Sunday, January 30, 2011

# Pregnancy: Hair Makeover

Hai semua. Dah tido ke? I update belog malam baru best sebab line laju sket. Kalau tak lembab tul.

Pagi tadi I dok kemas rumah, buat laundry, iron baju, basuh kereta, kemas dapur dan kerja2 biasa surirumah. Macam rindu zaman belajar, jadi surirumah, hari2 kemas rumah, kemas bilik, kemas meja, kemas rak buku, sampai tak tau ape nak kemas lagi. HAHA.

Lepas dah penat buat kerja rumah, terasa macam tiba-tiba je nak pegi saloon, sebagai reward kepada diri sendiri. Pastu terpikir pulak yang I kan nak balik KL, ape salahnya buat suprised kan? (Padahal laki I dah tau I nak pegi saloon!) Haruslah kan, kena mintak izin encik so-army walaupun jauh2 kan :)

Mula-mula plan nak pegi wash + cut je. Rambut dah gile panjang tak trim, dah sampai pinggang kot. Pastu bila sampai dah kena seduced dgn junior hairstylist tue, I up sket buat treatment. Pastu kena hasut lagi dan lagi.

Akhirnya............

Rambut lurus panjang ala-ala Hillary Duff & Miley Cyrus
(tapi tak lah blonde ok!)


 Bertukar menjadi.........
.
.
.
.
.
.
.
.

Taraaaaaaa...


 Tiba-tiba jadi medium curly cam Madeline Zima nie.
Magic tak? I pun tak tau tiba2 I hilang ingatan macam mane rambut I leh jadi camni.
HEHEHEHE.

Dan, siap ade tambahan,
Beli moisturizing curl serum.

Suggested brand by hairstylist: Small Talk BED HEAD by TIGI
Yelah kan, serum straight hair tak same ngan curl :D
ALASANNN!! ;p


Ohh, saloon ni kat Kota Sentosa, Samarahan. 
Harga berpatutan, service bagus. 
I rase service same je ngan APT Saloon.
Staff peramah dan paling best, ada massage shoulder-to-head = 30 mins. FREE!
Wahh, melayang je rasa.
Tapi yang tak bestnya pegi time preggy ialah, cepat sakit belakang la.
Plus kena duduk posisi betul, supaya perut tak senak.
Tapi so far okey je. Bau chemical tu takdelah teruk sgt sebab I cam dah biasa kot.
So u alls, bila nak pegi saloon? Best woo! 
Lagi2 sape dah lame tak pegi sebab busy preparation itu ini.


Okeh, mahu tidur.
Nite everyone :D



BisikChenta: Tak sabar nak tayang rambut kat laki :)

10 comments:

  1. wahh.. squad... lawa rambot.... hehehhe

    ReplyDelete
  2. I dah potong rambut jugak! finally. haha. terus pendek. tapi xde lah bobcut kan. hehe. seriously I dahlame gile almost a year xpotong rambut sbb bz prep. haha. ^_^

    ReplyDelete
  3. amboi..curl?? senang ke tak nk menjaga nya? aku ada terpk gak nk buat curl..sbb boring dh straight2 ni..lps pakai tudung, agak2 kusut tak rmbut tu? hehee

    ReplyDelete
  4. @ bro Banjamin
    HAHAHA. ape2 je lah.

    @sis SCR
    Wahh. u potong pendek yer. I nak potong tapi hubby tak bagi, dia suka rambut panjang. rambut i dah paras pinggang dah, tak terurus walaupun straight. huhu. bestkan bila dah lame tak pegi saloon, pastu gi potong rambut, basuh, bla, bla.

    ReplyDelete
  5. @ sis missbutterfly
    Jaja, aku pun dah bosan dgn straight, sebab tu aku curl kan.

    dulu aku pnah curl-kan, aku rase ok je, sekali ikat je dah cam sanggul.

    kalau straight nk kena gulung2 pastu cam berat sket kot lagi2 kalau rambut panjang & tebal cam rambut aku.

    lepas basuh letak serum/cream tu je. pastu syampoo cam biase je. ala, kdg2 aku tak letak jugak serum tue, belasah je. ok je kot! tahan je rambut aku. bagi aku, rambut straight kalau tak sikat nampak serabai, kalau curl, ko biar je pun xpe. HAHAHA. lagi senang!

    ReplyDelete
  6. oo..so, senang la nk menjaganya? hehee..btw perm apa yg ko buat tu?digital kah?

    ReplyDelete
  7. waaa... menarik tu.. tukar fesyen rambut.. i suker.... hurrmm..Lamer tak pergi saloon.. nak kene pergi ni... :)

    ReplyDelete
  8. @ sis Jaja butterfly
    HAHA..boleh kate gitu la kot. aku main ikat je nak pegi keje pagi tadi.
    digital perm curl, camtu ar kot hairstylist tu ckp. aku main iye aje :) cepat tukar style rambut! HAHA. saje seduced org pulak!

    @ sis Aty
    hey dear. how are you? take care. and pegi la saloon saje2 tukar mood kan? :D

    ReplyDelete
  9. babe yg gorgeous..sebenarnye kan time peknen ni ade benda yg aku nakkk sangat buat tapi aku tatau boleh ke tak buat. nilah ngidam namenye. aku tanye kawan aku seorang dokter tetibe die tanye aku balik "apesal tak boleh pulak?"


    huhu. mesti ko konpius kan aku tgh ckp pasal ape.


    kite ni terbalik kot..aku nye rambut ala-ala wavy. before kawen buat rebonding tapi pas kawen, sebelum sempat buat lagi (sebab dah setahun, kesan rebond dah hilang), pregnant la pulak. ade org ckp tak elok buat.

    tapi setahu aku, time pregnant ni mende yg kite consume directly yang tak elok..ala contohnye macam makan jeruk, asam, maggi tu kan chemical kan..same gak macam letak krim kat kulit..tembus salur darah gak kan..chemical gak kan. (nih kes terlebih bijak ni. sumer mende pun nak pk). so bleh tak nak buat rebonding? sebab aku sangat rimas ngn rambut aku skng. haha.

    aku pun tatau ape motif aku consult ngn ko pulak.

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...