Tuesday, May 31, 2011

# Pregnancy: 34 weeks & Picnic yawww!

Quick Updates
 
Salam. Hai semua :)
Ntah kenapa dah 2 hari, tak boleh nak login blog.
Pelik tengok korang semua update boleh jer. Haisshhh!
 Nasib baik dah boleh!

I'm a bit busy today, as I'm coming home tonight!
Ni pun curik masa kejap update belog.
Yes, I balik untuk deliver.
Awal ke? Ohh, minggu ini adalah minggu terakhir I boleh travel by air.
Next week dah tak boleh. Jadi haruslah balik jugak! :D
Minggu? Hmm, currently I dah 34 minggu.
 





 
Kejap je masa berlalu,
Tinggal lebih kurang 6 minggu lagi (kalau ikut EDD lah)
Soooo wonderful and Alhamdulillah, I melalui moment2 ini dengan baik.
Syukur!
 
Quick Facts & Stories 




 

Last check-up di Kuching semalam everything ok. My doc (Dr Suria Idris) is very concern and luckily I dah dapat MC seminggu untuk next week, sebab dah tak boleh cuti if student dah naik semester. Plus, next week tak boleh naik belon dah. So, she's also issued surat kebenaran/pengesahan untuk I travel by air.

Untuk pengetahuan Mommy-to-be yg selalu travel by air different airlines ade guideline and rules ye for special case macam I yg degil nak deliver kat Semenanjung and have to travel by air :) Untuk domestic max time to be in flight:
AIR ASIA: 34 weeks
MAS & FIREFLY: 35 weeks
So, please take note yer!

Baby's weight is now 2.2 kg. Doctor cakap a bit smaller, tapi dia kate maybe sebab I kurus n tinggi so baby tak berapa nak besar. Tak nampak macam dah 8bulan pong! And plus, dia cakap okey je berat tue, taklah kecik sangat pun :)

Mama baby gained 11kilos, 53.5kg --> 64.5kg. A big wooowwww, sebab berat I tak pernah lebih 60kg zaman dulu2. Max 58kg. ;p

Papa + Mama akan berCHENTA-PJJ lagi :( Encik so-army akan balik ke Sarawak semula minggu depan. Yelah, takkan dia pun nak bercuti 90hari kot :D Nasib baik duduk rumah parents, tak lah rase sunyi sangat. But, rasa kesian kat encik Papa sebab sorang2 nanti. Dah biasa berdua, tiba2 sorang2 balik. mesti lain T_T
But, kami pernah mengalaminya dulu mase I baru2 kat Sarawak and sorang2 pulak tue.

Last weekend, sebagai farewell sebelum I balik KL, my friends (Oh, I shud called them my family kat Sarawak kot!) ajak pegi picnic n mandi-manda kat Pantai Pandan, Lundu.  Pantai dia cantek ok. But, jauh sikit la dari Kuching, 1hour and 30minutes kot! Alah, macam balik Melaka je. Tapi paham2lah, I dah minggu akhir2 nie, cepat sakit belakang kalau posisi duduk tak betul. Tapi, enjoyy je bile dah sampai sane!

So, here's some pictures of the day!

Anak dara Cik Feeza & Cik Nai bersama mak dara :)

 Wanie, Afiq, Atif, Nai & Feeza ~ they're our family!

 Mereka kata kami pasangan sehati berdansa versi air. HAHA.

 Famiy Yokies! :)
 
 Kalau pasal makan memang dia lah :D

 Nak jugak tayang peyooot!

Ini anak angkat I kat Sarawak ~ Nur Zahra Awatif :) Gonna mish u!
Tunggu auntie balik sini bawak adik yer!


BisikChenta: Tak sabar nak balik, tapi tak sanggup nak bagi husben balik sorang2 :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...