Tuesday, May 4, 2010

Marriage Life: Soalan Popular - BILA?

Bila cakap pasal BILA, I akan terkenang balik dari zaman single sampai la sekarang nie dah jadi bini.
question-mark

BILA yang pertama ~ BILA nak serius? Haha.. sebelum couple banyak sangat teman-tapi-mesra. So, kengkawan dah bising2 bila nak cari yg serius!? Haha.. Sabar, belum jumpe Mr Right lagi :)

BILA yang ke-2 ~ BILA dah serius dan dah couple ngan encik ChentaHati time tue, orang dok komen2 mampu ke bertahan? Bila dah masuk tahun k e 4 dan ke 5 berchenta, pastu dah ade keja, orang dok tanya2 plak, BILA nak Ikat? BILA nak tunang?

BILA yang ke-3 ~ BILA dah tunang, tengah darah manis, orang sebok plak tanye, BILA nak KAWEN? BILA nak kenduri? BILA nak makan nasi minyak? mak aihhh..ingat kawen nie macam makan aiskrim? Ohh.. sakit ati jugak bile ade mulut2 yang cakap korang ni tunang lama2 nanti kang tak jadi naya jer. Ehh, Hello, bukan kau yang tentukan jodoh aku okey!

BILA yang ke-4 ~ BILA yang nie memang aku tengah alami sekarang! BILA nak ade Isi? BILA nak ade BABY? BILA mama I nak dapat Cucu? Wahh..dah macam satu sumpahan tanggang plak. Ade yang bleh pressure, stress, depressed bile makcik2, tok nenek, org sekeliling dok tanye2. ME? I takdela rase stress ke hape, naluri tue ade, tapi bagi I rezeki tu Allah yang nak bagi, mungkin Dia nak bagi rezeki lain dulu ke. Who knows kan? Luckily jugak my Mama & Ayah very cool tak tanya pun, siap cakap, enjoy la dulu hidup berdua. Honeymoon pun baru nak pegi ujung bulan nie. Dan paling penting I takdela eager sangat nak buat pregnancy test kalau 3-4 hari lambat peod tue. Penah test sekali je, pastu dah malas dah sebab I rase macam I punye hormon macam tak bape stabil je pas kawen, so date lari sket.

After being married for about 5 months (oriedy five kah??phuh~) yang dok sibuk kira date, sibok tanya2 ialah My encik So-army! Maybe sebab die dah selalu layan anak-anak buah yang 12orang tue..I pun suka sangat budak2 tapi as I said, rezeki tue bukan kita yg tentukan!
Ape2pun, there's nothing wrong with US. Allah akan beri rezeki itu, Insya-Allah.. We just have to wait patiently, berusaha sebaiknya dan seterusnya serahkan pada Dia yang Maha Kuasa. Dan paling penting, I nak enjoy2 dulu sementara masih berdua. Especially the moment where we enjoy pegi shopping & jalan2 tanpa perlu bawak stroller & sleeping beauty tanpa tangisan si kecil di malam hari. haha. tapi tue sume pengalaman kan? Sampai satu saat I akan alami jugak. Insya-Allah. doakan kami yek! :)

BisikChenta: I tengah pikir sape akan bangun malam buat susu baby sebab kami memang tidor mati.. bahahaks :P

7 comments:

  1. ehehe tu la,bile dah kawin

    soalan cepu paltinum nya ,bila nak ade baby

    semua tu rezeki dari Allah,like me dah 2thn belum ade rezeki

    hahaha,tu ler sape nak bgn mlm2 ek.bila baby nangis nak susu

    ReplyDelete
  2. betul tu huhuu ehh sy nk tnya gak la..'bila nk ada isi?' heheh jgn marah...=P sbar je k

    ReplyDelete
  3. dear..ya ya!..sgt setuju dgn statement dpt enjoy2 pegi shoping & jalan2 tanpa perlu tolak stroller & sleeping beauty..ahakksss!...
    (ok, ada geng x ready jd mommy )

    ReplyDelete
  4. owh soalan bile memang menyakitkan hati, bile dah tunang org sibuk tanye bile nak kawen, diorang xtau kite ade persoalan bile yang lebih besar..
    BILE DUIT AKU NAK CUKUP NI? depa ingat belanja kenduri kawen pakai ayaq lioq depa ka?
    2 weeks kawen ade mak cik dah tanye 'dah ade ke?' ADA KE PATUT?

    ReplyDelete
  5. PiA
    ~ haha..soklan platnumehh..tak tahan! tue la, rezeki kan, bukan kite yg tentukan!

    farah
    ~ sabar la ni puan! :)

    ReplyDelete
  6. harzharun
    ~ hihi..bleh geng la kite! kdg2 i kesian tgok mummy yg bwak stroller gi jalan2..

    BaHa
    ~ taw takpe! sakit ati ade,geram ade, nak marah kawan2 sendiri, makcik sendiri.. 2weeks dah tanye, melampau laaa! :)

    ReplyDelete
  7. teringat xaman kawin2 dulu..hehehe

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...