun dengan segeranya membuat keputusan utk membeli set nie.....

Haha..harga before LESS RM 760, after LESS 5++ :) Ini yg terbaik kami leh cari!


Setelah penat mencari barang2, misi seterusnya ialah membalut hadiah iaitu hamper2 sebanyak 15 biji dan hadiah2 lain seperti mug, botol air etc. Haha..encik so-army dengan gigih menolong ok! Inilah hasilnya selepas semua di balut.


Alhamdulillah, selesai semuanya. Next entry, ialah berkaitan kad jemputan! :)

BisikChenta: Abis shopping tengok movie! :) Thanks encik so-army..

2 comments:

  1. such a sweet happy family :)


    p/s-salam kidz,terharu kidz link blog pia.url dah tukar ye.nti pia link blog kidz kat blog pia.xoxo

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...