Monday, July 19, 2010

Family: Dear Brother....

Dulu-dulu..
Masa kau lahir, aku paling suka sebab aku ada kawan dan ada orang nak buli..
Dulu-dulu..
Aku selalu tak puas hati bila Mama selalu bagi perhatian kat kau, walaupun sebenarnya aku lagi dapat macam2..
Dulu-dulu..
Kita selalu gaduh-gaduh rebut barang mainan. Walaupun aku tua, tapi memang tak reti nak mengalah..
Dulu-dulu..
Aku selalu marah-marah kau kalau kau tak ikut cakap aku. Garang kan aku??
Dulu-dulu..
Kita selalu main air sabun dalam rumah then kita menggelongsor dengan plastik kat kaki konon2 main ice-skating. Kau pulak pernah jatuh tersembam sebab main. haha..
Dulu-dulu..
  Mama selalu bawak kita naik motor, kau duduk kat bakul sambil kira lori hantu atau kepala lori yang lalu. Kau sangat comel!! :p

Dulu-dulu..
Kita satu sekolah, tapi aku lagi glemer dari kau. Tapi lepas tue kau glemer jugak. itu pun sebab aku! hikhik..
Dulu-dulu..
Kau teman tidur sebilik aku, lagi-lagi kalau aku cuti UiTM dan kau cuti Matriks kita sama-sama tengok cerita baru yang kau download!
Dulu-dulu..
Kau budak kecik yang selalu aku dokong sebab nak tunjuk kat orang aku ade adik, Tapi sekarang kau pulak dokong aku sebab kau ashkar yang mantap! hikhik..
 Dulu-dulu..
Aku selalu belanja beli burger double-special kat abang depan taman kalau mama tak masak, tapi sekarang aku belanja makan macam2 dan bagi ko duit belanja untuk belajar. Aku tunggu kau pulak belanja aku.

Dulu-dulu..
Aku belum kawen, sekarang aku dah kawen. Aku tau kau sedih kan? kan? Aku ponn..Tapi kita tetap geng kan??

Dulu-dulu..
Aku selalu sebak & nangis kalau kau balik asrama, aku plak dok umah. Aku rasa sunyi takde geng!! Huwaaa.. Aku selalu kene ejek ngan tunang aku, dia cakap aku touching! Pedulik laa..

Paling penting, dulu-dulu..
Aku sayang kau, dan sekarang pun aku TETAP sayang kau! Sampai bila-bila aku sayang kau!

Dulu-dulu..
Masa kau lahir 19 Julai 1990 kat Hospital Kajang, aku tunggu kat luar wad bersalin dengan ayah! Tapi sekarang 19 Julai 2010 kau kat UiTM tengah belajar. So aku hanya mampu kirimkan ucapan selamat dari jauh. Kau dah 20 tahun sekarang!!!


Happy 20th Birthday my dearest lil Brother!
BARHAH ISMAIL 




 I always pray for your success and happiness,
Be a good boy, son & brother,
All the best in whatever you do!
You are my only and the best brother forever!
I ♥ U Boy :)




BisikChenta: Hadiah boleh tuntut masa balik umah nanti yer!! :)

3 comments:

  1. wahh byknyer dulu2!!! hehehe apa2 pun xkan putus air dicincang hehe

    ReplyDelete
  2. touching la puan...menitis2 air mata jatuh...(serius tau..)
    tolong la adik2 smua
    realize yg kakak2 sgt sayang korang mcm aper...barhah sngt beruntung!!!!
    bst nyer dy ade kakak...like u.... imean...
    somehow wish my lil bro sayang sy as i did love him...

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...