Wednesday, October 13, 2010

DIY: Quilling Arts?


Salam all. Hari ni nak share pasal 'kegilaan' I dari dolu-kini-selamanya! Dari dulu I memang suka buat kad sendiri, design itu ini. Kalau boleh nak DIY semua benda! Dulu mase besday kawan2 I sangat gigih buat hand-made card bagi kat kengkawan rapat I. Selain itu, sangat rajin buatkan bookmark untuk mereka. Ape lagi ekk? Ohh, dulu sangat suka pegi kedai SILVERHO (now Living  Cabin kot) tengok hand-made card cari inspirasi la kunun :)

Sekarang dah kurang sket aktiviti ni, tapi kadang2 buat jugak kad2 utk wedding kawan2 dan special day, macam birthday family and of course besday encik so-army! :) Sape2 yg penah dapat hadiah wedding dari I tahu lah camne bentuk kad ucapan DIY I. Nanti ade mase I upload okey! Macam cantek je nak tayang2 kat sini kan?

Semalam, blogwalking kat blog Miyyah@Kertas. Sangat suka dengan quilling yang dia buat. Hoyeaahh..tibe rase nak gigih try buat style nie. Selama nie style biasa2 je main cut-punch-and-paste je. Teruja gila I tengok. 


miyyah@kertas_5
Miyyah juga menerima tempahan untuk special events macam Baby Shower ke, Teacher’s Day ke.


miyyah@kertas_3
Ini mashmallow okey :) yummmy!

miyyah@kertas_2
Ade juga box untuk doorgift wedding! Super cool, simple & nice!



Okey, my fave is Anniversary Card yg menggunakan teknik quilling :) Sangat adore, dan I rase nak inspired design nie untuk buat Anniversary Card nanti :) Baiklah, sila gigih menggulung dari sekarang sebab I takde kit-set utk quilling :(

miyyah@kertas_1
Gambar Source: Belog Miyyah@Kertas | Facebook : Miyyahatkertas


BisikChenta: Anniversary? Oh, sudah hampir setahun rupanya ;p

5 comments:

  1. memang cantik sgt la!!teknik q itu :D

    ReplyDelete
  2. Salam chenta ...
    di mana sy boleh dptkan tool kit utk buat quilling yer ... sy pon minat sesngt utk melakukannye ... sila bantu yer thanz

    ReplyDelete
  3. Mini Paper Shredder for sale ! For more details check out http://happyfeet-pingu.blogspot.com/2010/12/mini-paper-shredder-for-sale.html
    Do PM for enquiries! :)

    ReplyDelete
  4. quilling supplies will come to Kuching soon. check out this page from time to time for latest update. Everyone can quill! http://www.facebook.com/pages/Paper-N-Quill/121160404651962

    ReplyDelete
  5. Quilling supplies in Malaysia..blh dapatkan di http://craftydivassecret.blogspot.com..tq

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...