Monday, December 27, 2010

Working Life Begin - HELLO SARAWAK!

Hye semua. Rindu I tak? Wahh, tak menahannn! 
Bajet Diva orang nak rindu2 aku. HAHAHA.
Eh, lame gila tak update belog. 
Tapi sempat main game kat FB, bina bandar, 
Pastu curik tanaman Yaya, kutip duit kat bandar Acik, 
Pastu dah abis tenaga, main game lain pulak. Itu jelah keje I, kalau takde keje.


 Okey, cukup mengarut. Takkan update, nak cerita pasal main game je.

Berbalik pada tajuk. Dah nak nangis dah ni kalau cakap pasal pindah.
Sobs. Sobs. Sobs. T_T
Sebelum ni tak ramai tau pun, sape2 yg rapat ngan I adelah PM.
Tue pun I suruh senyap2 dulu. Malas nak kecoh2 la.
Nanti ade orang cakap propa pulak, pindah je pun, bukan nak pegi mane :D


 
 Okey, dengan ini, I nak announce secara rasminya,
Mulai esok, I akan berpindah ke.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Yes, Kuching, Sarawak.
Dan akan mula bertugas di UiTM Kota Samarahan pada awal Januari.

Jangan tanya ape perasaan I?
Nak duduk jauh dengan family, FIL and paling tak tahan jauh ngan Hubby.
YES, kami akan ber-PJJ buat seketika.
Encik so-army belum dapat tukar @ mintak keje area Kuching.
So, I akan berseorangan buat seketika.
Seketika tu tak tau berapa lama.
Seminggu? 2 minggu? Sebulan? Berbulan2?
Kalau ade sape2 yang ade kengkawan, BF, hubby yg kat Sarawak,
Ada vacant kerja line engineering, inform ehh? :)
Kool kan I? Ayat bajet tenang je, tapi dalam hati berkocak-kocakkan :(
Ape2pun, doakan I selamat di sana yer.
Kalau ade yg nak datang Sarawak, berhoneymoon, roger2 lah I okeh :D
Baby dah masuk 3 bulan, Alhamdulillah :)
Blog dah berusia 2 tahun, Tahniah :)


 Ampunnnn kepada sayang Lynda, tak dapat nak attend wedding kau 1.1.11 nanti.
Sedih mekkk :(
Juga kepada blogger2 yang bakal berkahwin.
Kalau nak anta kad, boleh aje, cuma kehadiran I tue, 
Tak boleh nak diharap sangat. Ade rezeki kita jumpa okeh :)
OHH, lupa nak congrets Moose. Selamat Perantin Baru Moose & Mr H.
Semoga bahagia ke akhir hayat.
Okeylah, nak sambung mengemas barang yang tertinggal nie.
InsyaAllah, update seterusnya Live dari Kuching, Sarawak :D
Selamat Tahun Baru in advanced!
Babai Semenanjung! :)


BisikChenta: Tak tahu ape sebenarnya perasaan sekarang!!

25 comments:

  1. dear...jauh nye u pindah...harap u take care tau... :)

    ReplyDelete
  2. laaaa..tak leh jmp jiran cityville.alaaa bal,ko neh..sedeh lah -_-

    ReplyDelete
  3. uikksss... mek.. jauh nya ko pergi.. sedey gel.. x bleh la nk berkonvoi ngn ko lagi... ish ish ish

    ReplyDelete
  4. sis Yanie
    ~ jauh kan? alang2 merantau biar jauh :D HAHA.

    sis Yaya
    ~ Ya, kau jgn buat ayat sedih. aku dapat bayangkan muncong kau. tibe2 kang aku sedih pulak kang! :(

    sis Zaila
    ~ Alahai, nak wat camne mekk! ade rezeki kita jumpa ehh. Konvoi ngan orang lain pulak. Takpun kau jadi ketua rombongan :)

    ReplyDelete
  5. omg.jauhnye O_O
    i tot husband ikut u ikut skali.huhu.takpelah..keje..sbr jela ek..*rasa nk nangis lak sbb i tak mo jauh2 jugakkkkk*huhuhu

    eh emo lebih lak.kalau i jd u i pn tatau ape sbnrnye perasaan kot.i guess paling kuat i buat pun i reject keje tu*jgn tiru aksi ini* ;p

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan...selamat berpindah dan meneruskan perjuangan sebagai pensyarah...sedihla kena tggl hubby tapi tak pe,sure ada rezzki ur hubby kt sana later..

