Tuesday, September 27, 2011

# Habis 90Hari - Hari Pertama




Assalammualaikum :)

Hye semua :)
Lama sungguh tak online. 
Dok sibuk kemas umah, kemas bilik baru, pegi jalan raya dsb.
Rumah I kat rumah panjang, internet jalur lebar berkelajuan tinggi tak masuk sini. Hehe
Jadi, terpaksalah tak online, jadi katak bawah tempurung.
Tapi, KATAK DAH KELUAR DARI TEMPURUNG semalam!
HAHAHA. Gila mama katak I nie.

I balik Sarawak 3 minggu lepas, semalam baru naik keje. 
Cuti sakan 3bulan!
Macam jakun gile tengok FB berwajah baru sampai ada yang tak paham.
Pastu jenguk BBF Group, Mommies United. Makin meriah kat sana!
Ada lah jalan2 blogwalking kejap, mane yg sempat I ade tinggal komen.
Yang tak sempat I bace je, pastu pegi blog lain.
Ramai bloggers dah kawen and ramai mommies baru dapat baby.
Tahniah untuk mereka yang berkenaan.

Pastu bayar segala bill online.
Pastu bukak email office, kemain beratus email.
Ada terselit email kena pergi kursus bulan 10.
Tengok gitu2 jer. Takde mood nak pikir lagi! Haha.
Then, bukak email personal. Tak payah citer la, beriban!
Itulah kisah HARI PERTAMA start kerja semalam.

Ada lagi....
Masuk kerja pukul 9.
Asyik tengok jam, bile nak pukul 5.
Tak sabar nak balik jumpa anak. Huhu.
2-3 kali jugak la call babysitter tanya BATRISYA.
Nasib baik dah buat rehearsal anta half day minggu lepas. Lega sket!
First time pump susu kat office.
Semuanya pengalaman yg susah nak cerita secara detail.

Hari kedua hari nie, masih lagi goyang kaki.
Budak2 tengah exam.
Takpe, sementara boleh goyang kaki.
Nanti dah ke hulu ke hilir, marking paper lagi, patah kaki tangan dibuatnya!

Macam2 benda nak cerita.
Amik masa seketika nak karang ayat.
Nanti dulu yer! Sabar!
So, till then.


Pesanan penaja untuk diri sendiri. HAHAHA.




 BisikChenta: Kemain sejuk lagi bilik baru. Rasa nak bawak bantal tilam, tidor! HAHA.

5 comments:

  1. welkam back qis & selamat jadik super mami. =)


    p/s: penat telek blog ni cari tmpt komen =p

    ReplyDelete
  2. lamanya mummy qish menghilang,rindu u!!hehe~

    welcome back and selamat bekerja qish! =)

    ReplyDelete
  3. paling last tu palng best.. start working? yawwnnnn~~~~ ;p

    ReplyDelete
  4. hello super mommy.rinduuu blog ko!=)

    cuti 3 bulan pastu kena kerja..adehh.mesti lemau gile.
    kiss lil batrisya utk aku!

    ReplyDelete
  5. Emy rsa nnt msti emy pon mcm qis..kejakunan bila nek opis.sbb ni dok online gna iphone jek.nnt msuk opis msti rasa laen..huhu..3bln cuti rsa skjap la..rsa xckup nk mnja2 ngan anak..apapun epy working k.:

    Psstt:snang x pam susu kt opis?wat bpe sesi?

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...