Wednesday, July 6, 2011

# Pregnancy: 39weeks - Ready to POP!

Yesss. Can't believe it!
Dah 39 minggu :)
Okey, I BELUM bersalin, tapi DAH NAK bersalin.
Yaya, aku baru paham camne rase orang PM inbox tanye dah deliver ke belom. Haissh!





Actually, this will be my last update sebelum deliver kot. HAHA.
Boleh rilex update blog lagi kan?

Current STATUS:

# Dah 3 hari contraction gap 20-30minutes. Ini rileks lagi. Siap pegi JJ Cheras Selatan shopping ngan Ibu Ammar.

# Malam tadi pun timing 20 minutes contraction. Mild je laa. Tapi dah dok bincang dgn encik Zahir. Instinct I cakap by this week mesti baby nak keluar :D

# Pagi tadi macam rase lain sket, tapi bajet cam takde ape. Tapi contraction dah ubah 15minutes. Okey, ini dah cuak sket. I text encik so-army, bagitau. Dia suruh kira balik. I sambil dok golek2 main game atas katil kire la contraction. Yess, still 15 minutes.

# Dalam kul 10, rasa nak bangun dari katil dan nak terkenchh, tibe2 ade blood-stain kat cadar. Cair jer, tapi INI BETUL-BETUL buat I nebes. Pegi toilet, tibe2 terkeluar seketul kecik darah. Baiklah! Kali ini confirm masanya dah dekat :)

# Call encik so-army, siap MMS gambar lagi. Okay, encik so-army sudah cuak jugak. Beli tiket flight cepat2! DONE! Flight kul 3 petang nie. Terima Kasih Air Asia :)

# Sekarang: Tengah online sambil makan roti, minum hot choc. Sambil tue menggoogle ape2 yang patut dan membaca doa2 amalan.

# Pegi spital? err, kejap2 lagilah. Mahu tunggu Aze (one of my BFF dan dah ade pengalaman jadi mommy). Confident sikit walaupun encik so-army belum balik lagi. Lagipun contraction tidak terlalu sakit. InsyaAllah mampu bertahan lagi.

# Encik so-army sedang hand-over semua kerja kepada rakan2 sekerja sebelum cuti seminggu, Paternity Leave. Sila selamat touch-down di KL yer. Baby menantikan papanya :)


Dear baby,
Mama tahu kamu tak sabar nak jumpa Mama dan Papa.
Kami juga begitu. Tak sabar rasanya!
Tapiii, sila bertahan tunggu Papa kamu balik ye petang nie.
Can't wait to see you sayang :)






 BisikChenta: Mahu makan ape ye tengahari nie? HEHE.