Tuesday, May 18, 2010

Our 1st House - Magna Ville Selayang!

Ohh..Silalah kata u alls rindu I. hahaha. Macamlah glemer kau nie balkidz oii.. Haha.. Tiada apa yang menarik weekend hari tue melainkan I berjalan2 ke shopping complex dan pegi kenduri kawen kawan2 dan kebetulan sangat malas untuk berblogging. 

Entry ini I dedikasikan khas untuk suami terchenta. Pertama kalinya encik so-army bertanya, "Eh yang, tak nak update blog kite ke?" 
What? KITE? KITA? haha..kelakar encik so-army :) bila pulak awak suka bace blog I nie hubby? Ohh.. I buat2 muka tak paham sedangkan I tau die nak suruh I update story pasal rumah kat blog KAMI ini. (okey, I harus mengaku ini belog kami sebab name pun Chenta Aqieshz + Zahir. Bukan Chenta Aqieshaja atau Chenta Aqieshorang! :p)

Baiklah sayang. I tulis ye pasal rumah.

Hmm.. Semalam encik so-army half-day, kebetulan keje die tak banyak sangat. So,die call I suruh amik kat office pukul 12 tghari (encik so-army pegi keje naik moto okey!) 

Modus operandi kami ialah ke MagnaVille di Selayang. Berhadapan UiTM Kampus Selayang dan berdekatan dengan Hosptal Selayang! (prospek..prospek!)

 Baiklah. Sila lihat muka bangga encik so-army yang tengah tunggu management office bagi kunci rumah selepas dah bayar maintenace fees :)

Then, kami naik la ke rumah tersebut (wahh skema ayat I) Blok C, Tingkat 14, no 14. Sekali lagi, sila lihat muka penuh semangat encik so-army nak merasmikan rumah itu! ;p

Yaayy.. Ini pemandangan dalam umah yang tidak berpenghuni ini. Haha.. Bajet macam cerita hantu, orang nak takut kalau sebut rumah tue takde orang duduk. Okey, kami bagi salam sebelum masuk yer!
Rumah ini berukuran 1032sqft lebih kurang. Esok I dah start nak pindah barang sikit. What? Berangan la kau! Haha.. Untuk info, rumah ini under Guarantee Rental Returm scheme yang mana selama 2 tahun rumah ini dijamin ada penghuni dan kami tidak perlu risau tentang penyewa! Sudah tentu penyewa adalah UiTM student. Hmm, kan I dah kate tadi prospek!

Reason kami taknak duduk sini sebab, I tak suke duduk umah atas nie la. Begitu juga encik so-army. Kami ingin menjadikan ianya sebagai aset sahaja sebab I pun dah plan nak beli umah atas nama I plak.
Tapi bila masuk rumah nie semalam, tibe2 I rase nak duduk sini pulak. Encik so-army pun cakap camtue. Boleh tak I letak syarat I nak pompuan aje dok umah nie? ;p

Okey. Sudah! Tunggu lagi 2 tahun baru pikir sama ada still nak duduk sini atau tidak. :)

Ade gym, swimming pool, club house, surau, dewan komuniti, playground, parking yang banyak dan ade courts. Ohh sebagai owner, kami berhak datang suka2 hati bila2 masa untuk bersukan dan berenang di gym & swimming pool. Ini best! I like!

 Jadi, sila ucap selamat tinggal kepada rumah nie buat sementara selama 2 tahun. sobb..sobb.. Takpe, every week I datang supaya budak yg duduk rumah nie tak nakal2 okey :)

Hahaha.. Itu saja pasal rumah. Sesape yang duduk area Selayang kite dah berjiran la sekarang yer. Muahaha.. Bleh la datang jenguk rumah I ye kalau ade mase. Jenguk rumah je, bukan jenguk I, sebab I tak duduk situ. lalala~

BisikChenta: Encik so-army, ade ape lagi yang I tertinggal? hehe..Lebiuu :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...