Friday, June 17, 2011

:: Checklist. Hospital. oh! Keperluan. Baby & Mommy ::

Salam. Hai semua!  :)
Selamat Hari Jumaat!

 
Today I just nak update list barang keperluan untuk dibawa ke hospital.
Oh, mula-mula I seriously macam tak tahu apa la nak isi dalam beg nak bawa ke hospital.
I mintak bantuan mama, kawan-kawan yang rapat dan refer beberapa checklist.
Ada checklist yang simple je, ade checklist yang macam nak suruh duduk hospital 2minggu.
So, I tapis-tapislah sket dan buatlah checklist sendiri.
Then suruh Mama semak, malam semalam baru pack!
 
 
Dan, inilah hasilnya :D
 ............................
 




For Mama Chenta

♥ Wallet + IC
♥ Buku Pink + Kad Appointment PPUKM + GL
♥ Blouse/shirt [2] - Front openings/buttons
♥ Maternity Pants [1]
♥ Bra & Panties [3set]
♥ Disposable Panties [1set]
♥ Kain batik [2]
♥ Slippers [1] - Non-slip, my fave: Ipanema :)
♥ Stokin [2]
♥ Nursing Pad [2pair]
♥ Instant Hijab/Key/Scarf [2]
♥ Toiletries [1set] - Shower gel, Facial wash, Feminine wash, Toothbrush, Toothpaste
♥ Body care [1] -  Powder, Brush/comb, Deodorant
♥ Towel [2] - Bath towel + Face towel
♥ Sweater / Coat [1]
♥ Maternity pad/Overflow sanitary pad [1set]
♥ Handphone + Charger
♥ Air selusuh + Air Zam-zam
♥ Makanan + Minuman - Plain water, biskut, 3-in-1 etc
♥ Telekung + Surah Yassin + Doa-doa amalan
♥ Plastic bags [3]
♥ Thermos
♥ Magazines + MP4

For Lil' Chenta
♥  Baby's Clothing [3set]
♥ Mitten, Booties & Hat [3set]
♥ Receiving blanket [2]
♥ Baby Napkins [4]
♥ Baby Towel [2]
♥ Baby's Blanket [2]
♥ Barut [2]
♥ Minyak Yuyi [1]
♥ Newborn diapers [6]
♥ Baby wipes/Wet tissue [1pack]
♥ Toiletries [1set]

For Papa Chenta

♥ Cash $$$ - Standby for deposit walaupun ade GL
♥ Camera + Tripod - make sure charge okeh!
♥ Doa-doa amalan
♥ Moral support (Yeahh!)
 
DONE!
 ............................


 HAHAHA. Barang-barang Mama lagi banyak dari baby?
Alhamdulillah, dah standby je kedua-dua bag nie.
Semoga dipermudahkan semuanya! Amin.

Nan-adolah beg baru! Pakai apa yg ade aje.
Left: Mama, Right: Chingkuling :)



Happy Weekend everyone!!


  BisikChenta: Dah mula mempraktikkan teknik breathing & mind-set supaya mudah bersalin. Insya-Allah :)

14 comments:

  1. hihihi..wahh banyaknya brg mama dr brg baby..hihihi..takpe yg penting kedua-duanya selamat k..tak sabar nk tgk baby ko khiz?due bila ni?bln 6 jgk kan..nnti dh deliver bgtau k...

    ReplyDelete
  2. sama je mcm yun,pkai beg ape yg ader,hehe!

    yun pn nk siap2 beg baby la,by 36th weeks da kene stndby ni..neves2!!

    ReplyDelete
  3. i didnt pack my stuff yet..takut nak pack..macam dah ready nak gi hospital..sedangkan mentally is not well prepared..cuakkk..hihihi

    tp bag baby dah siap la..sbb tak sabar nak jumpe kan..hihih

    btw..barang hubby tak bawak ke?some cloths..sure tido sane kan?

    ReplyDelete
  4. mek.. aku bekalkan ko moral support yg x berbelah bago :D

    ReplyDelete
  5. akak, ppukm kt mn? hukm ker? da tukar nme ye....

    ok tak mse check up kt situ... ?

    ReplyDelete
  6. Papa Zahir
    @ GL tue guarantee letter yang! Dah letak skali dlm 1 file, tinggal bawak je nanti :)

    Sis Aida @ mommy Aqil
    @ InsyaAllah, doakan aku n baby selamat ok. aku due mid-july patutnya. tapi tak tahulah awal lagi ke kan? hoho. ok, nanti kau bgtau! :)

    Sis Yun
    @ huhu. standby jelah kan, kita prepare je mane yg patut. at least takdelah menggelabah bile tibe2 je something happen nanti!

    ReplyDelete
  7. Sis Amalina
    @ Kalau ikut hati, i pun macam tak ready lagi. tapi just prepare lah. mungkin bile da prepared nie, mentally n physically dah bleh get ready ke?

    hoho. brg2 papa nanti papa kena pack sendiri sebab brg papa semua kat sarawak :) tapi dah remind la.

    Sis Zaila
    @ HAHAHA. thanks mek! sayam kau! :)

    Sis Lin
    @ PPUKM = HUKM la dik. diorg kan dah rebranding tukar name :)
    akak baru2x dtg check-up n sume ok. bab2 org ramai tu biasalah, gov kan.

    ReplyDelete
  8. hai..tukar link yea..i dah folo u..
    dah siap2 brg tu jgn lupa vitamin yea..jom tgk blog i utk dptkan info ttg vitamin semasa confinement n breastfeeding..:-)

    ReplyDelete
  9. dah siap daa semua!^^
    tunggu baby ready nak keluar je dari belly mummy.. doa qa iringi qies ok..

    ReplyDelete
  10. tak sabarnyeee nk tnggu baby kuar..
    tumpang excited sama..
    hehe..semoga semuanye selamat

    ReplyDelete
  11. yeah!..moral support papa plg penting!

    ReplyDelete
  12. mama qish- gudluck!! insya allah semua selamat k! tak sbr nk tgk cingkuling.hehehe

    ReplyDelete
  13. complete list.bagus2.slmt bersalin.miahaha =)

    ReplyDelete

Teferifimafakafasifih :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...