Tuesday, January 6, 2015

Hello 2015!

Salam.

Tak sempat nak babai 2014 pun last year.
Nak type entry pun takde masa, sebab masa yang ada dok dihabiskan dengan bercuti dengan keluarga.

Tahun ni taknak cakap pasal resolusi/azam. Simpan aje sendiri-sendiri.
Sebab ada je, benda lacking sana-sini dalam nak mencapai azam tahun-tahun lepas. Makanya, kita perbaiki je diri slowly dengan niat yang baik dan moga semuanya akan berakhir dengan kesudahan yang baik-baik nanti.

Okay, 2015 dimulakan dengan episod pertama, Batrisya melangkah kaki ke sekolah secara formal buat pertama kali. Dulu acah² hantar sebab ade emergency, hantar pun tak sampai sejam. Ni haa kat entry nie. Ini kali takde acah², takde anta kejap², ni memang betul² hantar sampai petang.

Alhamdulillah, hari ini hari kedua dia kat skool. Semalam hari pertama agak okaylah. Cuma ada la kejap dia nanges. Nak gelak aku dengar cikgu dia cakap sebab dia nanges.

Satu, nanges sebab takde kawan. Bukan takde orang nak kawan dengan dia, jauh sekali dia mengasingkan diri. Orang semua tido, dia je tak tido, memanglah takde kawan. Cikgu ajak main, berhenti menangis. Divaa sangat!

Dua, nanges sebab taknak mandi tengahari. Mula² dia kata nak mandi sorang², bila biar sorang dia tiba² ubah statement nak mama mandikan. Yelaaa, senang cakap dia taknak mandi. Hari ni aku pesan, dia taknak mandi biar jelah, nanti balik mandilah.

Oh, time orang solat dia kata taknak solat sebab nanti nak solat dengan mama. Ok foinnneeee! Mama lagi, semua mamaaaa!

Tu jelah kot perangai diva yang dia buat. Yang lain ok.
Harapan aku supaya bertahan lah selama sebulan, dan bulan² seterusnya.

Aktiviti pertama semalam.

Besar dah anak mama. Belajar pandai² ye kakak *lapairmata* okay mama memang over!

 Memang yerr. Mama yang sayu. Sayu sebab mengenang kejap je masa berlalu. 

8 comments:

  1. Playskool ke qish?? insyaallah lame2 nanti dia ok..kak icha kan dh big girl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. playskool + islamic learning centre. minggu ni tak belajar sangat. next week kot.
      huhuhu aku harap begitulah

      Delete
  2. sangat divaa! ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

    ReplyDelete
  3. first day at school sangat mendebarkan..untuk ibu2 hahaha

    Aishah :)

    ReplyDelete
  4. Ya Allah! Cepatnye masa berlalu, dah besar dah batrisya. Rasa mcm baru je balkiz lahirkan die n cerite pasal pwngalamn bersalin..btw,Alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. amboi isya, diva sangat nehhh. hahaha. menurun sape ni. besar da isya pi sekolah. sila nangeh kidz. kita pon da 30an. sobs

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...