Tuesday, April 24, 2012

# To-do-list yadaaa-yadaa!



Salam.
Baru balik bercuti seploh hari dah melambak waiting list.
Baik kerja kat opis mahupun di rumah.
Kadang-kadang aku rasa aku nie, tak cukup ada 24 jam.
Baru nak start buat keje tengok dah nak pukul 5.
Apa aku buat dari pagi? Jangan tanyaa! HAHA.
Aku ni kalau dah rajin, memang rajin sampai tingkap bilik pun aku boleh lap.
Kalau dah malas? Baju 2 bakul tak lipat pun aku tak kesah.
Errr, kesah sebenarnya tapi macam, "ahh, nantilah!" hikhik.
Okey, perkara WAJIB aku buat dalam waktu terdekat ni ialah:

1. Ganti puasa
Dah kata pun bersalin nak dekat2 bulan puasa, makanya confirmlah puasa mesti banyak nak ganti kan? 
Aku ada lagi 20 hari nak kena ganti hoi. Aku sempat puasa 4hari je masa bulan puasa. 5hari je aku dah ganti. 
Lagi 20? Tengah pelan-pelan nak buatlah nie. Kadang dah niat, pastu kalau terlajak sahur mesti tak puasa tau. 
Sebabnya, aku sekarang, kalau nak puasa, wajibulghunnah makan sahur. 
Kena makan nasi ok. Dulu makan ape pun tak kesah. Tak makan pon boleh lagi. 
Sekarang, tak dapat nasi sehari macam nak pitam. Ngada kan?
Dah name pun menyusukan anak. Aku tak tahulah nape ngada sangat tak makan nasi sehari tak boleh.
Takpelah demi anak. Alhamdulillah, aku dah stop campur FM & sambung fully BF Batrisya :)
Tak tahulah lama mane lagi, tapi selagi boleh aku cubalah kan yg terbaik.

2. Mengemas bilik
Office aku dah masuk computer baru. Pastu nak kena lah update software bagai.
Tue semua aku tak check lagi. Malas lagi.
File-file semua nak kena update nie. Nota untuk next sem aku tak prepare lagi.
Macam-macam nak kena buat, tapi aku rileks masuk office dan tidur sebab malam-malam tido lambat layan Running Man. Hehehe.
3. Business comeback
Wahh comeback katanyaa. Kelasss tau! Macam bisness juta-juta. Haha.
Aku bukak je order untuk tikar, tu dia, SMS kemain banyak nak update order.
Inbox takyah citer, tak ter'reply' habis lagi. Kepada pelangganku sekalian, harap bersabar ye.
Kang mak reply msg satu2 okeh? Pastu maknanya minggu ni start la operasi aku buat packaging.
Makanya bersepah lah rumah untuk kesekian kalinya. Dan makanya aku jadi pengunjung setia pos officelah lepas nie. Seperti selalu :)
4. Voucher redemption
Baru aku sedar aku ade beli voucher kat GROUPON. 2nos of Photobook Junior by wedoo.
RM38 je aku beli time tue. Bagi aku murahlah tue. Tapinya, expired date 2minggu lagi. 


Maka terhegeh2 lah aku mendownload software nak design.
Yang jadi masalah aku tak tahu nak buat album apa. Pastu gambar tah bape ribu dalam external dah berpinar bijik mata nak pilih. Matilah! Mau aku drag aje kang mana2 gambar.
Bajet nak buat album untuk Batrisya. Tengoklah camne nanti.
Okey, mari menyiapkan kerja.
Jangan dok gatal tangan asyik nak shopping online jer.
Mentanglah esok gaji, pastu siap backdated lagi kenaikkan. Laju aje nak click!
Alhamdulillah rezeki. Walaupun tak seberapa, rezeki jugak tu kan? Sila bersyukur.
 BisikChenta : Mode gigih! Chaiyyokk!

9 comments:

  1. alamak bila baca teringat puasa ganti juga. okey kena cepat !! :)

    ReplyDelete
  2. wa..20hari lg??semangat kene kuat tu weh..chayookkk!!

    running man tu best giler ke??aku ade tgk first episode mcm program tv bkn korean drama jep

    ReplyDelete
  3. Aida yg tggal lg shari ni je pun dok tangguh2!aduyai..
    Chaiyok!!:)

    ReplyDelete
  4. babe, aku pon dah stop bagi fm dekat humaira. reson being die nak direct feed je..ko imaginelah dari pagi aku gi kerja sampai malam aku balik sat hari xnak minum. nak mkn je. kalau bagi susu ke botol ke..meraung mcm kena pukul. masalahnye kalau aku pam susu aku pon die xnak..adoi pening. humaira dah makin surut dah

    ReplyDelete
  5. saya pun belum ganti lagi pose..huhu

    ReplyDelete
  6. ooo tidak..semua dah cite pasal puasa ganti..tak sempat lg ni..due date dah la dekat..abis pantang nnt pun dah nak puasa...adehhh...

    ReplyDelete
  7. hehe...aku dh ganti tp xhabis2 lg...berjingul betul lg 13hari..hai..dhlah dh stat dtg bulan...mau kena pulun straight jer pas abes ni..kalu x kene bayorlah...hehe..

    p/s: kite tumpang bacdated gaji cik hubby! yehuuuuuuuuuuuuu! nk beli ape eh...hmm

    ReplyDelete
  8. mek aku skang pun tengah pening2 kepala pikir bila nk ganti pose.. skang ni ngada2 gak, lambat makan sikit, aku dah pening2 mcm nk pitam.. hari tu, mcm nk gigil dah badan, nasib ada cekelat dalam beg.. kalau x, mahu drama aku kt situ, ala2 pitam..

    ReplyDelete
  9. @ NoraKerel
    Sila ganti cepat!

    @ Ann@zanyra
    semangat aku memang kuat, cewwahh! tapinya badan tak kuat asyik lapar je. Running man tu aku follow dari dulu lagi mmg tv show, bukan cite2 nie. aku bukan peminat cite korea, tp RM memang best!

    @ MissyNursy ♥
    sehari je kau dik? pegi main jauh2!

    @ Heed
    Ya Allah, aku ingat isya je bertantrum bagai taknak minum. hari tu balik kl, lagilah, sape2 nak bagi susu taknak, aku lagilah taknak, sbb die dah bau susu badan. lately, aku pegi keje, die tak duduk kat car seat dah. dok kat pangku sebab nak DF. aduhh! Isya pun dah susut jugak, tambah dah lasak nak berjalan!

    @ Chekgu Azrine
    Tak banyak ganti takpe. pelan2 kayuh :)

    @ Cheyan said...
    ohh, 2nd baby ke? xpe, kalau betul2 tak larat, boleh bayar kan?

    @ ettyzukhair
    kire ok lah 13hari oii. aku ni haa, lagi berjanggut kot! sila paw suami kau. aku ni kena pau dah dgn suami. HAHA

    @ thezaila
    kannnnn...aku pun kdg dgn laki aku berdrama. kalau lambat makan ke, tak dpt nasi sehari mulalah aku nak muncung. HAHA.

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...