Monday, August 22, 2011

# 44 Hari - Batrisya's 1st Outing




Assalammualaikum semua :)


Dah masuk 8 hari terakhir bulan penuh rahmat & barakah ini.
I dah 4 hari abis pantang. Ujung2 pantang dah main skip-skip sket.
Siap keluar gi Mydin sebelah taman naik motor. HAHA.
Tapi bab makan masih lagi jaga. Kebaya punya pasal. Hikhik.


Then, bajet dah sihat la konon. Nak puasa lah. Niat baik tau!
Pastu, hambekk kau. Lemau je bila petang. Hadehhh!
I dah puasa 5 hari setakat nie. 
Tapi stop kejap, sebab Batrisya macam meragam bila I puasa. :(
So, I bajet nak puasa selang 1 hari lah lepas nie.
Walaupun Ramadhan tinggal beberapa hari jer, kira okeylah daripada nak mengganti puluh-puluh hari nanti. 
Tue pun harap2lah angin tak naik kepala. 
Part perut lapar ke haus ke bleh tahan lagi, tapi part angin tue memang tak tahan.
Pitam, berpinar, berpusing, nak muntah bagai! 
First time ganti banyak gini. Selalu paling banyak 6-7 hari, tak penah lebih 10 hari. Huhu.
Sayangnya tinggal puasa. Tapi takpe, demi anak :) 


Perasmian habis pantang telah selamat dilakukan di Jusco Mahkota Cheras pada Khamis lepas. Ngam-ngam je 44 hari abis pantang! :p
At first macam risau jugak, 50-50 nak pegi. 
.
.
.
.

1. Takde stroller & car-seat  
Dah order dalam mimpi,
tapinya tunggu encik so-army balik baru nak pegi amik beli kat kedai ;p 

Bukan taknak beli awal,
Tapinya macamlah I ade nak bersiar2 dgn Batrisya dalam pantang kan?
Kalau ade pun I nak pegi KK je.
Tue pun sekangkang kera je dr umah. Boleh je pangku si Batrisya dalam kereta.
So, malas nak beli awal2. Lagipun tunggu sale. 
Nasib baik kesabaran berbaloi :D Guna bonus, rezeki Batrisya lah! Syukur.
Masalah berjaya diselesaikan dengan adanya Ibu Aze yang baik hati meminjamkan stroller Ammar. 
Tq Abg Ammar :)


2. Batrisya meragam Sehari sebelum tue memang Batrisya meragam sket.
Pagi sebelum shopping pon dia dok merengek. 

Tue yang buat I pikir banyak kali jugak.
Tapinya, bile I bisik je kat dia cakap nak pegi jalan, terus tak meragam.
Hamboooiiiiii! Kemain suka die nak berjalan.
Mandi pagi tue pun dengan riang gembira jer.
Lepas tue, sampai Jusco, meragam kejap, bagi susu okey.
Pastu lena dalam stroller dok dengan Pak Jang sementara mama shopping.
Balik shopping terus tak meragam sampai malam. sampai esok paginya. 
Haiii la anak! Geram mama tengok!


3. Mama Batrisya nervous 
Gila tak nebes, first time bawak anak nak gi shopping, nak kuar kat public. 
Tambah pulak papanya takde, barang shopping confirm banyak.
2 orang mak budak kang confirm menggelijat tengok SALE 
Nanti baby sape nak tengok2 kan?
Nasib baik adik I willing nak ikut. 

Di samping tolong perhatikan Batrisya sambil I pegi beli barang2, 
Dia juga adalah tukang angkat barang-barang, tukang tolak stroller, tukang pegi bayar ;p
Yelah, sorang mak budak baru abis pantang. Sorang lagi mak buyung.
Memang padanlah tue! Kalau xde yang ikut camnelah gayanya?
So, thanks kepada pakcik Batrisya yg hensem yg tolong angkat2 barang & jaga Batrisya semasa mama-nya menggedik cari baju raya sendiri dan Batrisya! HAHA.


Hasil tangkapan pada hari tue malas nak snap, tapi takdelah banyak sangat pun.
Sterilizer & warmer, kiddi-wash, pampers (wajib!), baju selai dua dan apetah lagi I tak ingat (nampak sangat banyak brg sampai tak ingat ;p) 
Ibu Ammar memenangi cabaran sale kali ini. Tak padan dgn mak buyong! 
Galak je bersopping, mentang2 bonus dah dapat. HEHE.
Batrisya_Dayout_1
Ibu Aze : Puan driver. Tq laling :)
Batrisya_Dayout_2
Dalam kereta. Tak bape selesa!
Batrisya_Dayout_3
Setelah dipangku & DF, selesa. Sempat tido jap!
Batrisya_Dayout_4
Sila perhatikan muka terkejut dan tangan macam nak pegang belt tue kuat2.
HAHA. Somelll :D

Batrisya_Dayout_5
Mama Batrisya berjaya merasmikan skinny jeans.
Kembang kempis hidung bangga taw ;p

Batrisya_Dayout_6
Dah bosan jalan-jalan, melalak, minum susu, tidooooooo :)

Minggu nie kita jalan shopping dengan Papa pulak ye Isya :)
Tak sabarrrrr!

 BisikChenta: Cepatlah hari Rabu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...