Friday, July 1, 2011

# Emosi Merindui Suami

Yes!
Rindu.
Rindu.
dan
Rindu.



Rindu melanda apabila:

Melihat pasangan suami-isteri,
Jalan berdua, senyum aje,
Si isteri sarat mengandung,
Ohh kalau tak sarat pun takpe,
Janji suami ada di sisi, menemani.
Sumpah, jelous!


Rindu melanda lagi:

Melihat pasangan suami-isteri,
Shopping barang baby, barang rumah,
Comel aje si isteri tanya pendapat si suami,
Si suami ikut je tolak troli.
Dan,
Bila pergi check-up,
Suami ada sekali teman,
Tolong jaga barang, takpun pegi belikan makanan.
Sumpah, jelous lagi!


Rindu paling menggila bila:

Tidur malam bersendirian,
Takde roomate, takde teman berbicara dan bercerita,
Bila terjaga sebab sakit belakang,
Atau baby menendang,
Rasa nak nangis!
Takde suami di sisi untuk melegakan kesakitan.
Hanya bantal-bantal je jadi teman.


Sayu! Sungguh tak tipu!
Rinduuuuuuu T_T




Dear suamiku,
I know you read this!
I miss u so bad! Baby tooo :(
Please, please, we need you!
Balik cepat yer! :)


Pict credit to: JabbeArt 





Ohh, sorry kerana entry ini penuh emosi.
Sungguh aku rindu!


Habis!
Selamat berweeeeekend!

 BisikChenta: Sayu! sobs. sobs.

15 comments:

  1. Ya ALLAH..sedeyhnyer!!!kuatkan semangat tau kidz!!sabo2..sob sob gak!!!:((

    ReplyDelete
  2. waaa ko pn sme wt aku nk nanges gak..mmg sgt jeles kn klu tgk org len.sbb tu aku sgup xkuar jln2 kt sini sbb nt jeles tgk org ade suami jln2 skali..uhukk.nt agknye klu aku dh sarat,aku pn bakal rse yg ko rse skrg ni..

    ReplyDelete
  3. hah~

    i pon cmtu dulu.. tp lg teruk tau.. dh la spjg mase time i preggy suami xde.. ade pun sbln skali je..

    tp mmg btul.. jelez maha dasyat bile tgk org lain ade suami di sisi. lg2 time check-up...

    ReplyDelete
  4. Ehem...ehem...batuk lak...utk info,next week insya'allah leh balik...tunggu ek kite tolak trolley same² shopping brg baby...huhu

    *aritue da gi shopping same kt kuching...peace yo...

    ReplyDelete
  5. xmo sedey2 k..
    nnt baby pon sedey..
    hurm...mmg snang ckp..wat susah kn..
    phm..emosi ibu ngndung lg la dasyat..
    hurm...

    ReplyDelete
  6. yun pn sgt kerinduan suami,tp harini die blk,tp kejap je.ahad kene balik taiping dah..yun phm perasaan qish..sdih kan..hukhuk~

    ReplyDelete
  7. dun wori,i'm here come hell or high water.hehe.curik ayat hlovate.kite same2 soping brg bb,g hukm for check up but i can't promise the night partla.hehe..but laling,be strong.aku pun same cam kamu,jd kl ada ape2,bgtau hoke =)

    ReplyDelete
  8. sweetnye husben reply kt blog...hehe..kesian u...sbr ye..

    ReplyDelete
  9. sis Diba
    @ Amin :)

    sis yumie
    @ sebab aku jalan2 soranglah makanya nampak adegan2 itu. HUHU. takpelah! tabah je!

    sis E*ein
    @ tue lah. rase jelous sgt dasyat tgok org lain kepit laki time buyung :(

    encik Hubby
    @ Yeayy! next week balik. balik cepat tau! :) book flight cepat!
    alahai, sopping kat kuching 2x je pun, dah la tak best! balik tau, kite sopping sebelum cingkuling kuar!!

    ReplyDelete
  10. sis ellisya
    @ huhu. yeap, hanya yg alami dapat rasekan. tapi xdelah sedih giler2, just down sket je! :)

    sis Yun
    @ awak weekend husben-wife ekk? xpela,, at least jumpe seminggu sekali. take care!

    sis Aze
    @ tue lah, bile pikir ko pun same jugak dulu kan? tapi takpe, aku masih tabah lagi. cume kdg2 emosi tak stabil. HAHA

    sis Lisa
    @ Haha. gedik je die nak jugak komen kat blog. tapi at least i tau die bace luahan hati i. hoho. i masih boleh bertahan, cume kdg2 je mcm touching sket ;p

    ReplyDelete
  11. sobs..sobs..sedey gak..pregnant sorang2 memang mencabar..sayu je kan bile malam menjelma..takpe, kite sume mummy yang kuat! baby pun kuat jugak..:)

    ReplyDelete
  12. owh...sedey nya..tetiba teringat zaman mengandungkan my lil tanpa hubby di sisi...sabar yer...ini semua dugaan dan akan menjadi kenangan yang tak dapat dilupakn..heeeeeeeeee

    ReplyDelete
  13. ish..aku tau perasaan tu tak best..takpe la qish, ayah cingkuling dh nk balik next week kan..nanti shopping sakan deh sblm cingkuling kuar.hehe

    ReplyDelete
  14. Sabor ye qiss.
    Tamo sedey2, kang baby pun sedey.

    ReplyDelete
  15. alaaa qiesh...aku baca pun dah rasa nak nanges...lastwik hubby kena outstation..aku rasa cam kuat semangat je..xsangka lak tengah hari tu, terus bleeding..dalaman stress kot..tp sikit je la..terus dpt MC n panggil parents wat blk umah derang..kalo aku stay kat kuaters, mau terberanak sbb hubby xde...huuu..sabar ek..dah x lama dah tu baby nak kuar teman mummy dia..

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...