Tuesday, November 2, 2010

Friends: Engagement BFF tersayang (Edleen & Adzmel)

Sabtu, 31 Oktober 2010 – Seorang gadis yang juga model dan pernah memenangi 1Dara.com/Sunsilk bernama Edleen Zainudin telah selamat ditunangkan dengan jejaka idaman hatinya, Mr Fly, Kapten Azmeel Nadzri :) Intro nak hot je kan. HAHA.

Dia ialah kawan baik I, kawan sekelas, kawan rumah Hijau di sekolah rendah, kawan nyanyi2, main rollerblade dan kami macam dijodohkan jadi kawan baik sebab besday Leen sehari selepas I, 6 Disember. Feeling kembar gitu :)

Kat sekolah menengah we all lain kelas start tingkatan 4, sebab lain aliran, tapi balik sekolah tetap same2. Masuk kawad sampai peringkat kebangsaan same2, join pengakap same2, dan banyak lagi kenakalan kami bersama. Paling tak tahan kene sumbat dalam bilik disiplin beramai2 sebab kantoi meniru dalam majoriti SEMUA subjek mase ujian bulanan. Gila tiap2 bulan ade ujian setara la, ape jadah ntah ujian lagi padahal baru form 2. Sape je yg rajin nak baca buku tiap2 bulan sedangkan PMR lagi setahun? HAHA. okeh. cukup! tak nakbukak pekung di dada ;p

I banyak simpan sejarah pahit-manis dia dan encik tunangnya. Diorang memang couple dari sekolah. He’s our senior pun actually! Suddenly kerana FITNAH, siyes, sebab fitnah diorang clash  and  Leen pun meet-up orang lain. Sampai sekarang, sumpah, I syukur diorang akhirnya still together jugak walaupun 6tahun lebih dah berpisah. Jumpa balik, terus tangkap LOVE dan kembali terjalin la kesah mereka.

To Abang Ameel & Leen, Selamat mengharungi alam pertunangan! :) Jaga hubungan korang yer. Dah lame kan impian kau nie. Alhamdulillah, dah terlaksana separuh! Jangan lupa hire aku tau nak jadi un-official team Wedding Planner kau! Haha. perasan WP la kunun. 

She’s damn gorgeous, model la katakan :)

Leen Engagement_2

Dress, Make-up, Mini pelamin & Hantaran by Kak Zaifie Zainal
Official Photographer : Abang Man (our senior) dari UsmanN Photography :)








Leen Engagement_6

Hantaran 5balas7 dulang :) Fresh flowers siap ade sangkar cinta gitu!
.
.
.
.
.
.

76305_1440882545092_1323913102_1025821_7427842_n
Doorgifts: Cupcakes by My Lovely Cupcakes! (Leen kalau salah betulkan! ;p)

Leen Engagement_3
Leen & me!

Leen Engagement_4
*Haippp!* My feveret cos I’m the director!

Leen Engagement_5
Si Bintang Kecil, lil Diva: Nasrah :) Sangat manja okeh!

Leen Engagement_8 
Mama & auntie ape tak ingat name as orang sebelah :)

Leen Engagement_9

Leen Engagement_10
Khemah & the deco: Romantic woo :)


View kawankawanbongek!
Kawan bongek selamanya :) Amie, Ieda, Sueza, Leen & me


Leen Engagement_11
my all-time feveret!!Leen's PINK angels :) HAPPENING!

Leen Engagement_12

All picture above credit to my encik so-army luve ♥
&



BisikChenta: Sayang cepat tawen ehh! I luv u so much!!♥♥

12 comments:

  1. sume cantek, sume cun. uwaaa, nak tunang jugak. ahaha. gatal lak saye neh! ;p

    ReplyDelete
  2. chantek sgt~!! kalo nikah time tu pun boleh.. =)

    ReplyDelete
  3. sis CapiQa
    ~ boleh aje. kamu dah abes belajar kan? ape lagi :)

    sis Khumaera
    ~ Haah. kitorg cakap nikah terus la malam nie. diorg gelak je. encik OP pun cakap, first time shoot tunang tapi dah macam majlis nikah :)

    ReplyDelete
  4. cantik la..theme colour yg sangat suweeett..edleen mmg cun dr skolah..heee.

    ReplyDelete
  5. sis Pia
    ~ sweet kan? :)

    sis Yuyu
    ~ haah la yang. Die kan memang cun dari skolah. memang patut jadi model kan? bangga aku. tumpang sekaki, heh~

    ReplyDelete
  6. Qis..haruss la tumpang sekaki due.. berdiri di sebelah orang cantik... kite pun nampak cantik.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. cantek nye kawan ko..:) eh..usman nyer wife tu keja skali ngn aku.. (haha..xder kaitan)

    ReplyDelete
  8. sis Yuyu
    ~ haah. feelin jadi org cantek gak bila dok sebelah dia :)

    sis Jaja
    ~ cantek kan? dari sekolah dia memang pojaan jejaka. wife abg man? ohh, kak An kan? tu pon senior aku jugak. satu sekolah beb. cinta sekolah tu, kekal!

    ReplyDelete
  9. waaahhhh..!!! cantiknyer..!! siyes.. macam wedding pon ade dah... :)

    ReplyDelete
  10. nasib ade bg credit kt saya sbagai photographer...trimas...

    ReplyDelete
  11. Assalam kak.

    I found her on Gi photoshoot masa wedding die. Try to search die on blog or fb tapi tak jumpe. And since u are her friend,saya nak mintak tolong kakak lah untuk sampaikan sesuatu kat die.

    Saya kalau boleh nak contact die sbb saya suka jurumake up dia mase wedding. And theres few things jugak pasal vendor nak tanya. Nway,this is my email.

    zatul_dyanna@yahoo.com

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...