Saturday, August 6, 2011

# Batrisya - 1 bulan!


Assalammualaikum :)


Hai semua. Selamat berhari minggu.
Selamat menghadiri majlis2 berbuka puasa petang karang.
Foooddddddss! Bestttnya! Jeles I tau! :)


6/7/2011 (4 Sya’ban 1432) –-> 6/8/2011 (6 Ramadhan 1432)
Sekejapan je dah sebulan dah usia Batrisya =)
Tak terucap perasaan bile tengok si cingkuling nie membesar depan mata.
Hari-hari tengok macam-macam perubahan dia,
Hari-hari dok ciom & gomol dia.
Alahaiiiii, manelah tak hari-hari I jatoh chenta?

Sebabkan hari-hari menatap Batrisya,
Maka hari-hari jugaklah I tengok development dia,
Eksited okey! 
Antara kepandaian, skill2 or development Batrisya setakat ini ialah:
.
.
.

.
.
.

# Dah pandai senyum bila I kiss mulut dia. Oh sangat suwitt!

# Bila nak “burp”kan dia or telangkupkan, kepala dia dah menoleh2 dan terangkat2. Sangat bajet macam orang besar.

# Pandai berdrama nak tarik perhatian, kadang2 cemik2 or merengek, ingatkan kencing or berak, bile check, takde ape pun. Pastu nak diangkatlah tue :) Sungguh Drama-queen kau nak!

# Dah pandai ikut jadual tidur & susu waktu malam. Bangun malam kul 12, kul 3 dan kul 5.

# Bila mandikan dia, kelihatan sangat gembira dan cool. Suka dengan air. Siap naikkan kaki kat tepi besen macam orang senang hati jer.

# Sebelum menyusu, mesti kena senyum dulu. Macam tau jer nak bagi upah.

# Bila menyusu, mata die bulat je pandang I. Ohh, sungguh indah moment itu! :)

# Suka berjalan-jalan. Kalau dibawak berjalan2 kat luar umah pagi & petang, kemain senyum, pastu mulut terkumat kamit konon nak bercakap. Bila masuk umah, muka dah lain macam nak mencemik2.

# Kalau dok dalam kete, kemain behave lagi. Takde pun nak nangis. Haii la budak, memang kaki berjalan macam Mama Papa kau lah :)


Hari Isnin nie, nak bawak dia pegi check-up & injection 1month.
Harap2 dia tak meragam.

.
.

Ohh, by the way tergoda jugak dengan Pinterest
Qis, aku rase nie memang sesuai utk ibu2 dalam pantang lah. Seronok!

Dan ini salah satu yg I dapat dari Pinterest :)


Sedang melalui :)


 BisikChenta : Mummy pun tambah skill : dukung, BF, angkat kain :D