Thursday, December 2, 2010

DIY: IKEA Frames & Wedding Wish Cards

Salam all.
Fuhh. Penat!
I tengah nak clearkan barang2 and packing sebab nak berpindah.
I & Encik so-army dalam proses nak mulakan new life, di tempat baru, bersama baby :)
Totally new environment. Dan I akan mula bekerja.
Tak jadi suri-rumah dah! HAHA.
Ohh. Pasal pindah. Later I update la yer.
Now still dalam proses buat check-list.

So, I tengah nak clearkan semua craft2 thingy dan DIY mane yang perlu,
supaya tak semak rumah parents & rumah baru nanti!
Bila kemas jumpa itu ini sempat pulak lah kan men-DIY beberapa benda.
Ntah la, kadang2 I pun tak tau ape motif I suka DIY.
Kadang2 takde pape pun, tapi nak DIY jugak. 
Untuk kepuasan diri sendiri kot!
Plus nak bagi nampak cantek sket barang2 I.
Takdela typical je nampak kan.

Let's DIY :) Murah + Mudah!

DIY #1: IKEA Frames with buttons

Frame IKEA, mama I punya dia nak bagi gifts utk jamuan ke ape ntah.
Pastu ade lebihan, bagi I. Yang I ingat, I cakap 'Terima Kasih' kat Mama.
Pastu I lupa letak mane, pastu now baru jumpa. HAHA.
Mase shopping ngan cik Belle I ade beli yg kaler Hitam, 2pcs = 9.90.
Yang ni kalau tak silap 3pcs = 5.90. Murah kan?
 Ohh. sebab I tak suka kaler wood nie, I nak spraykan hitam & letak sket buttons.
Buttons adalah a part of my craft thingy. So guna ape yg ada jer :)

Warna asal Frame IKEA tersebut!

I gunakan spray dari Nippon ni. Harga tak ingat sebab ni pun guna ape yg ade!

 Setelah beliau di spray. Hitam menawan. awww!
 
 Kemudian melakukan transformasi penambahan button. 
Ikut suka hati je tampal pakai UHU.

Dan kemudian letaklah picture u alls yang comel.
Dan buleh letak kat wall deco ke, deco meja ke, deco guestbook table ke,
dan sewaktu dengannya! :)

As for me, inilah hasilnya!!
.
.
.
.
.


HEHE. Gambar semua nak bajet comel >,<


DIY #1: Hand-made Cards

Haa. yang ni memang I sooookaa sangat!
Lagi2 baru dapat set gunting2 dari my BFF, Elma.
Thanks babe :)

Pastu, jumpa plak ngan kertas2 warna2 yg dah siap shredder.
Banyak tul harta karun kat bilik I nie. Semua baru jumpa! :D
Kertas tue sume encik so-army punya mase dia buat flyers.
 Nak buang macam sayang sebab colourful.

Yang ni takde la step2. Ikut kreativiti masing2 la.
I pinjam sket idea dari Miyyah@Kertas
Gila lah. budak2 kecik pun tahu buat quilling.
I yang dah tua ni baru nak terkayak2 buat. HOHOHO. Merykrismas!
.
.
.



Untuk perantin :) B2B, kalau i pegi wedding u alls, normally I bagi handmade card ok :)

Simple aje. sebab takde idea!

Sempat buat 2 keping je. Sebab encik so-army dah bising,
"Nak kemas ke, nak DIY?" HEHE
 
Okey, nak sambung kemas.
Kalau nak tanya ape2 email I okeh.
Nak tempah? Aduhh! Tak larat mekkk! :D
Babai.

BisikChenta: Macam nak DIY kad Anniversary. Sempat kah? Tak sempat beli je :D



13 comments:

  1. wow wee,aqiesh otak u memang kretif jeles hihi

    nak pindah mane ni?bestnya

    keje dimana..byknya tanya hihi

    ReplyDelete
  2. rajin ko mek...bgs tul.suka suka! tapi aku tak kretip lgsg okeh..kretif ni bkn pd semua org tau.

    nak tempah ah kt ko boleh? hahahha..

    ReplyDelete
  3. creative nya dia..dah la pandai menyanyi, pandai menari... :) hehe...

    ReplyDelete
  4. aloo..,rjinnye dye ni!!aku pn x srajin cmni wat2 DIY wlupn aku ni art person...hehehe..blhla nk ciplak ide sket...:P

    ReplyDelete
  5. sukenya idea frame n buttons tu...sgt2 cutes..hehe..

    ReplyDelete
  6. sis Pia
    ~ woot. woot. kretif kah? biasa saje. pantang nampak benda kosong2 nie.
    pindah mane? rahsia. tungguuuuuuu!

    sis june
    ~ HAHA. yelah tue. aku main belasah je mekkk! nak tempah? buleh. tunggu aku lepas pindah aci tak?

    sis Tahirah
    ~ alalala. jangan cakap kat sini. malu i :p

    ReplyDelete
  7. sis Deanna
    ~ HAHA. amik la. aku pun pinjam idea orang wehh. aku bukan budak art, budak architecture yg minat art, boleh? HEHE

    sis yanie
    ~ nie smentara tgh rajin la nie. kalau tak rajin. memang beli sajoo..

    sis ally
    ~ alah biasa je ally. main spray2, tampal2. siap! ape lagi, pegi la buat! :)

    ReplyDelete
  8. I love the cake!!! And good idea on the IKEA frame.. dah lama dah nak try spray atas frame tapi x sempat2 lagi.. perhaps later boleh try pulak. :)

    Happy quilling!!

    ReplyDelete
  9. kak Miyyah! alamak, malunya, akak singgah sini tengok hasil kerja sy yang chomot!

    thanks kak :) Happy DIY!

    ReplyDelete
  10. wow suka idea frame tuh! sgt cntik!

    ReplyDelete
  11. hi there.. i saw this card on google..
    bole i copy? well.i love to do sumtin creative..
    cantik card u buat..
    i mtk permission copy ya..

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...