Tuesday, May 5, 2009

StudentsLife: OIAM Finale!

Alhamdulillah...
akhirnya diberi kesempatan untuk menulis en3 kat blog yg lama dibiarkan sepi nie..genap sebulan dah aku tak menulis apa2 dalam blog nie..Kesibukan yang melampau..Coursework + Kerja + Family matters + Exam..semua tue yg wat aku x sempat2 tuk masukkan en3..sempat nak bace en3 orang, tp en3 sendiri xsempat nak buat!
(Kak You,thanks ingatkan spya update blog.. ;P)
...
...
Kat sini aku nak share bende2 yg aku buat spanjang sebulan nie.. Walaupon xsempat wat en3,tapi untuk xtvt lain aku sentiasa ade kesempatan..hehehe...biasela,weekend aku xpernah tak ade xtvt..kat sini aku story la sket antara xtvt2 yg aku buat...
Bawak anak2 buah tunang aku brjalan2.. (diorang dtg dr Melaka nk gi book fair kat PWTC..so,kitorang la jadi tour-guide sbb diorg sebok nk naik LRT..hishhkk..geram aku..naik kete kan senang..ngade2 bdk2 tue..tp ape2pon aku enjoy! sbb layan si budak kecik nie....AISYAH ;P)
...
...
Hahaha..padahal mase tue, aku ade paper hr Rabu & Khamis..tapi sempat lagi berjalan2,shopping sket..itulah aku..yg xsuke nak stress2 sgt walopun aku tau ade yg aku tak cover lagi tuk exam..rilex sudeh.. ;P
Well, ape2 pon aku masih memegang prinsip "Study SMART, but not STUDY HARD" =) jadi,aku mengharungi minggu exam aku dengan jayanya...Tawakal je lah,kita dh usaha..Tapi,ape yg menarik,ade bende2 yg aku xpenah buat sepanjang aku amik exam dr kecik smpai skrg ialah..aku punye dakwat pen habissss...2 batang untuk 3paper yg aku amik..huhu..amazing! padahal bukan pen lame..aku baru beli pen tu kat Mydin b4 exam..harap2 berbaloi la dakwat pen yg aku gune tuk mengayat lecturer tue.. ngehehe...
...
...
Dalam minggu yg same, adik aku (aku ade sorang je adik - lelaki) telah selamat menjalani pembedahan di HUKM..pembedahan yg kedua di telinganya sbb ade tisu yg tersumbat kt salur telinga die..aku xberapa pasti sgt..yg aku tau, aku mmg takut bab2 jarum, darah, ubat, dokter, jahitan dan sewaktu dengannya..jadi aku xnak tau sgt..cukuplah aku tahu die selamat dan sihat..Semuga cepat sembuh ye Boy! Nanti nak masuk univ (untuk makluman - adik aku baru habis Matrix..)
...
...
Next weekend nye aku ke "Garage Sale" member aku, si Farha..die nak pindah umah mak die sumwhere kat Subang..so brg2 die, byk yg die tolak kat kwan2..antara brg2 yg aku borong:
1.Chest Drawer IKEA - RM30
2.Cupboard (aku xtau ape nak panggil bende tue..sort of cupboard tp tinggi bahu je..ade drawer 4-tier..yg nie tunang aku amik ltak kat umah die)
3.Washing machine - RM 150 (Brand xingat..tp warranty ade lagi..nie pon tunang aku amik..)
4.Baju2 British India, ZARA, dress..die jual dr RM 1-RM 20..huhu..
Totally duit kitorg abis dalam RM 250 gak laa..tp mmg berbaloi..sape nk bagi drawer IKEA harga RM30?? still in good condition plak tue..die jual pon bkn sbb tak elok..tp sbb her mum xbg angkut brg byk2 sbb umah mak die dah fully-furnished.. =)
Kami juga telah ke METROJAYA SALE di Stadium Melawati..hehe..sempat lagi =) aku beli perfume Salvato Ferragamo n my fiance beli sandal baru yg aku xtgok pun..huhu..
...
...
Kemudian, aku meneruskan minggu exam aku dengan satu lagi paper..huhu..paper management, bende yg aku xsuke pun..ntah nape la kene blaja management..tension aku! rase macam nak seronok2, tapiiii....ade 3 coursework menanti walaupun dah abis exam..huhu...tension balik jadinye..tapi, aku selamba jer harung..akhirnya, siap jugak pagi tadi..berbaki satu lagi cousework untuk dihantar...ntah xtau bile nak anta,mcm malas pon ade gak! =0
...
...
Minggu seterusnya, aku pegi fitting baju tuk majlis kenduri kahwin aku utk belah laki aku nanti..baju tuk pakai mase brtandang tu diuruskan oleh bakal abang ipar aku yg jugak akan berkahwin sekali ngn kami..(2 pengantin la satu pelamin mase tu nanti..) Aku juga sempat berkaraoke selama 2 jam di Imbi..haha..melalak melepaskan ketensionan..memang beshhh!!
...
...
Kehidupan diteruskan dengan kerja di pejabat yg agak banyak memandangkan exam dah abis, so sibuk dgn marking paper, nak masuk marks..tmbah pulak dinner postgrad FSPU dah nak dekat..huuhuu..tp aku dan rakan baikku Elma, cam biase dtg keje ikut suka hati kitorang..pastu gosssipp..oppss..bukan ngumpat tau! =)
Aku juga sempat berkaraoke ngn classmate aku, Syahril; budak ROTU,Kalut; and housemate diorang Ies pada malam Rabu..haha..diz time aku belanja sbb baru dapat gaji.. =) btul2 enjoy malam tue..dah lame xkaraoke ramai2 n nyanyi lagu sewel2 camtue..thanks guys! =)
yang paling best..minggu nie, aku dapt gi tgok OIAM grand finale..aku dapat tiket last minit..tue pon officemate tunang aku bg..sronoknye..xsabar nak tgok TOMOK..aku tak tahu nape, tapi aku gilakan die sejak minggu die bawak lagu Melly - Gantung..before tue aku suke, tapi x giler...ngehehe..ape2pon, congratz TOMOK!! u're the reborn Shah Indrawan..millionaire superstar! =)
(Me, tunang wif Sab :Ticket's owner & his partner Kak Ekma)

