Saturday, December 4, 2010

DIY: Baby's Journal Book

 Salam semua.
Macam-macam benda nak buat weekend ini ya?
Apekah aktiviti kamu2 semua hari ini?
Banyak tak wedding/kenduri nak attend?
Walau apa pun, jaga diri dan hati-hati memandu ya.

*************************
Hari ini, tentatively I dan encik so-army akan:
InsyaAllah ke wedding senior sekolah, Faiz & Nani,
InsyaAllah akan ke wedding Kay Kamal,
Menziarahi wife lecturer I yang baru bersalin sebulan lepas,
dan
InsyaAllah akan ke wedding Yanie pada malam hari.
Jumpa di sana ye.

*************************
Dan, DIY yang seterusnya adalah untuk bakal baby.
 I ade plan nak buat baby journal macam INI

 So far, I tengah design templates utk every pages.
Dapat la 4-5 templates kot~

v
v
v
v
v
v





Mommy-to-be yang nak template nie boleh e-mail I yer.
Cantek tak cantek, I pakai hentam.
Janji boleh tulis2, conteng2, tampal2 dan sewaktu dengannya.
 Errmmm. tak tahu lagi nak buat hard-cover ke, spiral binding ke.
Kena tanya pendapat encik so-army.

*************************
 Esok annibersery, esok besday I.
Kejap je dah setahun kan? Haishh!
My wish?
Semoga semuanya baik2 saja.
Dah tua nie tak reti nak wish itu-ini.
Tapi jika boleh mintak, mahu rabak poket encik so-army nanti.
Jadi, baik duduk diam2 tunggu ape seprise dia nak buat esok.
I rase macam ade je dia nak buat something suprised esok! HEHE.
Kalau takde pun takpe. Janji hari-hari sayang & chenta :)
Seprise I? Tak tau lagi. Nantilah pikir. HAHA.
Sempat ke? Sempat je kot :D
Miahahaha. gelak jahat.
 
 Okey, nak bercrumple dengan laki I sebelum keluar. 
Babai.

BisikChenta: Masih dalam proses packing barang!

5 comments:

  1. Ya Allah..comelnye qish u design tu!
    pakai software ape eh?

    ReplyDelete
  2. sis Kina
    ~ ehh, i design pakai AI je. nak guna photoshop dah lupe skill. HAHA.

    ReplyDelete
  3. balkis,
    psl checklist baby n mommy tu, email me at fdiana83[at]yahoo[dot]com

    thanks babe :)

    ReplyDelete
  4. babe..cam same lak idea. sejak dua menjak ni ade terfikir nak pegi popular beli kertas & material cntik² nak buat mcm buku utk bby. hand made..letak sume scan image kt situ & bby progress every week =D buat kenang-kenangan, pglaman preggy indah sgt.

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...