Sunday, January 30, 2011

# Pregnancy: Hair Makeover

Hai semua. Dah tido ke? I update belog malam baru best sebab line laju sket. Kalau tak lembab tul.

Pagi tadi I dok kemas rumah, buat laundry, iron baju, basuh kereta, kemas dapur dan kerja2 biasa surirumah. Macam rindu zaman belajar, jadi surirumah, hari2 kemas rumah, kemas bilik, kemas meja, kemas rak buku, sampai tak tau ape nak kemas lagi. HAHA.

Lepas dah penat buat kerja rumah, terasa macam tiba-tiba je nak pegi saloon, sebagai reward kepada diri sendiri. Pastu terpikir pulak yang I kan nak balik KL, ape salahnya buat suprised kan? (Padahal laki I dah tau I nak pegi saloon!) Haruslah kan, kena mintak izin encik so-army walaupun jauh2 kan :)

Mula-mula plan nak pegi wash + cut je. Rambut dah gile panjang tak trim, dah sampai pinggang kot. Pastu bila sampai dah kena seduced dgn junior hairstylist tue, I up sket buat treatment. Pastu kena hasut lagi dan lagi.

Akhirnya............

Rambut lurus panjang ala-ala Hillary Duff & Miley Cyrus
(tapi tak lah blonde ok!)


 Bertukar menjadi.........
.
.
.
.
.
.
.
.

Taraaaaaaa...


 Tiba-tiba jadi medium curly cam Madeline Zima nie.
Magic tak? I pun tak tau tiba2 I hilang ingatan macam mane rambut I leh jadi camni.
HEHEHEHE.

Dan, siap ade tambahan,
Beli moisturizing curl serum.

Suggested brand by hairstylist: Small Talk BED HEAD by TIGI
Yelah kan, serum straight hair tak same ngan curl :D
ALASANNN!! ;p


Ohh, saloon ni kat Kota Sentosa, Samarahan. 
Harga berpatutan, service bagus. 
I rase service same je ngan APT Saloon.
Staff peramah dan paling best, ada massage shoulder-to-head = 30 mins. FREE!
Wahh, melayang je rasa.
Tapi yang tak bestnya pegi time preggy ialah, cepat sakit belakang la.
Plus kena duduk posisi betul, supaya perut tak senak.
Tapi so far okey je. Bau chemical tu takdelah teruk sgt sebab I cam dah biasa kot.
So u alls, bila nak pegi saloon? Best woo! 
Lagi2 sape dah lame tak pegi sebab busy preparation itu ini.


Okeh, mahu tidur.
Nite everyone :D



BisikChenta: Tak sabar nak tayang rambut kat laki :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...