(Tak dpt yg betul pon xpelaa....)

(And the winner is........TOMOK!!!)

Aku takkan lupe macam mane teruknye aku menjerit mase nie..siap nak nangis lagi..huhu..sbb heppy sgt!! Lagu Rindu Terhenti mmg beshhh bangett!!
...
...
Kawan2..minggu ni saya akan berkursus kahwin di Zura's Akademy Bangsar! Sy dah pnah pegi dulu mase blaja kat UiTM, tp pegi lagi sbb temankan tunang sy..xpela..xsalah pon pegi majlis ilmu kan..Penat sudah menulis.. +,+

c ya later...

6 comments:

  1. hahaha.
    akhirnye!

    ure welcum lalink.
    hehe

    eh dpt ke jmpe tomok?
    haihh
    jeles!

    ReplyDelete
  2. wah2...sibuknya adk sorg ni..kalah PM..huhuhu...aha,Zura's akademik..hehe..kt ctu la akak amik kursus kawin..=p

    ReplyDelete
  3. kak u --> yesss..akhirnye!! pnat tul pikir nak tulis ape..hehe..
    jgn jeles erk..hr tu jumpe die kat giant ss13..makan ngn pieja,weera,esther n amylea..smpat mntak sign.tp sbb excited sgt,xsempat nk amik gambar..huhu..terkedu! =p

    sis miz --> ohoho..ye ke??best x kat citu..atoi yg ajak kursus kat citu..follow saje.. =)

    ReplyDelete
  4. wah...rindu mau baca entri kamu akhirnye terubat...heheheh

    zura's akademik????
    itulah tempat tuisyen sy utk UPSR!!!!
    rindunyeeeeeee.....

    hehehehe...

    bile nk pegi tuisyen je ngn kwn mesti bwk COTA abah...sbb sy dan aezareena takut diculik org...hahaha).

    ReplyDelete
  5. weh bal...jgn kate ko kahwin bulan 12 gak!! huhuhu

    ReplyDelete
  6. pn hani: ohh...tuisyen upsr kat citu erk..hehe..situ kan sunyi sket..hehehe..siap bwak cota..tak tahnn... =)

    maziah: ep..bln 12..5hb..kko brape hb??

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...