Tuesday, December 14, 2010

Celebration: 1st Anniversary Dinner @ Bubba Gump, Sunway Pyramid

Haiii. Dah seminggu lebih berlalu.
Baru sekarang nak update!

5 Disember 2010.
Pada hari itu genap umur I, 25 tahun
Dan genap setahun usia perkahwinan I & encik so-army.
Wahh, pejam-celik dah setahun nyahhh!

Hadiah paling hebat ialah ciuman & wish di pagi hari oleh suami terchenta.
Terharu I! TAK PERLU hadiah utk tunjukkan kasih sayang okey!
Adegan selepas itu adalah 18SX, tak lepas nak ditayangkan kat Malaysia,
Apetah lagi blog I nie :D

 *************************

As I said, I pun tak plan dan tak mengharapkan sebarang hadiah.
Ape lagi suprised dari encik so-army.
Di pihak I pulak, takde yang hebat.
I plan bagi kad & hadiah picisan sahajo.


Kad itu DIY 2-hari sebelumnya. Gigih menggulung! :)

Hadiah? Hadiah tu biasa2 ajer.
Encik so-army suka gilooooo! Dia dengan semangat nak bukak hadiah!
Tak menyabar betol laki I nie :D

Sila lihat babak bukak hadiah! Main koyak jer. Penat I balut lawa2!

 
 Itu dia DKNY Be Delicious Men :D

Kenapa I bagi perfume?
Sebab laki I busyuk masyamm. HAHAHA.
Takdo lah, I bagi sebab kesian dia takde perfume baru.
Masa kereta kena pecah lepas raya hari tue,
Si perompak rembat sekali perfume kitorang. HAMPEH!

Tapi, I ade jugak perfume spare, encik so-army takde.
Pakai miniature and perfume Body Shop yg lama tue.
Oleh kerana itu, I pun belikan la yg baru.
Chukee tak cayanggg?

 *************************

Selepas itu, kami sempat pegi 2 kenduri kawen.
Then, encik so-army ajak dinner luar sebab dia kate segan I bagi dia prezen,
Dia tak balas ape2. Alalala, comelnya.
I ikut aje mane dia nak bawak! :)

Destinasi chenta kami ke Sunway Pyramid!
.
.
.

.
.
.
.

Ohh lalalala. Mane dia tau I teringin nak makan kat Bubba Gump?
Gugugaga.. Ailebiuu la sayang! :)

   Jom dinner! :)


 Run Forrest Run, dialog awek Forrest Gump!
 Kalau nak suruh orang amik order, flip Stop Forest Stop!

 
   Mamat ni tengah kusyuk layan cite Forrest Gump sebab dia cakap tak penah tengok!
Kesiannya lah laki aku nie :p
 

   Mengambil kesempatan! :)


   Our foods & drinks for the special day!
Drinks: Run Forrest Run & Speckeled Lemonade
Appetizer: Cajun Shrmp with Garlic Bread


  Yummmyyyyy!!
For me: Crazy Cajun Chicken served with mashed potato & seasonal veggie
For him: Lt Dan's BBQ Rib & Chicken Combo
 
 Nak jugak adegan manja2 makan bersuap! :D

Seriously, kenyang gileeerrrrrrrrrrrrr!!
I punya habis, licin. Baby pun semangat nak makan banyk!
Nasib baik habis, kalau tak, bazir jugak. 
Yelah harga boleh tahan kan.
Balik ke rumah, kenyang perut, suka hati.
Seronokkkk! 
Terima Kasih encik Hubby :)

.
.
.
.
.
.
.
Ohh yeaahh! Esoknya, dapat cupcake dari my BFF, Elma.
Home-made cuppies. I loooiiikkkee!
Elam jugak la yg buat cupcakes untuk I tahun lepas masa wedding!
Wahh, tiap2 tahun dapat cupcakes. Besttt nie :D

Seronokkkk lagiiii :)
Thanks Elma. Macam tahu2 aku mengidam mocha cake.
Ohh. inilah kek besday I untuk tahun ini.
Sebab mase encik so-army nak beli kek SR I cakap, tak payah bazir.
Nasib baik dapat jgk merasa ada kek kan?
Sape nak order cupcakes bleh contact I, nanti I bgtau Puan Elma nie.
Recommended, kek lembut, ising lembut, bila makan macam chewing-gum! :)

Thanks to Puan Jaja, buat entry untuk I kat [SINI]
sebab rupanya2 laki I sekodeng blog dia tahu yg I nak makan kat Bubba Gump

Okeylah. Ada kerja nak buat.
Babai. Take care u alllssss :)



BisikChenta: Belum nak ujung bulan, poket laki I dah hampir kering. HAHA.

13 comments:

  1. happy anniversary lalink

    teringt dpt pg kenduri kamu yg superb! itu...gmbr takde hihi

    ReplyDelete
  2. happy anniversary Balkidz!!

    eh, tarikh kawen kite same lah :)

    ReplyDelete
  3. happy belated anniversary Balkidz :)
    mcm sedap je cupcakes tu.terliur.poket i pun tgh kering kontang ni.sigh

    ReplyDelete
  4. happy belated anniversary..wah..syoknye..nak kawen cpt2 gak!..haha..

    ReplyDelete
  5. wahhh seronoknya!!!! happy belated anniversary yer n hepi belated besday

    ReplyDelete
  6. aloloooo chomell!
    Happy belated bday n anniversary yea! semoga bahagia dunia akhirat!
    :D

    ReplyDelete
  7. congrats! cpatnye masa tu just flies, kan. hope ur transition to s'wak wil b smooth. b safe ok...

    ReplyDelete
  8. Dear ALL,
    terima kasih atas semua ucapan! :)
    sayang kamu semua!!!

    ReplyDelete
  9. tetiba aku rs cam nak mkn kek..hehehe..

    ReplyDelete
  10. eh..lupa...selamat ulang tahun pkahwinan..semoga lebih bahagia, lebih gembira dgn hubby..

    i lap u...bila kita nak jupe nih?!!

    ReplyDelete
  11. hapy anniversary n hapy besday..


    i pn tringin nk g mkn kt bubba gump tu.. tp tak terpergi lg..
    ntah bile la nk g KL :(

    ReplyDelete
  12. haip! mcmana aku tak perasan entry nih.hahaha..kenyang gilo kan makan kt situ. tp sweet la hubby ko skodeng blog aku sbb nk tau details kan..comel jer..

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...