Wednesday, July 6, 2011

# Pregnancy: 39weeks - Ready to POP!

Yesss. Can't believe it!
Dah 39 minggu :)
Okey, I BELUM bersalin, tapi DAH NAK bersalin.
Yaya, aku baru paham camne rase orang PM inbox tanye dah deliver ke belom. Haissh!





Actually, this will be my last update sebelum deliver kot. HAHA.
Boleh rilex update blog lagi kan?

Current STATUS:

# Dah 3 hari contraction gap 20-30minutes. Ini rileks lagi. Siap pegi JJ Cheras Selatan shopping ngan Ibu Ammar.

# Malam tadi pun timing 20 minutes contraction. Mild je laa. Tapi dah dok bincang dgn encik Zahir. Instinct I cakap by this week mesti baby nak keluar :D

# Pagi tadi macam rase lain sket, tapi bajet cam takde ape. Tapi contraction dah ubah 15minutes. Okey, ini dah cuak sket. I text encik so-army, bagitau. Dia suruh kira balik. I sambil dok golek2 main game atas katil kire la contraction. Yess, still 15 minutes.

# Dalam kul 10, rasa nak bangun dari katil dan nak terkenchh, tibe2 ade blood-stain kat cadar. Cair jer, tapi INI BETUL-BETUL buat I nebes. Pegi toilet, tibe2 terkeluar seketul kecik darah. Baiklah! Kali ini confirm masanya dah dekat :)

# Call encik so-army, siap MMS gambar lagi. Okay, encik so-army sudah cuak jugak. Beli tiket flight cepat2! DONE! Flight kul 3 petang nie. Terima Kasih Air Asia :)

# Sekarang: Tengah online sambil makan roti, minum hot choc. Sambil tue menggoogle ape2 yang patut dan membaca doa2 amalan.

# Pegi spital? err, kejap2 lagilah. Mahu tunggu Aze (one of my BFF dan dah ade pengalaman jadi mommy). Confident sikit walaupun encik so-army belum balik lagi. Lagipun contraction tidak terlalu sakit. InsyaAllah mampu bertahan lagi.

# Encik so-army sedang hand-over semua kerja kepada rakan2 sekerja sebelum cuti seminggu, Paternity Leave. Sila selamat touch-down di KL yer. Baby menantikan papanya :)


Dear baby,
Mama tahu kamu tak sabar nak jumpa Mama dan Papa.
Kami juga begitu. Tak sabar rasanya!
Tapiii, sila bertahan tunggu Papa kamu balik ye petang nie.
Can't wait to see you sayang :)






 BisikChenta: Mahu makan ape ye tengahari nie? HEHE.

16 comments:

  1. mlm ni i rs ur pop!slmt melalui tunnel mummy yer baby girl comel

    ReplyDelete
  2. hehe..sempat lagi pk nk mkn pe tghari ni eik..huhu..beshnye dh kuar tanda..anyway..semoga slamat semuanye k..jgn lupa update klu dh deliver nnt yer..maw tgk baby comey..

    ReplyDelete
  3. good luck.. baca doa nabi yunus n selawat byk2 time contraction dtg.. insyaAllah semuanya lancar...aminnnn :)

    ReplyDelete
  4. Makan ape yg teringin sebab nnt 44 hari kena puasa makan yg sedap2. =p

    Semoga semuanya selamat & haishhh, tak sabar nak tengok ur baby tomey.

    ReplyDelete
  5. Gd luck kidz..semoga semenye selamat..aku pn ikt nebes skali:)

    ReplyDelete
  6. it's about time!!..gud luck dear..insya-Allah urusan bersalin nanti dipermudahkan olehNya..and semoga baby and mommy sehat walafiat.

    *i am excited too..huhuhu

    ReplyDelete
  7. good luck..doa bnyak2 ye..moga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  8. mmg kental mommy kidz sempat lg menhapdate...hehe...semoga dipermudahkan segala urusan..mudah2an selamat kedua2nya..aminnnn

    ReplyDelete
  9. all the best weyyy!
    aku yang nebes nehhh.. =)

    ReplyDelete
  10. googd luck!!!! haishhh ai plak yg rasa nebes!!

    ReplyDelete
  11. good luck dear :)..wah relakss nye hehe..kalo uya tue x tau ler hehhe

    ReplyDelete
  12. semoga selamat semuanya!! breathe in.. breathe out.. :p

    ReplyDelete
  13. quick update-balkhiz dah admit kat hukm 1.00 p.m td.dilated 4cm already.pray for her =)

    ReplyDelete
  14. yeye,baby nk kua dah!qish,gud luck ms push-mengepush nti,yun doakan baby and mummy sihat..moga dipermudahkan..amin!!nti da deliver update k! =)

    ReplyDelete
  15. tahniah aqiesh dpt bby girl cpt upadate :)..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  16. tahniah qies.. u mmg amazing mommy laa sempat lagi tau relax-relax.. hee~
    dah selamat daa pun jadi mama..

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...