Tuesday, May 18, 2010

Our 1st House - Magna Ville Selayang!

Ohh..Silalah kata u alls rindu I. hahaha. Macamlah glemer kau nie balkidz oii.. Haha.. Tiada apa yang menarik weekend hari tue melainkan I berjalan2 ke shopping complex dan pegi kenduri kawen kawan2 dan kebetulan sangat malas untuk berblogging. 

Entry ini I dedikasikan khas untuk suami terchenta. Pertama kalinya encik so-army bertanya, "Eh yang, tak nak update blog kite ke?" 
What? KITE? KITA? haha..kelakar encik so-army :) bila pulak awak suka bace blog I nie hubby? Ohh.. I buat2 muka tak paham sedangkan I tau die nak suruh I update story pasal rumah kat blog KAMI ini. (okey, I harus mengaku ini belog kami sebab name pun Chenta Aqieshz + Zahir. Bukan Chenta Aqieshaja atau Chenta Aqieshorang! :p)

Baiklah sayang. I tulis ye pasal rumah.

Hmm.. Semalam encik so-army half-day, kebetulan keje die tak banyak sangat. So,die call I suruh amik kat office pukul 12 tghari (encik so-army pegi keje naik moto okey!) 

Modus operandi kami ialah ke MagnaVille di Selayang. Berhadapan UiTM Kampus Selayang dan berdekatan dengan Hosptal Selayang! (prospek..prospek!)

 Baiklah. Sila lihat muka bangga encik so-army yang tengah tunggu management office bagi kunci rumah selepas dah bayar maintenace fees :)

Then, kami naik la ke rumah tersebut (wahh skema ayat I) Blok C, Tingkat 14, no 14. Sekali lagi, sila lihat muka penuh semangat encik so-army nak merasmikan rumah itu! ;p

Yaayy.. Ini pemandangan dalam umah yang tidak berpenghuni ini. Haha.. Bajet macam cerita hantu, orang nak takut kalau sebut rumah tue takde orang duduk. Okey, kami bagi salam sebelum masuk yer!
Rumah ini berukuran 1032sqft lebih kurang. Esok I dah start nak pindah barang sikit. What? Berangan la kau! Haha.. Untuk info, rumah ini under Guarantee Rental Returm scheme yang mana selama 2 tahun rumah ini dijamin ada penghuni dan kami tidak perlu risau tentang penyewa! Sudah tentu penyewa adalah UiTM student. Hmm, kan I dah kate tadi prospek!

Reason kami taknak duduk sini sebab, I tak suke duduk umah atas nie la. Begitu juga encik so-army. Kami ingin menjadikan ianya sebagai aset sahaja sebab I pun dah plan nak beli umah atas nama I plak.
Tapi bila masuk rumah nie semalam, tibe2 I rase nak duduk sini pulak. Encik so-army pun cakap camtue. Boleh tak I letak syarat I nak pompuan aje dok umah nie? ;p

Okey. Sudah! Tunggu lagi 2 tahun baru pikir sama ada still nak duduk sini atau tidak. :)

Ade gym, swimming pool, club house, surau, dewan komuniti, playground, parking yang banyak dan ade courts. Ohh sebagai owner, kami berhak datang suka2 hati bila2 masa untuk bersukan dan berenang di gym & swimming pool. Ini best! I like!

 Jadi, sila ucap selamat tinggal kepada rumah nie buat sementara selama 2 tahun. sobb..sobb.. Takpe, every week I datang supaya budak yg duduk rumah nie tak nakal2 okey :)

Hahaha.. Itu saja pasal rumah. Sesape yang duduk area Selayang kite dah berjiran la sekarang yer. Muahaha.. Bleh la datang jenguk rumah I ye kalau ade mase. Jenguk rumah je, bukan jenguk I, sebab I tak duduk situ. lalala~

BisikChenta: Encik so-army, ade ape lagi yang I tertinggal? hehe..Lebiuu :p

14 comments:

  1. seronok nya dah ade aset :),selalu juge lalu situ.lps minum air buah gelas besar kat dekat2 dgn stadium selayang.

    siye xtau ada Uitm kat situ ehehe,malu

    ReplyDelete
  2. seronoknyaa!!! bes dapat rumah baru, boleh deco2 bersama eric hahaha

    ReplyDelete
  3. congrats balkidz, kawan fana pun baru pindah kat citu.cntikla rumah.

    ReplyDelete
  4. PiA
    ~ alhamdulillah dah ade satu..yela awak, ade uitm kat situ! :)

    nahwal
    ~ lalala..tibe2 rase nak pegi ikea..hihi..

    ReplyDelete
  5. fana
    ~ ohh..kawan u kat blok mane? leh la berjiran ngan awan u..hihi..

    ReplyDelete
  6. hi balkidz!!!
    td ckp sy familiar ek??
    sy org damansara
    biase dtg sne ke?
    mn tau kot2 terserempak kt mn2 ke
    sbb tu familiar
    or sy ni mmg glamor??? ngee~
    nice to meet u!!!

    ReplyDelete
  7. E*ein
    ~ haha..entah la, tapi macam familiar.. :) u memang glemer kowt! hihi..

    ReplyDelete
  8. wahhh~ pujian diterima!!!
    nah singgit..heheh
    congratz for the new palace!!!

    ReplyDelete
  9. da dkt da tu kak..nnt da stay sne, gtau yer....mau melepak d'sne pulak...hehhhe

    ReplyDelete
  10. congrats sis n mr atoi.:) bagus bagus u two dah ada aset.semoga happy selalu.selamat honeymoon hujung bulan ni yer

    ReplyDelete
  11. E*ein
    ~ haha..time kasih la for singgit tue..but siyesly, u looks very familiar :)

    Yan
    ~ dekat ngan sape nie? bukan kamu kat puncak ke? camne leh dekat nie? ;p hahaha..

    athi
    ~ thanks dear! u pun honeymoon best kat krabi~ jeles i..

    ReplyDelete
  12. wahhhh..canteknye umah baru.kalau syla, mesti smgt da nak duduk umah baru neh=P

    sy tgk cari2 umah yg bleh dibuat aset jgk.apartment yg u beli ni bape ratus ribu yer?sorry tanyee..hehe=)

    ReplyDelete
  13. dkt ngan umah my fwen la...umah dye kt balai polis slayang....slalu je lepak umah dye...pasni leh la lepak umah akak lak...hehehhe

    ReplyDelete
  14. yan
    ~ akak tak dok sane la syg..umah tu buat sewa jer :p

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...