Friday, November 19, 2010

Pregnancy: Baby List!

Salam. Hye all :)
Selamat Hari Jumaat, dah Jumaat okeh!
Macam takde mood je nak buat ape2 kerja kan? HAHA. 

Sila lihat side bar. Dah ade penambahan untuk Baby CHENTA List.
Penat jugak I Google, cari kat blog2 pregnancy, blog2 mommy-to-be.
Akhirnya list keperluan baby ni, berjaya di siapkan semalam. Well done!
List yang I update tu, I amik kat Baby Jaya
 Pastu I combine kan dgn idea2 dari mommy2 blogger.
Dah proposed kat encik so-army dan dia suka!
Okeh, pasni boleh buat & mintak budget pulak :D

I saje buat list keperluan baby ni awal2, 
mana tau ada yg terlupa, tertinggal, boleh add on kan?
Mengikut pesan orang2 berpengalaman,
Kalau nak beli barang2 baby boleh start after 3months. Betul ekk?
Tapi kalau tak tahan tengok SALE boleh consider kan? ;p 
(siap besarkan perkataan SALE!)
Lagi2 nak Year End Sale (YES) ni kan?
Takpelah, I survey2 dulu. 
Kalau ada yg SALE harga menjunam, apa salahnya beli kan?
Jimat sket! Ape2pun I ingat pesan Mama I, Jangan membazir. 
Beli yang perlu dulu.
Nanti kalau ada rezeki orang nak bagi hadiah masa baby lahir kan dah jadi banyak.
 Betul jugak!
I just letak je sume benda yang I terpikir untuk list keperluan baby nie.
Perlu atau tak perlu untuk dibeli akan dipertimbangkan.
Kepada bakal2 mommy yang rasa2 nak softcopy boleh email I okey :)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dear Baby,
Mama harap kamu sihat di dalam sana.
Mama tahu kamu kuat!
Berdasarkan pengalaman mama,
Sejak seminggu sejak mama tahu kamu ada di dalam sana,
Kamu hanya akan mengada2 bila Papa kamu ada di sisi.
Betul tak? HEHE.

Kalau kita berdua je di rumah or jalan2 berdua, Kamu tak meragam pun.
Mama takde pening2, 
Tapiiii... bila Papa kamu balik kerja,
Papa kamu ada kat rumah, Jalan2 berdua dengan Mama,
Kamu mulalah nak meragam kan?

HEHE. Apa2pun mama tahu kamu nak cakap kamu sayang Papa kan?
Sebab tue kamu nak manja2 & ngada2 ngan dia?
Okey2, Mama layankan jer, tapi tak leh selalu tau!
Kesian Papa nanti.
Minggu lepas Mama dah mintakkan aiskrim untuk kamu kan?
Nasib baik kat SOGO ade aiskrim Lecka-Lecka
Okey, cukup la tue yer. :)


Minggu ni kita nak berjalan ke Muar, wedding kawan baik Mama.
Then, mungkin nak ke Seremban, wedding kawan blogger Mama a.k.a officemate Papa
Pastu, nenek kamu kat Melaka nak buat kenduri khatan abang2 sepupu kamu.
So Baby, behave ya! Mama tahu kamu baik! :)

Oh ye, semalam, Papa balik kerja, 
Dia belikan Majalah Pa&Ma yg pertama! Thanks to Papa!
Ok baby, Babai, I luve yuuuuu :D
BisikChenta: List dah siap dalam format Excel :) Boleh masuk budget pulak lepas nie :p