Saturday, March 9, 2013

# Ex-Tunang! *ehem*

Saja nak post entry pasal ex-tunang aku. 
Dah dapat keizinan pun dari suami.
Tak payah nak cakap aku gila.
Ok, aku pernah bertunang dulu.
9 Mac 2008. Sehari selepas PRU12 masa tue. 
Kalau ikutkan, hari nie genaplah 5 tahun usia pertunangan.
Masalahnya nak celebrate lebih² pun xleh. 
Sebab lepas tu kitorang tak tunang dah. 1 tahun 9 bulan kemudian aku selamat dinikahkan dengan beliau. HAHAHA.
Ex tunang merangkap suami! :)


Koya je muka time tunang dulu. Dah lah aku tak abes belajar lagi dah gatal nak kawen.
Siap mintak sponsor mama ayah sket sebab belajar lagi kan. hihihi.
Nak wat camne, bakal suami dah keje, tak sabar gamaknya.
So, majlis pun ringkas dan simple dan segalanya last minit mase nie.
Sekarang dah 3 tahun lebih bersama sebagai suami-isteri, ada anak, dan bercadang menambah anak lagi. eh? Hahaha.

Ucapan sket! *ehemm*
Thanks la ex-tunang sebab kawen dengan I.
Walaupun I ni mungkin bukan isteri yang sempurna, bukan ibu yang sempurna dan juga mungkin bukan wanita idaman u yang muka macam Drew Barrymore, tapi I sayang u sangat².
I harap ikatan ini kekal hingga ke syurga. Maaf atas segala kekurangan I selama menjadi tunangan u dan kini isteri u. I cuba untuk jadi yang lebih baik dari hari ke hari.
I loveee u sooo much! I do! :)

Dannn, bersempena ulangtahun pertunangan (gila poyo dah kawen pun dok cakap pasal tunang! Gasak lah!) nak request kat encik ex-tunang a.k.a suamiku. 
I know u (will) read this, B!
Jom kita pegi honeymoon. Just two of us. Isya tinggal jap umah Kak Ramlah bleh?
Balik Malaya tak consider holiday, tu balik kampung. hihihi.
Jom lah pecahkan tabung ayam, kita pi holiday jap.  
Mana² ajelah, asal berdua. Lama tak pegi holiday huh?
Lagipun u kan nak pi outstation lamaaa nanti bulan 4 kan? kan? 
Kalau u tak tahu nak pegi mana, meh I cadangkan. Nak? nak?
Kalau nak city life tapi ade attraction jugak moh ke Bangkok!
Dah lama kan I teringin nak pegi Bangkok?
Oh, kalau nak pegi cuti mata di tepi pantai or pulau² jom ke Koh Samui atau Bali again. Maok?
Koh Samui macam best je tengok Lunda pegi honeymoon!
Rindu nak gi Bali lagi!
Or kalau nak berhibur enjoy² main game macam zaman single dulu jom gi Resort World Sentosa ;p
Eh, asyik cakap pasal luar negara, meh cuti² Malaysia lah. Langkawi? Nak sesejuk Genting jom? Or maybe Redang ke?
Lama tak jejak pulau Mahsuri nie. Boleh borong ceklat!

Redang macam best nak snorkel!
Eh ni gambar I kurus. Pre-honeymoon; 2010
Or kalau malas nak jejauh, jom kita ke Damai Santubong. miahahahaha ;p
Ok, dah tu je nak request. Buat pilihan yg tepat ye mok? hehe.
Eh tadi bukan ke aku cakap tak kesah nak ke mana-mana janji berdua?
Ni siap list bagai? Hahaha. 
Mana tahu rezeki Isya nak dapat adik kan? hihi.
Happy weekend u alls!
 NotaChenta: Sebenarnya entry nak cakap pasal Anniversary Tunang ke destinasi percutian? Hahaha.

18 comments:

  1. Hahaha..lawak la ko ni bakis...sbnrnye aku xmo komen pun, nk like jek...tp xde button like plk...wakakakka...tp since dh kawen n ade anak dh lme xdating ber2 kn...aku pon nk wat entry gak la nnt si bby mesti bace pye...hihi..nway, buat pilihan yg tepat ya..spy isya leh dpt adek :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti akan aku cuba buat button like kat sini! HAHA.
      ehh, kau dah tambah sorang lagi ke?

      Delete
    2. ishh...belom2...stil planning lg weh...elman yg super duper lasak tu pon xlrt nk handle..hihi...

      Delete
  2. hahaha..dah agak dah! extunang = suami..aku pun rasa nak honeymoon berdua je tp dahnye aku pegi spa sejam setengah shahadah dah meraung nak dukung bukan pasal nak susu..adui..agak2 dah besar sikit die mau x kena tinggal kejap..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. lek² dulu, tunggu shahadah besar sket pi lah honeymoon.
      Aku sebab isya dah besar lah aku nak pegi saaaangaaat! HAHA.

      Delete
  3. I suka entry niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    nak tiru ah buat jugak

    tp nnt sure ipar duai i kata i gedik buat entry camniiiiii hahahahahah..

    sweeettttt laaaaaaa

    ps abg atoi: sila bawa isteri u pegi bercuti.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. I pedulik lah nak cakap gedik ke hape.
      Sukati lah blog I. gagagaga.

      Abg Atoi, plis laahh baca ok. semua org suruh bawak I pi bercuti!

      Delete
  4. Hoiiii,
    beriya i laju2 pi baca. ;p


    Pssst, kalo pi Langkawi, borong Whittakers bebanyak tau.
    Pssst kedua, pi la holiday. Mana tau, dengan pi holiday, dapat lah Isya adik dalam seorang dua. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah. kau kenapa kak? tipah tertipu ke?
      alamak dah bape org dok sebut² Whittakers nie. dah la lame tak makan! ;p
      haha. memang aim nak tambah sorang lagi pun. tu sebab nak pi honeymoon!

      Delete
  5. hahahaha,, tahniah atas pertunangan ko.. keh keh keh .. tarikh sama ngn aku nikah

    ReplyDelete
  6. aku kalu nk berdating ke honeymoon berdua ke mmg xlah..bapak si ameer ni meme xleh tinggal anak..hehehe..;p tringin tau dok nk gi tgk wayang cm zaman bercinta hehehe.. tetibe teringat.. 1st time g honeymoon berdua, 2nd time honeymoon 2+ 1 (preggy), 3rd time ber3, 4th honeymoon akan datang ni 3+1(preggy) again...hahahaha..!!

    cepat2lah isya beradik..yehuuu..baby dust aku tiupkan..phuuuhhh!!~~~

    ReplyDelete
  7. honeymoon!! honeymoon!! hehehe..mestilah kann..kadang2 rasa juga mahu berdua sajer ngan suami..

    ReplyDelete
  8. Oi bagi la sekali harga pakej honeymoon..aku nak ajak chip pegi tempat yang paling mahalll sekali kahkah #chanteksinsidejokes kbai!

    ReplyDelete
  9. selamat ulangtahun pertunangan...hihih

    wawawa....siap dh buatkan list lg...tgl en.suami pilih jek yea..baguih!!koh samui plsss...eh..;)

    ReplyDelete
  10. serius rasa nak lempang ko bila baca garis pertama. hampehhhh hahaha
    tipah tertipuuu

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...