Wednesday, June 24, 2009

Wedding: OP, OV & MUA - Booked!

Aku dan ChentaHati-ku menghabiskan masa selama 4 hari untuk membuat survey dan akhirnya menempah team2 yg akan terlibat dalam menjayakan majlis aku nanti..Mungkin ade yg cakap kitorang nie excited sgt nak kawen..Tapi aku tak pedulik, yg penting aku tau ape aku buat!
Bukan ape, aku tak nak nanti aku tak dapat ape yg aku nak..Bukan bermaksud aku demanding atau cerewet! (sket2 tu ade gak kot) Tapi, aku pun nak jugak yg terbaik tuk wedding aku..Kawen sekali je beb! Aku akan berkahwin pada musim cuti persekolahan..Sedia maklumlah kan, cuti2 sekolah memang musim kenduri saje..So, baik aku sediakan payung sebelum ujan..Biar aku block-date awal2 supaya date aku tue team2 yg aku pilih leh wat persiapan yg sepatutnye!
Ape yg penting, aku berharap team2 yg telah aku pilih dapat menjadikan majlis aku lebih meriah!
Antara team2 yg aku dah booked ialah....
Videography by Luqman Hakim
LH MediaTv.com
**Conceptual & Stylish video**
**------------------**
Photography by Allod a.k.a Khalid
WhiteSignature - Cintadanmereka.fotopages
**Nikah + Sanding + Tandang + Outdoor (with theme)**
**------------------**
Make-Up by Nurin Adlina
Nurin Makeover Studio
**Make-Up Sanding + Bertandang**
**------------------**
And last skali...Aku punye wedding planner ialah Hentian Qaseh.. Showroom diorang kat Alamanda, Putrajaya.. (soorry, diorang mmg takde website) Ape2pon, Tq kepada Pn Nadia yg melayan karenah aku sepanjang kami berbincang..Hentian Qaseh nie owner die Encik Azuan, jiran aku mase kecik2 dulu yg jugak jiran kepada Arwah Dato Nasim (owner Naza)..So, dgn diorg nie mmg boleh lebih kurang la.. Lagipun, memang ayah aku cakap sruh pegi deal sndiri dgn diorang ape yg aku nak..Nanti bil masuk kat ayah aku je laa..hikhik.. (tu yg paling sronok dengar!)
Aku amik complete package khemah dgn diorang nie, yg mana sume tue termasuklah meja, kerusi, meja buffet, hiasan khemah, meja makan beradap, khemah VIP, pinggan mangkuk dan paling penting aku punye pelamin pon akan dibuat oleh diorang..Tema utk majlis persandingan aku ialah "GARDEN CONTEMPORARY" Utk pengetahuan semua, design pelamin adalah design aku sendiri..Aku tak tau la diorang ni paham ke tak ape yg aku nak, tapi aku dapat call smalam, diorang cakap diorang leh buat ape yg aku demand..Huh..kire okey la tue..We'll see how it looks nanti yer!
So...Aku pun dah tak berapa pening sangat..Yg tinggal sekarang nie, cume nak Tempah Kad, beli barang2 hantaran (mase SALE lerr..) gubahan hantaran, make-up time nikah, pelamin nikah n baju tuk bertandang takde lagi..Tue pun, sebenarnye aku dah ade list kat sape nak amik, tinggal lagi nak booked n byar deposit jer.. =)
Harap2 sumenyer akan berjalan lancar laa..Aku takut bile memikirkan ape akan jadi..Tapi, just follow je flow la kan..Okey!! Masa utk sambung kerja ;p

6 comments:

  1. waaa.. bestnye semua dah book ni..
    heheheh

    ReplyDelete
  2. wahh...manyaknyaa....
    gitulah org nk kawin kan...
    xpe dik,insyaAllah everything will run smoothly...bile date kawin..??

    ReplyDelete
  3. [Qa]
    Hurmm..xdela sume..tapi byk yg dah selesai..Alhamdulillah.. =)

    [sis Misz]
    Hopefully sume ok la nnti..Date kawen 5 Dis la.. =)

    ReplyDelete
  4. Harap2 persiapan rapi...berjalan lancar.

    ReplyDelete
  5. oh sama kita memilih cintadanmereka :)

    ReplyDelete
  6. hi,sy tgh cari contact number hentian qaseh tent & decorations. dulu pernah guna perkhidmatan dorang ms wedd. abg saya..puas hati with their work. tp now dorang dah pindah, website pn xde. klw awk ade lg contact number dorang saya rase lega sangt..coz da buntu nk cari kat mane. (my majlis is in 1mth..urgently need to contact them). TQ!

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...