Monday, March 10, 2014

Warna Baju Raya 2014

Salam.

Eh, eh, ehhhh. Puasa dah habis ganti?
Eh lupa tahun lepas puasa penuh Alhamdulillah ;p

Hari tue, aku ada tanya Isya. Yer sejak dia pandai bercakap, aku memang rajin tanya dia macam² sebab aku nak dengar jawapan kreatif dia selain nak develop vocabulary dia.

Mama: Isya, tahun ni Isya nak raya tak? Nak main bunga api tak?
IsyaDebab : Mestilah nakkk. Nak main bunga api ngan mercun. Nak main dengan Pak Jang! 
(Ok fine, aku tanya bunga api je, dia tambah sendiri nak main mercun! Bahaya betul budak nie)

Mama: Isya nak pakai baju kaler apa tahun ni yang?
IsyaDebab: Kita pakai la cantik² macam dulu tue. Kaler brown.

Mama: Kaler brown tu kaler macam mana?
IsyaDebab: Alaa kaler brown macam horse tue. Apelah mama nie tak tahu.
(krikkk..krikk..)

Ok fine, mari meroyan dengan pilihan warna baju raya tahun ini.
Dah dia cakap nak brown kan? So layan kan aje lah.
So, aku shortlisted kan kat sini colour combination untuk baju raya kitorang anak beranak.






Semua colour combination ade kaler cokelet, cuma aku tak tahulah kuda si Isya tue coklat dia camne. HAHA. Well, nice jugak kan? Eh, coklat ngan oren takde ke? Hahaha. Aku malas letak kang secara automatik jadi kaler pilihan kang. Tak payah nak jadi main colour tiap² kali raya pun aku mesti ada baju kaler oren. So, tak kesah pun jadi main colour ke tak. So which one yang korang rasa aku akan pilih? Tunggguuuuuu! ;p Aku baju beli siap je kang kat zalora ke, zawara ke, lantak lah tue bisa diatur, yang nak kene tempah baju budak² ngan bapaknya dan baju² selain dari main colour. Raya sebulan so kaler baju aku ade 30. Ok,tipu! 

Just in case korang nak tau colour of the year, RADIANT ORCHID adalah warnanya! Berdasarkan Pantone 2014 nie. So kalau konon² nak nampak poyo masa raya nak cakap "eh baju I ni ikut colour of the year tau" haaa silalah. Aku tak payah ikut kaler of the year pun takpe. Memang aku tau dah aku paling menyerlah nanti  kahkahkah.


Ok, ualls. Nak heret laki I pegi beli kain sementara dia balik ni kan!
Happy weekend u alls. Daaa~

NotaChenta: Aku tahu macam lambat dah nak tempah baju, tapi pedulik la kan, aku tempah kat akak babysitter Isya & Dyna. Sempat lagi nie :)

15 comments:

  1. woi byknye kombinasi...ish2..oren xde ke thn ni???ko kn xleh berpisah dgn oren..haha...aku ikot baju free laki ku dpt je..tiap2 thn opis dia bg..kemain byk bju melayu..pakai jarg2..hehe...smpt ke tah aku ni kain pon xde lg ni...

    p/s: sep mek kite pon pose penuh...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan aku ade cakap kat atas tu, tak jadi main colour pun aku akan ada jugak baju kaler oren. kihkihkih. untunglah weh dapat free. aku tahun lepas beli laki aku punya aaronaziz tu last minit. nasib kaler ade sama

      Delete
  2. aku lg la buntu trus. tatau nk color ape,mls nk g tempah, mls nk cr kain. mls pk (ni thp kronik)hahaha. kejap mood smpai kejap mood hilang. sng aa tye isya dia bole jwb nk color ape.haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lisa sana senang nak cari kedai kain kedai nak tempah oii
      sini memang payah nak cari yg ok ngan sedap pakai.
      Sebab tu aku kena cepat kahkah. HAHA aku macam tak sangka die jawab brown. ingat memain tp siap describe macam kaler kuda tue iyelah tue.
      kalau aku buat kaler pink kang dia tanya mana kuda kalaer pink masak aku nak jawab haha

      Delete
  3. Mesti isya suka makan cekelat dan dia rasa cekelat best terus request kaler cekelat. Haha. Clever isya.

    Apapun tak sabar nak tunggu design baju raya ko yang melethoOOopss dan warna baju raya ko yang 10 km jauh dah nampak. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah teori kau tak bleh blah kak. Isya coklat biasa² je la takde la feveret, ok laa. bagus gak kalau tak pengsan aku nak layan.
      HAHAHA tahun ni xde la 10km sbb kaler ceklat, kot kaler kuning merah oren ke ye la 10km jauhnyaaa haha

      Delete
  4. i sekeluarga dah tempah baju raya okay..! padahal puasa TAK habis ganti lagi hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. takpe baju kene tempah awal. puasa kene seiringan. selamat megganti!

      Delete
  5. balkidz rasanya aku pun dah tau warna baju raya tahun ni tapiiii macam tak follow colour of the year jek kahkah hantam sajalah. selamat memborong kain!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa hentam aje lah weh janji sedondon gitu. Aku pun ikut kata anak aku je haha

      Delete
  6. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  7. bagus la wat persiapan awal kan hehe...anyway Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer

    ReplyDelete
  8. suka palete yang pertama ada colour dusty rose tu.. hahah. best boleh wat pilihan kaler sendiri suami layan je, kita yang wat pilihan colour husband hahah. sebab dia takot kita wat pilihan kaler sebab takot tak ngam ngan dia sebab dia kate dia gelap.. kita cerah dia kata ngam je ngan mana2 kaler. cuma yang bestnya hubby tak kisah kalau pakai pink2 gitu.. hehhe.

    btw kalau sudi jenguk la blog saya surayajafar.blogspot.com :) salam kenal

    ReplyDelete
  9. best nyer.. kami tak pilih lagi..sempat ke nak tempah nnti..hmmm

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...