Friday, November 19, 2010

Pregnancy: Baby List!

Salam. Hye all :)
Selamat Hari Jumaat, dah Jumaat okeh!
Macam takde mood je nak buat ape2 kerja kan? HAHA. 

Sila lihat side bar. Dah ade penambahan untuk Baby CHENTA List.
Penat jugak I Google, cari kat blog2 pregnancy, blog2 mommy-to-be.
Akhirnya list keperluan baby ni, berjaya di siapkan semalam. Well done!
List yang I update tu, I amik kat Baby Jaya
 Pastu I combine kan dgn idea2 dari mommy2 blogger.
Dah proposed kat encik so-army dan dia suka!
Okeh, pasni boleh buat & mintak budget pulak :D

I saje buat list keperluan baby ni awal2, 
mana tau ada yg terlupa, tertinggal, boleh add on kan?
Mengikut pesan orang2 berpengalaman,
Kalau nak beli barang2 baby boleh start after 3months. Betul ekk?
Tapi kalau tak tahan tengok SALE boleh consider kan? ;p 
(siap besarkan perkataan SALE!)
Lagi2 nak Year End Sale (YES) ni kan?
Takpelah, I survey2 dulu. 
Kalau ada yg SALE harga menjunam, apa salahnya beli kan?
Jimat sket! Ape2pun I ingat pesan Mama I, Jangan membazir. 
Beli yang perlu dulu.
Nanti kalau ada rezeki orang nak bagi hadiah masa baby lahir kan dah jadi banyak.
 Betul jugak!
I just letak je sume benda yang I terpikir untuk list keperluan baby nie.
Perlu atau tak perlu untuk dibeli akan dipertimbangkan.
Kepada bakal2 mommy yang rasa2 nak softcopy boleh email I okey :)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dear Baby,
Mama harap kamu sihat di dalam sana.
Mama tahu kamu kuat!
Berdasarkan pengalaman mama,
Sejak seminggu sejak mama tahu kamu ada di dalam sana,
Kamu hanya akan mengada2 bila Papa kamu ada di sisi.
Betul tak? HEHE.

Kalau kita berdua je di rumah or jalan2 berdua, Kamu tak meragam pun.
Mama takde pening2, 
Tapiiii... bila Papa kamu balik kerja,
Papa kamu ada kat rumah, Jalan2 berdua dengan Mama,
Kamu mulalah nak meragam kan?

HEHE. Apa2pun mama tahu kamu nak cakap kamu sayang Papa kan?
Sebab tue kamu nak manja2 & ngada2 ngan dia?
Okey2, Mama layankan jer, tapi tak leh selalu tau!
Kesian Papa nanti.
Minggu lepas Mama dah mintakkan aiskrim untuk kamu kan?
Nasib baik kat SOGO ade aiskrim Lecka-Lecka
Okey, cukup la tue yer. :)


Minggu ni kita nak berjalan ke Muar, wedding kawan baik Mama.
Then, mungkin nak ke Seremban, wedding kawan blogger Mama a.k.a officemate Papa
Pastu, nenek kamu kat Melaka nak buat kenduri khatan abang2 sepupu kamu.
So Baby, behave ya! Mama tahu kamu baik! :)

Oh ye, semalam, Papa balik kerja, 
Dia belikan Majalah Pa&Ma yg pertama! Thanks to Papa!
Ok baby, Babai, I luve yuuuuu :D
BisikChenta: List dah siap dalam format Excel :) Boleh masuk budget pulak lepas nie :p


14 comments:

  1. sweet nya(terharu baca)...aqiesh n baby memang cekal

    take care lalink

    ReplyDelete
  2. laling,congratz.hehe..aku da wish through phone call kan?tp nk wish gak lagi skali.sat g mau g mid,beli buku kamu =).tunggu...hehe

    p/s:shopping brg baby ms 7mnths onwards.mase tu sdg elok org kate.hehe

    ReplyDelete
  3. ryna pun baru siapkan list brg baby utk bentang pada en.fika..

    banyak kan.kena bajet betul2 takut bazir..

    tapi ryna start beli bulan depan..ikut petua orang tua2.masuk 7 bulan..skang ni usha2 dulu..

    ReplyDelete
  4. bagus2..ada list itu yg paling bagus!

    ReplyDelete
  5. sis Pia
    ~ insyallah kak pia :)

    sis yanie
    ~ haha. kena ade excel, takut lari budget!

    sis dita
    ~ comel ekk? tengs :) *blushing*

    ReplyDelete
  6. sis Aze @ inche isteri
    ~ HEHE. thanks laling! aku survey2 dulu barang, nanti senang nak beli. takut dah 7bulan lebih cam takde SALE. kopak jugak aku nanti!

    sis fikaryna
    ~ ohh yeah! betul, kena bajet taknak bazir2. 7 bulan ekk? apesal i eksited cakap 3 bulan? ke 3 bulan dah start pegi survey? camtu ekk? :)

    sis farah
    ~ amboi, bakal perantin pon dah eksited! :) nanti nak list bgtau sy yer ;p

    ReplyDelete
  7. sgt btol la balkhiz..aku mmg suggest gak ko p bli awal2 lg2 time sale..aku start 6-7bulan sgt xlarat dah nk shopping..jln2 pon asik nk cr kusi je..

    konon2 awal2 tu nk la survey2 dlu dan xbli lg..skali smpai da ujung2 trus sambar je mane yg ade xleh nk tgu sale dah..sbb xlarat..

    klu rase da murah tu bli je sket2..xrugi kot..
    tp november ni ade baby & parent expo kat midvly..rajin2 p la usha2 sana..sgt berbaloi2..
    aku mmg xleh nk p dah..sbb time ni still kat penang lg..

    ReplyDelete
  8. waaa..dah siap list! nak zerox boleh tak..malas betul..tataula kenapa..ingat nak start shopping dah..takot nanti tak larat..:)

    mesti baby suke sebab dapat makan aiskrim! :)

    ReplyDelete
  9. sis Salwani
    ~ tue la. aku pun berpikiran begtu. memang ada yg cakap 6-7bulan ke atas, tapi kalau dapat beli awal lagi bagus kot. takut kang dah memboyot tak larat! :)

    sis Nad
    ~ hye sayam! nawal camne? dah ade ape2 lom? xerox je la kalau nak. takpun email aku, nanti aku bg softcopy kat kau! :)

    ReplyDelete
  10. hehehe..naluri keibuan ko memang jitu.cepat je maemahami kehendak mommy-to-be yang sorang ni.


    nakkkkk. kene bagi upah ape ni?


    whitz_carszia@yahoo.com


    tenkiu laling. nawal sonyap je. nanti ade gudnews mesti die spread kat blog! :P

    ReplyDelete
  11. HAHA. okeh babe :) nanti aku email ko! :)

    ReplyDelete
  12. babe...ley tak ai nak...hurrmm...nak pinjam list baby tu..memang penat carik..alang2 u dah ade..kalau u tak keberatan share ngan ai..ley tak email ai...kalau u sudi..ai ucapkan mekaseh banyak2 dulu yer..:)[nurha_abdul82@yahoo.com]

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...