Thursday, January 9, 2014

Online Shop Muslimah -- Baju.Seluar.Dress.Shawl.Tudung etc

Salam.
Hi semua!

Entry ni aku tujukan khas untuk Harzlen dengan ucapan -- Bawak-bawak la create akaun Instagram. HAHA.

Ok. Selaras dengan usaha dan azam nak ke arah menutup aurat dengan lebih sempurna (InsyaAllah), so kat sini aku nak mintak tolong korang kot sudi. Hehehe.

Boleh tak nak mintak tolong korang suggestkan mana-mana FB pages ke Instashop ke Blogspot ke yang termasuk dalam kategori yang aku senaraikan di bawah.
Kalau boleh nak la list yang sesuai untuk semua kategori saiz. Dari XXS ke XXL.
Seboleh-bolehnya nak yang dapat menutup aurat dengan lebih sempurna la kan. Yang labuh, yang panjang, yang longgar-longgar sket.
Dah nama pun Muslimah online shop. Takkan ko nak suggest page jual tank top dgn hot pants kottt? Hahaha.
Harga pun kasi la suggest yang berpatutan dengan poket golongan marhaen macam aku nie haa.

So sama-samalah kita menyumbang ke arah pembentukan dan pemnambahbaikan diri. Ok dak?
Sharing is caring kan?
So here goes my shopping list ;)

Tops & Pants
1. IG sleeved_mys
2. IG ramarama_studio
3. IG hotandrush_clothing
4. IG dhiarara
5. IG afinmuslimah
6. FB Uniquestyle Muslimah Fan Page
7. IG ajaqs_couture
8. FB/IG MHouseBlouse
9. FB/IG KayzShoppe
10. Summer Glitz Fashion
11. KZ Nabihah
12. Salamsantun.com
13. ThePoplook.com
14. FB/IG Nurul Wonder Wardrobe
15. IG baju_baju
16. IG bajuglam
17. IG Calomera (Nursing/Breastfeeding)

Shawl/Tudung
1. ShawlbyVSnow
2. Onulaa by Shehnaz Shariff
3. IG by_cecantik
4. IG oneairin
5. FB/IG Shawl4u
6. IG iammuslimah_boutique
7. FB/IG Tudung Yang Terbaik Dari Ladang
8. FB/IG Sapphire Shawl
9. FB/IG Purdy Petals
10. Lyana MK Boutique
11. FB LaceyBawal by Amy
12. L'adorn
13. Tudung People
14. Sugarscarf
15. Aidijuma
16. Shawl Attic
17. FB Colourful Collection

Dresses/Jubah/Abaya/Skirts
1. FB/IG Pretty Luuna Collections
2. Cala Qisya
3. The Old Blossom Box Store
4. IG Haya_Aludra_Abaya
5. Little Ilsya
6. Majreha.com
7. IG quratul_shop
8. IG RayyanHaya
9. IG battle_shop
10. FB Rana Aswad
11. Muslimahclothing.com
12. The Peaches Couture
13. EDZ Boutique
14. Fabulous Heejab

Haaa, sebabkan aku update ni by handphone je, so list banyak ni je lah. Pastu semua aku tak hyperlink kan lagi sebab leceh.
Dan majoriti list ni yang aku sendiri experienced beli or cuci mata. So kalau tak kena selera citarasa dan mata korang bleh suggest yg lain eh.

Kalau ada cadangan nak tambah kategori ke ape ke, bagitau lah. Nanti aku update la list nie.
Dont worry, Insyallah list ni aku akan update sebab aku pun konfem nak cuci mata dan nak membeli jugak wehh. Haha.

Mari sama-sama kita share okay.
Thanks korang.
Sayang ketat-ketat!

Posted via Blogaway

2 comments:

  1. tudia..kemain rajin list sume..hehe..harz sila buat acc ig..hehe

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...