Sunday, December 12, 2010

Update: Blogger's Wedding, Outdoor Shooting & Packing!

Salam all.
Serius, saaaaaaangat penaaaaaat!
Saaaaaaaaaaaangat busy! Dan plus ade malas sket.
Sebab bile dah busy + penat, malas gile nak buat benda lain.

Jadi, dengan itu, update laju2 dan update cerita banyak2 dalam satu entry.
Vollleyyy? Dan sila tengok gambar.
Tak paham, angkat tangan, tanye. okeh?

*************************************

Wedding#1: Reception Kay & Lukman
Location: Clubhouse Bukit Mahkota

 Deco meja buffet. Caterer : Felda d'Saji tak silap.

Cake fondant! :) Suka sebab ade hitam!

 Kami yang sewel.


Kay & Lukman, Congrats & Selamat berbahagia ke akhir hayat! :)

PdotS: Keciknya dunia, encik so-army's opismate = sepupu Lukman. Pengapit Lukman = Encik so-army junior kat sekolah. Adik angkat I = Kay's doormate at TKC.

*************************************
 
Wedding #2: Reception Yanie & Azlan
Location: Dewan Puspanita, Jalan Hose, KL

 Guestbook table. Comel!
Bunga tangan tue jadi focal point meja. Simple tapi attractive yet save cost! I likeee!


 Kumpulan kompang yg menyambut kehadiran pengantin.
Sila lihat archway, cantek kan? sweet je!


Close up sket dress Yanie from Ezzad Zikry.
Diiringi flower-girl & page-boy yang comel :D
Page boy tu nangis sementara tunggu pengantin, tapi ayah dia bagi cokelet terus diam :)

Itu dia pelaminan oleh Rass Deco.
Wooottt3. Siyes I cair okeh tgok pelamin Yanie.


Geng ghazal dari Taman Nirwana, Ampang. Alahai, dekat je ghupenya!
Sessi memberi ucapan oleh pengantin.
Masa Yanie sebut "Thanks to blah..blah..blah..bloggers" kitorang kuat2 jerit. Kelaasssssssss!
Memang suka bab2 crash wedding orang nie :p


Sessi bergambar selepas makan.
Sila perhatikan background, pengantin tgh makan beradap

 Kemudian, Hana bagitau Xora ade sekali.
Tarik Xora amik gambar jugak. Jadi aksi2 terlampau pun dihasilkan oleh lensa kamera.


 Dan, harus bergambar di pelaminan dengan pengantin.
I siap2 culik & tarik pengantin naik pelamin.
Tapi, tiba2 ade orang potong Q. Hanggginnnnnn!
Lepas tu kitorang terus blocked red carpet nak naik pelamin. :D

Ya Ampuunnn! Serius kecoh gila bile geng bloggers naik pelamin :D
Dan, sebelum balik, walaupun dah turun dari pelamin,kami bercamwhore di bawah pentas :D

 
 Me with Zaila, Yumie & Kak SK :)

Up next: Amelyn, Elya & Kina 
(Kina balik awal laa, tak sempat amik gambar banyak2)

Makanan semua sedappppppp!
Tapi sayang I tak dapat nak rase kambing golek.
Mase encik so-army nak pegi amik, dah abisssshhh!
*************************************
 Tahniah kepada Puan Hana yang dah sah jadi isteri orang.
Tak dapat hadir ke wedding Hana sebab ade family day :(
InsyaAllah, kalau takde aral, I pegi belah husband Hana kat Seremban.

*************************************
Maaf kerana terlalu busy, dan entry bercampur aduk!
I sekarang dalam proses nak berpindah.
Packing barang, dan pos!
Ke mana? Jangan tanya. Nanti I akan bagi tau jugak.
Disebabkan I tak dibenarkan buat kerja berat, makanya,
encik so-army banyak tolong.
I setakat masukkan dalam kotak & sealed.
Lain2 semua dia.
Termasuk mengangkat kotak dengan berat 40kg seorang diri.
Gagah laki I, harus lah, ashkar pencen kan?

I lebiuuuu sayang! :D



*************************************

Ohh yess. Ingat tak I dapt Free Outdoor by Kusyairi Mustafa from Kazoku Studio?
Sape yang lost, or tak tau citer, baca la balik entry I. [SINI]
Ermm. sebenarnya pada mulanya encik Kulat nak buat reggae song.
Tapi dia tukar fikiran and buat lagu slow,
Lagu by Full of Harmony.
Lagu berbahasa Jepooon, dan sebab I suka bahasa jepun, I pun happy.
I ikut je. Yela, benda free kan? Takkan nak demand lebih2 pulak.

Kami buat shooting area KL, dalam train & area Shah Alam.
Penat, tambah pulak pagi tu I pening sket macam nak demam.
Tapi demi post-wedding video yang kebetulannya untuk hadiah anniversary kami,
I gagah jugak okeh sampai ke sudah.
Thanks kepada encik Kulat & assistant encik Rashidi :D
Seronok bekerja ngan mereka. Santai + tak stress!

Behind the Scene :D

 


Hasilnya? Nanti I post kat sini.
Takpun pegi tengok kat wall FB I.

Cukuplah untuk setakat nie.
Nanti I sambung lagi. Tapi tak tau lagi bila.
Bergantung pada kerajinan + tahap kebizian. HAHAHA.
Babai. Lebiuuuuu all :D




BisikChenta: Orang kata, berpindah memang leceh. Yer, baru aku akui! :)

8 comments:

  1. Btollaaa budak ni junior aku.. Hahahahahh!!! Jeleslah tengok korang sume dah berjumpa, bermesra, bergurau senda, ber ber ber lahh!

    Aqieshz, Ust Ghafur tu tanya banyak soalan tak masa nikah? :P

    ReplyDelete
  2. sis Fati
    ~ HAHAHA. kenal dah? takkan tak kenal sy kot? sy kan budak nakal kat sekolah dulu. :D

    Ust Ghafur tu byk membebel la. pastu tak punctual sgt. akak kena mintak sape2 untuk jage hal ustaz nie. call dia n remind.

    sis Pia
    ~ thanks :)

    ReplyDelete
  3. mek, jeles. bye. nak lap air mata. hahaa

    ReplyDelete
  4. ~ sis Belle
    tak mau jeles mek.
    nanti tahun depan, aku pulak yg jeles ngan kau. T_T

    ReplyDelete
  5. tu la..nak salahkan pudin la ni..sebab dia ada 2 je gmbr aku kat situ..haha..

    ReplyDelete
  6. sis KINA
    ~ hahaha. jgn marah pudin.. kesian dia. penat drive balik melaka :)

    ReplyDelete
  7. alahai....tetiba rs aku ni xbest langsung...asik xdpt gi wedding kwn2 blogger je...hari tu elok2 nek KL tperangkap kat putrajaya lak..xdpt gi mn2..huhuhu..sedey....

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...