    ReplyDelete
  7. Kidz,dh agk dh time bce komen ko kt spe tah xingt,tanye psl kuching..hasihh jauhnye..anyway mekasih sgt2 kt ko sbb sudi tlg aku wat map..muahhhh syg ko kidz!!xsangka wedding yanie tu 1st and last jmpe ko..aku ckp last sbb xtau lps ni bile lak lak bru bleh jmpe ko..sedey:(

    ReplyDelete
  8. salam..sis

    :: sedih plak..baca entry akak nih.. ;( kenangkan akak,sedang preggy n kena dok jauh dgn hubby n family..dpt rasakan situasi e2 walaupun belum mengalaminya..sabar n kuat yea kak.. ;)
    :: asal jauh sangat, adeh..akak jaga diri baek2 tau kat sana..jaga bb elok2..n jangan lasak2 sangat tau
    :: so,skang dah kat sarawak dah ke 2..saya doakan selamat semua nya...n hope hubby akak cepat2 dapat tukar sana...
    :: jaga diri kak...ade masa, update belog salu okep..nak tau perkembangan akak n bb dr semasa ke semasa..hehehe ;)
    :: selamat bertugas di tempat baru n selamat menyesuaikan diri di sana..
    :: akan merindui akak salu..hehehe ;)
    :: saya pon dok langkawi ni, pun jauh dengan family..perasaan nih, tuhan jerk yang tau..nasib lom tawen..hehehe ;)
    :: daa my sis balkiz! ;)

    ReplyDelete
  9. qis,takecare tau kt tmpt org..akk tau qis kuat..;-)

    ReplyDelete
  10. isk mmg jauh.. be strong k. i dh rasa 10bln bjauhan dgn husband sblm ni. kalau ckp xnk pun, tp kita tpaksa lalui, kita akan lalui jugk benda tu walau sepahit mana pun. jaga diri dan baby ye! =)

    ReplyDelete
  11. Kidz, sedeynya jauh dr family..
    take care kat sane ekk..
    take care of yourself and your baby..

    ReplyDelete
  12. huhh?? Padanlah asyik bertanya pasal kuching je kat fesbuk... hurmm... take care, adek! Jaga diri, jaga baby ;)
    Mintak-mintak tak ber PJJ lama-lama ;)

    ReplyDelete
  13. jauhnyee kidz...alahai.. hope ur husband dapat pindah cepat.. kesiannye laa tinggal sorang..qah da rase.. inikan pulak kidz ngah pregnant sekarang lagilaaa..

    ReplyDelete
  14. adess,

    momi to be ni kene gie srawak pulak.
    gud luck ye kat tempat baru. semoga Allah permudahkan segala urusan.
    be positif + be strong.
    papepun, jgn lupa try mee kolok swak ea.

    take care & kem slm kat baby taw.

    =)

    ReplyDelete
  15. jaohnyer kidz? insyallah semua baik2 saja keh... ish! aku lak ni rasa sedih tetiba.boleh?

    wat eva u ve to b strong tau. jaga diri n bby bebaik eh..

    :)

    ReplyDelete
  16. huhuhuhuhu...aku sedih ni.hahhahahhaa..ko mmg cool r skang aku dh x cool lg sebab ko dh amik..ana doakan ante selamat disana la..hubby ante nnt ana jg sementara la..ehheheeheh..

    ReplyDelete
  17. sis, all d best k with new lyfe kt kuching,i have frens kat kuching n ada yg mnegajar kt kota samarahan..kalau u need anything let me know yer, nnt i blh tlg contact kan dorg for u..n try the mee kolok k waterfront k..sedap..
    take care ok of urself n baby

    ReplyDelete
  18. eerrrkkk... jauhnyer...!!!! 'terase' lak kat hati ni tetibe... may be sebab penah jumpe u... apepon.. gud luck tuk u kat sane nanti key.. jage diri bebaik... n take a gud care of ur baby's 2 dear... sedih hubby tak de. tak per.. be tough key.. :)

    ReplyDelete
  19. qishh!! patut laa dh lama tak nmpak ko dekat wedding BBF ....
    bil eleh jmpe ko lgi qishhh :(

    ReplyDelete
  20. dear,staff uitm gak eh?wow kita seropaa..btw gud luck kt tmpat baru!

    ReplyDelete
  21. makcik..jauhnye g.pdan la tgk status asek sedih jee..
    tatau pn..
    hurmm..xpe kidz, mudah2 an husband ko dpt pndah.=)

    ReplyDelete
  22. jauhnya bal!!!! jaga diri bebaik..jaga baby tu yer

    ReplyDelete
  23. qis:
    nyelit kat sini sat. mohon izin copy qis nye baby check list ea. =)
    tok guide beli baby thingy.

    tq qis.

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...