Wednesday, March 10, 2010

Passion: Audition Jangan Lupa Lirik (Season 3)

Sejak 2minggu lepas, ade saje orang yg SMS & email I tanye pasal procedure nak masuk Jangan Lupa Lirik..Sumenye sebab I dok post entry dengan gambar Jangan Lupa Lirik kat sini!

Untuk info, audition Jangan Lupa Lirik musim 3 dah berlangsung pada 27-28 Februari & 6-7 Mac lepas..Dah jangan tanya bila lagi audition..**Memang takde dah, tunggu tahun depan okey!**

So, I cite la sket *tak bleh banyak2* nanti I kene saman dengan ASTRO sebab bocor rahsia..ahaha..

Okey, dalam iklan cakap audition start kul 9 pagi, so kul 9pagi I dah terpacak kat SOGO.. *sanggup pegi naik moto sebab macam malas nak harung jam* Tapi,baru I perasan, SOGO bukak pukul 10 laa..haha..jadi menuggu la sampai shutter & lift bukak..mase nie dah agak ramai laa..Bukak je kaunter, terus beratur..Q memang dh panjang, siap dah pusing ecalator..panjang mak aihhh! Ramai jugak yang gile ingat lirik kan? *termasuk I*

So, I pon tergeheh-geheh amik borang..Konon2 nak isi cepat2 la..Sekali, amik kau, form tue ade 5 page kene isi termasuk karangan pendek tentang diri sendiri *ohh! I memang maveles kalo bab2 puji diri sendiri nie* tue tak termasuk I kene call mama n talian hayat yang lain semata2 sebab I skema gile isi tiap2 lagu yang diorang suruh senaraikan..ohh,I bagi sket la contoh,namakan lagu2 yang anda selalu nyanyi, lagu2 english, melayu, indon, klasik, retro, sume ade..Rupe2nye,diorang suruh isi 5-6 je..I skema badut isi sampai full..bagus kan I *patutla I dapat markah tinggi dalam kelas masa darjah 1* takde kaitan..heeee...

Ohh..terlupa, I tak bawak potostate IC, so encik so-army la yg turun pegi Pertama Complex potostate IC I..Anta borang dan no I 163..Mase I anta no 97 baru nak masuk..*gile kau aku nak tunggu!!* I balik umah dulu, pegi 2 kenduri kawen..kemas umah dulu, basuh baju..pukul2 I datang balik..Oh wow! Current no ialah 112..mak aihh...

**curik2 tengok orang lain tgh audition!**

Maka, bermula la episod menunggu! I memang benci part nie..konon2 nak give up dah..tapi ditenangkan oleh encik so-army dengan membawa I makan2 di food court SOGO yg ade air terjun cantik itu..memang tenang dan I sempat dengar lagu2 konon2 buat revison!

Sampai la giliran I..Jam mase tue pukul 6.45petang..no 157-166 masuk..I yang ke 163..yang sebelum2 I memang hebat juga okey..Nebes..Nebes..Sampai giliran I..
**nie batch I 157-166**

Juri: Ok kak, pandang camera. Kenalkan diri, asal, umur, pekerjaan.
163: Hai, saya Balkidz..bla..bla..bla..

Juri: Okey..So,kite start ye kak.


Tau lagu ape kat skrin? Goyang Inul..bahahahah..memang lagu mak suke nyah! Mak pun ape lagi, goyang la...hihihi..Lagu kedua lagu Bertakhta Di Hati..Huh,lagu kenangan nie..Lagu chenta menchenta dengan encik so-army! :)

Puhh...lepasss...tunggu abis sume sampai no 166..

"okey nombor yg saya sebut nie, dapat 2nd stage, kene tunggu yer.."
dup..dap..dup..dap..
"162" - "163" - "165"

Wahhh...No I ade..meloncat2 I kat situ sambil salam cium tangan incik so-army! :)

Next stage ialah masuk ke bilik karaoke bersaiz big di REDBOX! I pun curik2 dengar laa..Die suruh nyanyi lagu2 yang die mainkan..NON-STOP! ahaha.. *hambik ko, suke karaoke sangat kan!*

Jadi, sambung lagi episode menunggu! I dok kat luar bilik tue dah sejuk beku macam dok dalam igloo..nasib baik sume yang masuk macam frendly, so borak2 la..oh ya! kawan I Shuhada juga ade, teman kawan die.. :)

**episode 2nd stage - tunggu lagi! curik2 dengar lagi..**

I masuk bilik tue dalam kul 11.45 malam..I kena nyanyi lagu2 yg diorang select, adelah lebih kurang 12 lagu kot..ade yang I sumpah tak penah dengar specially lagu2 english yang very oldies~ Memang dalam hati I cakap, confirm I tak dapat sebab judges sume dah pegang mic skali nyanyi ngan I.. *memang diorang nie super best laa..diorg pun hafal lirik kau!*
**die standby je dgn kamera!**

Setelah hampir 15 jam menunggu, inilah hasilnya..Keluar dengan kertas kuning ini!
**muke excited tak bleh blah, macam tak percaya!**

Makanya, menunggu (sila perhatikan berapa kali I kena MENUNGGU!) keputusan samada berjaya ke ASTRO atau tidak pada bulan April ini..Semua video2, borang2 & profile akan dipersembahkan kepada Aznil Hj Nawawi..Selection akan dibuat sendiri oleh beliau! *oh, berdoa supaya I dipilih!!*

Sila doakan I untuk keluar TV ehehe..Jangan Lupa Lirik Musim 3 2010..**Dalila - ikut bapak dia pegi auditon~ sgt petah!**

**Sebab orang dah takde baru berani bergambar di bunting ini!**

**Die nak jugak tuan puan!**

**Terima kaseh encik so-army..I bagi sume bintang kat langit utk u!**

BisikChenta: I dah hafal lirik Di Sebalik Sejuta Wajah - Shima! haha..I kantoi tak tau lagu nie..~

7 comments:

  1. wah balkis...xsabo nk tgk kamu kat tv hehehehe mudah2an dot oke..

    ReplyDelete
  2. yayy! saya pon x sabar nak kuar tibi.. :p

    ReplyDelete
  3. Yyayyyy!!!! nak tgk awk nyanyi kt TV... =)
    doa y terbaik utk awk...
    nnt dh kua tv boleh la ckp "eh..abah, tu la junior ROTU ms kat UiTM.."..ahakzz..( kerna abah ku juga peminat jangan lupa lirik..hehehe

    ReplyDelete
  4. nyanyi baek punye taw =).muahhxx

    ReplyDelete
  5. pn hani
    ~doakan yg terbaik okey..mintak2 dpt la byk sket..leh hantar mak ayah gi umrah! :)

    Pia
    ~Thanks dear!

    inche isteri
    ~yes...insyallah aku buat terbaekkk...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...