Saturday, August 6, 2011

# Batrisya - 1 bulan!


Assalammualaikum :)


Hai semua. Selamat berhari minggu.
Selamat menghadiri majlis2 berbuka puasa petang karang.
Foooddddddss! Bestttnya! Jeles I tau! :)


6/7/2011 (4 Sya’ban 1432) –-> 6/8/2011 (6 Ramadhan 1432)
Sekejapan je dah sebulan dah usia Batrisya =)
Tak terucap perasaan bile tengok si cingkuling nie membesar depan mata.
Hari-hari tengok macam-macam perubahan dia,
Hari-hari dok ciom & gomol dia.
Alahaiiiii, manelah tak hari-hari I jatoh chenta?

Sebabkan hari-hari menatap Batrisya,
Maka hari-hari jugaklah I tengok development dia,
Eksited okey! 
Antara kepandaian, skill2 or development Batrisya setakat ini ialah:
.
.
.

.
.
.

# Dah pandai senyum bila I kiss mulut dia. Oh sangat suwitt!

# Bila nak “burp”kan dia or telangkupkan, kepala dia dah menoleh2 dan terangkat2. Sangat bajet macam orang besar.

# Pandai berdrama nak tarik perhatian, kadang2 cemik2 or merengek, ingatkan kencing or berak, bile check, takde ape pun. Pastu nak diangkatlah tue :) Sungguh Drama-queen kau nak!

# Dah pandai ikut jadual tidur & susu waktu malam. Bangun malam kul 12, kul 3 dan kul 5.

# Bila mandikan dia, kelihatan sangat gembira dan cool. Suka dengan air. Siap naikkan kaki kat tepi besen macam orang senang hati jer.

# Sebelum menyusu, mesti kena senyum dulu. Macam tau jer nak bagi upah.

# Bila menyusu, mata die bulat je pandang I. Ohh, sungguh indah moment itu! :)

# Suka berjalan-jalan. Kalau dibawak berjalan2 kat luar umah pagi & petang, kemain senyum, pastu mulut terkumat kamit konon nak bercakap. Bila masuk umah, muka dah lain macam nak mencemik2.

# Kalau dok dalam kete, kemain behave lagi. Takde pun nak nangis. Haii la budak, memang kaki berjalan macam Mama Papa kau lah :)


Hari Isnin nie, nak bawak dia pegi check-up & injection 1month.
Harap2 dia tak meragam.

.
.

Ohh, by the way tergoda jugak dengan Pinterest
Qis, aku rase nie memang sesuai utk ibu2 dalam pantang lah. Seronok!

Dan ini salah satu yg I dapat dari Pinterest :)


Sedang melalui :)


 BisikChenta : Mummy pun tambah skill : dukung, BF, angkat kain :D

7 comments:

  1. sweet nyer...kak long dokan bby n mummy die sihat yer..

    amin....

    ReplyDelete
  2. Hati tengah berbunga-bunga melayan baby :)

    ReplyDelete
  3. qyrin pon dh sbulan stgh... all those development buat diorg lg adorable, kan... jatuh cinta bjuta2 kali...

    *hahaha... kannn... ko pon dah tersangkut dgn Pinterest... aku kalo rasa serabut2 dok tersadai terbaring je, online layan Pinterest berangan2... hehehe... mcm therapy gitu...

    ReplyDelete
  4. Nanti balik sini,papa take over keje mama ek kecuali BF la...hehe...

    *anak tue suke bjalan ikut mama la ye...

    ReplyDelete
  5. + lagi satu skill die,kuat tido walaupun kambing mengembek tahap nyaring sebelah telinga.hehe

    ReplyDelete
  6. bestnya....xsabar la plak rasanya....masa baca sal saat branak n bpantang, cam xready je nak beranak...tp bila baca sal leh gomol2 baby, tetiba jd x sabar nak branak plak...hihi

    ReplyDelete
  7. samala kite org jawa,pilis,param,bengkung semua yun pakai..eh qish nk tnye,mak qish pantang x potong kuku time pantang?mak yun xbg la,die kata pantang orng jawa takut bentan,huhuhu~

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...