Monday, May 16, 2011

# Update: Exam - Antenatal Class - Baby-Konvo & Maternity Shoot

Fuhh! Fuhh! 
Meh tiup sket blog yg dah penuh habuk, sawang, rama-rama, sarang tebuan, sarang semut. 
Eehhhh, banyaklah pulak. Tapi itulah hakikatnya kan. Lama gila kot tak update blog. 

Ampun kepada yg comment dan minta dibalas tapi tak terreply,
Ampun juga kepada yg suruh I update latest pict tapi tak tepek2 jugak kat sini.
Huhh. Serius, semester ini sangat busy. 
Tempat baru, penyesuaian diri terhadap perubahan fizikal dan macam2 yang berlaku disekeliling yang menjadi penyebab tak sempat2 nak update blog.

Baru sekarang ni, mampu menarik nafas lega, tapi itu pun taklah lega sangat.
Masih banyak urusan menanti, urusan PERIBADI - urusan KERJA - urusan KELUARGA.
Inilah tanggungjawab yang HARUS dipikul.
Bukan mengeluh, jauh sekali menyesal,
Tapi sekadar ingin memberi gambaran situasi I sekarang dan akan datang.

Jadi secara pukal, I nak update sementara tengah ada masa nak ngapdate nie.
Tak tahu nak mula dari mana. Hmm. Kejap..... Fikir....... Okeyyy! :))

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

1# Main reason for being MIA --> EXAM


Sebelum exam: Final discussion dgn students, marking assignments, naikkan carry marks!
Exam weeks: Invigilate exam, dateline submission transkrip, upload marks dll
Lepas exam: Meeting exam, meeting soalan exam next semester.
Alhamdulillah, selesai. Esok, kengkawan akan bawak semua end-product,
ke meeting di Shah Alam :D Good luck!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

2# Lawatan Sambil Belajar :D

Walaupun mengharungi kesibukan sepanjang sebulan lebih, 
Bila kengkawan datang ke Sarawak, rase teruja sangat.
Yelah, jauh dari family n kengkawan kat Semenanjung,
so bila ade org datang, bercuti, walaupun bukan nak melawat kami,

Rasa macam hargai sangat.
Kawan2 encik so-army datang bercuti pada hujung April, dan kamilah tourist guidenya.
Walaupun baru 5 bulan kat sini, sudah hampir hafal jalan2 kat Kuching.
Bangga dengan diri sendiri!

Ohh, sesiapa yang rase2 nak bercuti di Sarawak, especially Kuching,
Bolehlah contact I yer.
I & encik so-army tgh plan nak buat agensi pelancongan kecil2an kat sini.
So far, kami adelah few contacts untuk dihubungi.
InsyaAllah, boleh membantu sesiapa yg nak bercuti ke sini.
Next customer kami adalah 2 family dari KL, bulan 6 nanti.
Tapi husben I kena handle sorang2 lah kot, sebab mase tue I dah balik KL kot.
Doa-doalah bisness kami berjaya yer :) Aminn!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

3# Kisah Ibu Mengandung!

Ohh, kandungan sudah masuk 32weeks sekarang.
Sekejapnya lah masa berlalu. Dah nak dekat dah nie.
I jadi cuak & takuutt! Phewwww!
Sedangkan pegi klinik sakit2 biasa pun dah mengelak cam nak masuk penjara.
Apetah lagi la nak bersalin nie.

Ape2pun doakanlah yg terbaik untuk I n baby yer.
So far, kat sini, I pegi check-up kat 2 tempat.
Klinik Kesihatan kerajaan & Specialist.
Of course lah kan, specialist lebih memuaskan hati :)
Lagipun tak banyak specialist kat sini. Dah la agak jauh jugak.
Klinik pun susah nak cari yg bukak 24jam. Hadoiii!
Xpelah, I berharap semuanya selamat,
Especially time nak balik KL sebelum deliver.
Ohh, kalau boleh nak IC baby ade no 14 di tengah2 okey!

Ohh yer, kami sempat pegi Antenatal class di KPJ Kuching.
Keseluruhannya, okeylah.
Ada jugak sedikit input diperolehi.
Lagipun FREE kan, ape nak expect tinggi2 kalau benda free kan?


Yang best, sebab dapat macam2 sample untuk mommy n baby :)
Sila lihat niee... :D


Kami plan, nak attend any class for mommy & daddy to be kat KL.
Anyone nak suggest mane2 yg terdekat dlm waktu nie?
Kat HUKM ade hujung bulan 6,
Yang mane time tue memang a few weeks before EDD.
Kalau dapat end-of-May kat mane2 pun okey jugak.
I risau jugak sebab macam tak bape cukup persediaan nie :(


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

4# Mommy & Baby berkonvo!!

Yeayyy! Sangatlah lama menunggu saat ini.
Akhirrrnyaaaaaa!
Alhamdulillah, berkonvo jugak mommy dgn membawa baby naik ke pentas.
Terasa jauh sungguh berjalan atas pentas dengan perut kedepan!

Ape2pun, terima kasih tak terhingga kepada insan2 tersayang,
yg sentiasa menyokong tak henti2.
Doakan untuk yg seterusnya, InsyaAllah!

Syukur atas kurnia-Mu, Ya Allah!

