Saturday, June 6, 2009

DIY: Birthday Card Encik Tunang

Salam...Hai all..Hari tue dah wat kotak hadiah kan?? Now, aku nak update aku nye hasil tangan wat besday card tuk chenta hati aku..ngehehe..kerajinan aku di tahap maxs ketika ini..Jadi check it out!!


First...mestila kene ade bahan2nye kan..korang tgok sendiri la kat bawah nie..
Colour papers, pastu bende2 basic la cam gunting, gam, pen warna pastu ade emboss sticker yg aku jumpe mase kat POPULAR Jusco Bukit Tinggi, Klang..haha..menarikss!
* --------- *
Pastu..aku pon potongla kertas warna td ngn macam2 bentuk..bulat la, love a, bergerigi la, panjang2 laa..senang cite, ikut sukeee laa...

* --------- *
Then...aku potong belah depan kad tue ngn bntuk LOVE nie..mule2 aku ingat nak wat plain jer..tapi,tibe2 rase camni lagi menariks..haha..Pastu, aku lekat la bntk Love yg aku dah potong kat belah dalam plak..so die nmpak la cam gmbar kat bwah!

* --------- *
Kat belah dalam kad pon aku hias la jugak..hasilnye cam dalam gambar nie..huu..oke x?
Kalo x oke pun aku pedulik ape, aku yg buat..suke ati aku laa...

* --------- *
Okey..then kat sebelah luar kad, aku lukis ngan cartoon girl nie..knon2 cam aku bg hadiah kat chenta aku melalui kiriman lebah nie laa..hakshaks..poyos!

* --------- *
Nie la rupe belah depan kad tue...* --------- *
Mase untuk berjiwang..huuu..aku pon mencoretkan kate2 azimat kat chenta aku...


* --------- *
Dah sudah...maka signature pun diturunkan di bahagian bawah belah kiri...
* --------- *
Pastu kat belah belakang kad aku wat label aku sendiri la kononnyer...Siap ngan bar code lagi..hikkk..

* --------- *
Pastu buatla sampul die..dan kelihatan namenye sudah ade di situ..cudah ciappp!! Amacam?? okey tak!

* --------- *

Sudah disimpan di dalam kotak hadiah untuk diberikan kepada encik Zahiruddin si ChentaHati..tak sabar nak bagi...(sabar2 tunggu hari isnin..) Okeylah mahu bersiapan..kejap lagi si dia mahu datang dah..kami mahu ke kenduri kawen my ex-boy..hehe..pastu terus balik melaka untuk kenduri plakk...salam jumpa lagi..


blogger-emoticon.blogspot.com

9 comments:

  1. Cantik la..Tahniah.Anda seorang yang sangat kreatif!

    ReplyDelete
  2. wah..creative nye kamu=) cmel je kad tu..
    sure abg atoi shah eppy=)
    selamat spending times with ur lovess oned=0

    ReplyDelete
  3. Memang cantik...

    Buatkan utk sy satu!!!

    ReplyDelete
  4. kretis nyerrrr.......kalau bg kat aku ketas2 tu sume...aku tepek2 gitu je...

    ReplyDelete
  5. So sweet.. Kalo ku jadi pakwe kamu.. Ku nangis teresak-esak.. Sbb trharu.. Uwaaa.. =)

    ReplyDelete
  6. b ingat kan card a.e.i.o.u studio
    tp bile tenung lame2
    it is a creative card made by love one
    terharu b baca
    terima kasih syg
    esok kite jln2 town melaka ye
    =)

    ReplyDelete
  7. Na Shari, Athi, Ixora, Suhaila-ab: Thanks!! tak sangke ade yg suke...rase macam nak wat bisness amik tempahan wat kad pulak..hiii.. =)

    Farhana: pakweku tak menangis pun..die senyum saje..

    B: banyak la aeiou plak..jauh panggang dr api la...hikhik..thanks bwk jlan2..luve u!

    ReplyDelete
  8. waaahhhh kreatifnye dia...
    pasni leh bisnes wat kad la ihiks..

    ReplyDelete
  9. kreatif nyer..
    nape x wat bisnes & amik order?
    hehe..

    btw, salam ziarah..

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...