Tuesday, March 6, 2012

# Update 8 bulan!



Assalammualaikum.
Kalaulah boleh update blog tanpa perlu menaip, sejam sekali aku update!
HAHAHA.
Okey! Sedikit update kepada yg merindui. Ecehhh, konon ade peminat.
Lantaklah blog aku. Taksukabacaketepikau!
Mama Batsrisya punya updates:
- Susu sudah sangat merundum. Sedang membuat survey utk topup FM. 
- Sudah start bersukan kembali. First day bersukan, badan sengal2.
- Berat badan turun 2kg, bersemangat nak kembali aktif!
- Terlalu sibuk kejar silibus dan busy dengan aktiviti kampus.
- Nak exam, so nak key-in markah, naik carry marks.
- Sibuk sket dgn bisness. Alhamdulillah, ada menampakkan hasil :)
- Merindui nak WhatsApp! 
- Eyeing for smartphone.
Milestone Batrisya:
- Pandai menjerit yg nyaring sangat (Papa cakap leh duet dgn mama lagu 3suara nanti!)
- Membuat pemeriksaan harian bawah meja, semua bilik-bilik dan dapur.
- Tolong kemas meja dengan mencampakkan semua buku2 ke bawah. Perfect!
- Sangat suka main air compare dulu dia kena air (kecuali air dlm besen mandi) astik menggeletis nak lepaskan diri. Kami dah start bawak dia berenang :)
- Suka carrot dan ayam (macam mama!)
- Jadual makan dah teratur. Senang nak handle kalau bawak berjalan.
- Duduk dalam stroller tak reti diam. Tak nak bersandar! Hishh geram!
- Takut2 nak merangkak. Tapi sudah tegap berdiri. Ada sekali hari tue, melangkah 1 tapak jer. pastu menangis! Kelakar lah!
Terlalu cepat rasa masa berlalu.
Rasa tak puas main dengan Batrisya setiap hari dan hujung minggu.
Rasa nak berhenti kerja dan duduk rumah jaga anak (KALAU BOLEH LAH!)
So, today!
My little B, is 8 months old!
Happy 8-months-old Batrisya!
Jangan nakal-nakal sayang.

Bunga-bunga di kepala adalah trademark Isya :)

 BisikChenta: Esok outstation. Malasss sangat!

7 comments:

  1. memang suka tengok baby girl pakai headband bunga besar2. so cute!! :)

    ReplyDelete
  2. Ala tomey..suka pakai headband ye..cipi langsungnxnak dh skang

    ReplyDelete
  3. trademark amel nak reben besyar laa auntyy qiess.. huhuu

    kan cepat kan masa.. erm.. omel laa isya.. nanti whatsapp jom!!

    ReplyDelete
  4. makin besar anak tu ye... tambah la lagi... tambah la lagi... tambah la lagi.... hahha.. sampaikan salam kat abahnye...

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/tebiat.html

    jemput kunjung ke blog saya. komenlah seadanya... menyokong dan menghargai sesama kita.

    zul a.k.a sam banjamin
    (founder of gerila penulisan kreatif)

    ReplyDelete
  5. Icha meh lawan jerit dgn ery meh....hehe

    Wehhh,aku tgh usha tiket gi sarawak..bl la nk murah ni...huuuu

    ReplyDelete
  6. comel! my baby ammar nak masuk 10bulan dah..memang cepat sgt rasa masa tu berlalu..

    bardboo.com

    ReplyDelete
  7. curlasss anak ko suka melawa.. elok je bunga kembang setaman kt kepala.. anak aku, nk dipakaikan topi pun.. dier tarik2.. haiya anakk

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...