Kedua2 ayahanda-bonda yang aku sayangi dunia akhirat!

Juga si kekanda seorang, teman gaduh-manja!

Terima kasih melahirkan aku ke dunia, Mama :)

  
 Jejaka yang juga banyak berkorban dan kecintaanku sampai akhir hayat!

  
 Mummy & baby berusaha naik ke pentas :)

Untuk semua yang kucintai, kusayangi dan sentiasa menyokong!
TERIMA KASIH atas segalanya.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

5# Episode Akhir: 
PAPA + MAMA + BABY = Maternity Shoot!


Ini juga saat yang ditunggu2.
Tak nak lah cakap eksited sangat, orang tua-tua cakap tak elok.
Tak tahu lagi ape nak jadi.
Tapi, sekadar berkongsi kegembiraan dan mengabadikan memori pertama,
bergelar bakal PAPA & MAMA.
Kami plan buat Maternity shoot.
Sangat teruja sebab Mr OP bg idea giler untuk direalisasikan.

Alhamdulillah, walaupun dalam kemengahan, ketaklaratan,
berjaya juga kami melakukannya!!
Syabass!!
Thanks to Mr OP encik Jabbe :D
Seronok kerja dengan dia yg tak henti2 gelak! Ntah ape lawaknya, kami pun tak pasti!







Nak tengok lagi???

Silalah jenguk FB JabbeArt
FB sendiri pun tak upload lagi. HEHEHE :)






BisikChenta: Alhamdulillah! Lega dapat update blog :)

20 comments:

  1. mmg dah lama kan tak update belog huhu rindu kat kamu..ehhh atoi dah pindah sana ek?

    ReplyDelete
  2. nape tutup perut.kesian dia nk enterframe jugak.haha.congrats babe :)

    ReplyDelete
  3. tahniah on ur konvo..
    serious best maternity shoot ko tu.. sooka mak tgk.. =)

    ReplyDelete
  4. Sis FF
    @ Hahaha. ade jgk ke rindu :)
    Rndu jugak!! Haah, Atoi baru 2 bulan kat sni, alhamdulillah!

    Sis Lisa
    @ HAHAHA. Nanti dia besar turn dia pulak nak enterframe. Biar Mama die enterframe dulu :) thanks Lisa.

    Sis Zaila
    @ tengs babe! Nanti kau buat la jugak nokkk! Pikir idea/theme dasaatt2 sket! :) Aku last minit je sume!

    ReplyDelete
  5. amikk.. sekali lamsung dia update hehehe.. =)

    jangan luper brg2 bersiapan baby ya ;)

    ReplyDelete
  6. rindu weh kat kau!!!!! bile nak turun curve nih? roger aku, aku nak pegang perut kau amek berkat babe. seriously aku suke maternity shoots kau. wallah! due bile? eh, sebok kan aku nih?





















    seksited lebeh!

    ReplyDelete
  7. fuhhh lme btl nk tgu ko update..anyway semoga semuanya selamat nt qish..Insyaallah..suke beb tgk maternity shoot ko..terbaekkk!!!

    ReplyDelete
  8. KPJ kajang ada gak antenatal class.tapi date yg aku da bagi kat kamu ari tu jela.aku hengat pregnancy kali ni mau buat photoshoot jua (sedih xbyk gmbar mase ngandung ammar dut dulu),tapi mau kamu yg shoot.haha..larat ke mek?

    ReplyDelete
  9. wahh qish,mmg update laju nih!!hahaha..jap je mse brllu,smpi dh nk deliver dh pn!!loikeela photoshoot 2..ermm..jeles i!!neway,smoga qish & bby selamat..tke care urself!!

    ReplyDelete
  10. hye mommy :)

    u look so cute..holding the scroll while having the unborn inside..im still in early stage of pregnancy..its difficult to adequate study and adapting nausea :( .. any tips anyway? :)

    ReplyDelete
  11. comel gile weh gambar masak2 tu..!!
    nak dekat dah due kan..take care qish!

    ReplyDelete
  12. keh keh keh... sibuk bebenar ko yer.. ape2 pun yg penting ko sihat dan sentiasa semangat mengharungi hidup.. selamat maju jaya... :)

    ReplyDelete
  13. tot u nak baby u jadi baby serawak..;) i doakan u semoge semuanye dipermudahkan key..sampai u balik semenanjung n deliver kat sini..:)
    maternity shoot u cantik dan menarik..!! suke..nanti2 dan pegnan balik..nak buat jugak...:p

    ReplyDelete
  14. kidz, suke sgt tgk your maternity shoot. congrats on ur graduation dear! siap berkonvo dengan baby. untung baby.. dlm perut dah konvo kann..?? :)

    ReplyDelete
  15. ::balkidz..cute nyer..sya pun br planning nak ami gambar mcm ni..so sweet memory..:)::

    ReplyDelete
  16. wa..nice picas dear...t8 cre ea...=)

    ReplyDelete
  17. bestnye maternity shoot.. ^^
    qies bila nak balik KL?
    paling syiokkk berkonvo dengan bb...
    congrats tau!

    ReplyDelete
  18. qishh!! rindu ko jugakkk..
    seriuss teringin nak gather mcm dulu2 kat kenduri org...haha..
    ko take care qish..doakan aku join club ko..ehehe

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...