Monday, March 10, 2014

Warna Baju Raya 2014

Salam.

Eh, eh, ehhhh. Puasa dah habis ganti?
Eh lupa tahun lepas puasa penuh Alhamdulillah ;p

Hari tue, aku ada tanya Isya. Yer sejak dia pandai bercakap, aku memang rajin tanya dia macam² sebab aku nak dengar jawapan kreatif dia selain nak develop vocabulary dia.

Mama: Isya, tahun ni Isya nak raya tak? Nak main bunga api tak?
IsyaDebab : Mestilah nakkk. Nak main bunga api ngan mercun. Nak main dengan Pak Jang! 
(Ok fine, aku tanya bunga api je, dia tambah sendiri nak main mercun! Bahaya betul budak nie)

Mama: Isya nak pakai baju kaler apa tahun ni yang?
IsyaDebab: Kita pakai la cantik² macam dulu tue. Kaler brown.

Mama: Kaler brown tu kaler macam mana?
IsyaDebab: Alaa kaler brown macam horse tue. Apelah mama nie tak tahu.
(krikkk..krikk..)

Ok fine, mari meroyan dengan pilihan warna baju raya tahun ini.
Dah dia cakap nak brown kan? So layan kan aje lah.
So, aku shortlisted kan kat sini colour combination untuk baju raya kitorang anak beranak.






Semua colour combination ade kaler cokelet, cuma aku tak tahulah kuda si Isya tue coklat dia camne. HAHA. Well, nice jugak kan? Eh, coklat ngan oren takde ke? Hahaha. Aku malas letak kang secara automatik jadi kaler pilihan kang. Tak payah nak jadi main colour tiap² kali raya pun aku mesti ada baju kaler oren. So, tak kesah pun jadi main colour ke tak. So which one yang korang rasa aku akan pilih? Tunggguuuuuu! ;p Aku baju beli siap je kang kat zalora ke, zawara ke, lantak lah tue bisa diatur, yang nak kene tempah baju budak² ngan bapaknya dan baju² selain dari main colour. Raya sebulan so kaler baju aku ade 30. Ok,tipu! 

Just in case korang nak tau colour of the year, RADIANT ORCHID adalah warnanya! Berdasarkan Pantone 2014 nie. So kalau konon² nak nampak poyo masa raya nak cakap "eh baju I ni ikut colour of the year tau" haaa silalah. Aku tak payah ikut kaler of the year pun takpe. Memang aku tau dah aku paling menyerlah nanti  kahkahkah.


Ok, ualls. Nak heret laki I pegi beli kain sementara dia balik ni kan!
Happy weekend u alls. Daaa~

NotaChenta: Aku tahu macam lambat dah nak tempah baju, tapi pedulik la kan, aku tempah kat akak babysitter Isya & Dyna. Sempat lagi nie :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...