Monday, November 4, 2013

# 39 Minggu & Tahun Baru Hijrah (1435)

Assalammualaikum :)
Yawww, I'm still here. Waiting and waiting.
Menunggu dan terus menunggu. 
It's okay darling baby sayang, Mama Papa & kakak Isya sabar tunggu kamu yer :)
InsyaAllah akan berjumpa kita dengan tahun baru hijrah - 1435H
Kat sini dah masuk dah waktu Asar :) Insyallah nanti sama-sama kita baca Doa Akhir Tahun Hijrah 1434 dan Doa Awal Tahun Hijrah 1435H yer korang. Tadi aku dah share kat FB, sekali lagi aku share kat blog plak, yang ni dengan terjemahan. 
Semoga sama-sama kita mendapat barakah dan semoga tahun baru Islam ini menjanjikan sesuatu yang lebih baik dari tahun-tahun yang sebelumnya - dunia mahupun akhirat. AMIN!

Doa Akhir Tahun 
Dibaca 3x pada akhir waktu Asar (sebelum Maghrib) pada akhir bulan Zulhijjah

Doa Awal Tahun
Dibaca 3x selepas/pada awal waktu Maghrib pada awal bulan Muharram


Alhamdulillah minggu ke-39 sudah baby berada dalam perut.
Semuanya dah ready. Tinggal tunggu masa je.
Tak sabar nak jumpa adik baby!
Adakah baby nak keluar pada 1 Muharram?

Aku dah start cuti dari last week, errr, cuti tak cuti sangat lah, ade je kejap-kejap datang office, sebab ade kerja yang tak buat off-campus. Kena guna line dalam campus.
But offcially hari nie aku memang cuti lah. Buat kerja-kerja berbaki.
Tapi tak terlalu stress la. Rileks ajeee.
Isya aku hantar pergi babysitter. Main reason, aku tak larat nak jaga sorang-sorang. Bunyi kejam, tapi takpelah. Aku pun ade kerja lagi nak buat kan?
Petang and malam sempat aje main golek-golek dengan dia. Huuuhuu hope aku tak terasa sangat rindu nak bermanja bergomol dengan Isya!

Sebelum ada yang tanya pasal Hospital bag kiut ini - brandnya ialah NARAYA.
Thank you Lisa for your help :)

Till then u alls.
BisikChenta: Boleh tak aku lupa macam mana rasa contraction? hehe ok tak kelakar. 

2 comments:

  1. Comel jerk beg tu. Doakan semuanya selamat ya nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga dipermudahkan ye dear . ^_^
      Follow kamu ye.. sudi2 ye jenguk n follow . ;)

      Delete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...