Thursday, March 19, 2009

StudentsLife: Temuduga Tenaga Pengajar Muda (TPM) UiTM

Alhamdulillah...
Baru 3jam yang lalu aku menghadiri temuduga untuk pengambilan tenaga pengajar muda (TPM)
atau Young Lecturer Scheme..
Semuanya berjalan lancar.
Neves...Of course laa..
Ape yang aku nak share ialah, pengalaman aku time interview.
Ada 2 sessions.

1st aku kena mengajar (mock-teaching)
2nd aku ditemuduga secara formal. (informal je sebenarnye)

First task - kene pura-pura mengajar.
Pretend ade students kat depan.
Buat2 macam ade two-way communication.
Huh! baru aku tahu, bukan senang nak jadi pendidik nie.

2ndly.. formal interview. dia suruh introduce diri. (bende biase laa..)
Dan seperti biasa juga diorang akan trace aku anak JAWA.hahaha...
Masa ditanya2,
ade la soalan yg agak2 tricky, nak menduga aku. Contohnya:
(Diorang campur cakap ENglish + Malay)

1. Awak willing nak di relocate?
2. Kalau kami nak suruh awak terminate your current Masters program, are u ok?
We send u to UK and continue your Masters there, senang cite buat course baru?
3. Are u getting married? Ur future husband keje ape? Biasenye, perempuan ni, janji sekarang boleh nak ke posting, tapi last minute cakap tak boleh.
4. If u kene send ke Sarawak, willing ke x nak pergi?
5. What are your perceptions towards lecturer2 muda n senior tak ngam each other?
6. What is the best quality yang u ade?

tu lah antara soalan2 killer yang aku kena jawab tadi.
Tapi, as mama aku pesan,

no matter what happened, juz be confident.

So walaupon aku rase jawapan tue xkene ke,
cam x brape bagus ke, aku jawab je.
Layan sudah.

Moga kesudahan baik-baik sahaja untuk aku.

Moga ada rezeki untuk aku. Aminnn :)

Friday, March 13, 2009

Tag: Quizbox Personality Test

Huhu..baru kuperasan, asz ade sruh sape2 yg view blog die buat tag nie... Memandangkan aku tgh tension sbb keje tak setel, tapi xbleh balik lagi, so aku wat la tag nie... =) tq asz..at least dapat gak test personality nie..

Go this website: http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx and do the quiz. Next, post the result without changing anything. Tag another 5 people once u're done!

--------------------------------------------------------------
Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. (btul kot) You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties. (haha...kadang2)

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true. (yes..absolutely right!)

Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person. (haah...btul2..dia chenta hatiku)

The seriousness of your love:
You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love. (yup..agreed)

Your views on education:
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can. (again..btul2..tgh pening sbb blaja la nie..)

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. (memang pon...) Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:
You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying. (yeah..i'm confident for myself! gambatte!)

What are you most afraid of:
You are afraid of having no one to rely on in times of trouble. You don't ever want to be unable to take care of yourself. Independence is important to you. (aku rase aku independent jer..kan Hubby)

Who is your true self:
You are full of energy and confidence. (btul la nie..) You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. (unpredictable...?? ye kot) You might occasionally be calm and still, but never for long.

So,aku mahu tag orang2 ini:
Ø Kak Ayu
Ø Pn Hani
Ø Pn Misz
Ø Pn U-are
Ø Yana
Ø Aze

Wednesday, March 11, 2009

Friends: REUNION PALAPES UiTM Batch 26 #Part 2

Date: 7-9 Mac 2009
Venue: Port Dickson
"Gathering PALAPES - Batch 26 Army, Intake 8 Navy & Batch 2 Air-Force"
Sudah lebih setahun kami ditauliahkan.
Ini kali ke-2 kami bertemu, yang pertama time Buka Puasa tahun lepas..
Kehadiran agak memberangsangkan walaupon sebenarnye ramai yg cancelled last minit!
Aku, selaku organizer, amat berbesar hati
dan berterima kasih kepada semua skot2 yg sudi datang,
terutamanya yg datang dari Johor, Pahang, Perak, Melaka..
Sarawak pon ade..
Terima kasih juga sbb bagi support n kerjasama,
sewaktu wat event kat tepi pantai!
aku pn xpasal2 jadi event planner..
dari riak muka,
majoriti nampak berpuas hati..
dan ada juga yg mencadangkan diadakan xtvt nie diadakan annually!!
Hmm...mungkin boleh dipertimbangkan...
Next reunion mungkin boleh pass kat Navy or Air-Force utk jadi main organizer...
Apa2pun, sekalung tahniah untuk organizer n AJK,
Mr Muluk, Ms Iylia, Mr Meor, Mr Chip, Mr Putam, Ms Ayu, Mr Aziq
dan semua yg terlibat secara lansung atau tak lansung...
Sebenarnye, rase sayu sangat mase masing2 nak gerak balik..
tapi, aku tahu, satu masa nanti,
jika panjang umur, ada rezeki,
akan kita semua brjumpa kembali...
berkumpul lagi..
sambil mengimbas memori2 lalu.
Thanks again skuad!!
Miss all of u... =)
(dah nak balik...gambar depan kereta...)

(baru abis game!!)


(baru je sampai...Ocean View Resort, PD)

KisahChenta: Happy 1st Engagement Anniversary!


09 Mac 2009…
2 hari lalu, genap setahun pertunangan aku dan chenta hatiku,
Mr Zahiruddin Shah a.k.a Atoi…

Ulangtahun pertama & terakhir nie,disambut di Pantai Tanjung Tuan, Port Dickson,
memandangkan aku pun kebetulan tgh mengadakan reunion Batch aku...

Sempena ulangtahun ni, entry kali ni aku imbas kembali kenangan setahun yang lalu saat kami diikat menjadi pasangan tunang.. heee =)

After majlis kat depan umah...
Detik2 yang dinanti...penuh debaran...gedebak gedebuk jantung =)

Harapan kami, semoga perhubungan ini akan kekal ke jinjang pelamin dan seterusnya ke akhir hayat…
Insya-Allah hujung tahun nie kami akan disatukan... Amin...

Untuk chentaku, Honey sayang Hubby!!

Friday, March 6, 2009

Friends: REUNION PALAPES UiTM Batch 26 #Part 1

I’m going to Port Dickson dis weekend for PALAPES UiTM REUNION…
The participants consist of Skuad Army Batch 26th, Navy Intake 8 and also Air-Force Batch 2nd..
About 40 person of these 3 services will be joining the event...
Here some stuffs that I’ve made and bought for everyone…

1 - “Topi Ah-soo” – for everyone
4 differents pattern – 4 groups will be form




After packaging (packaging ke?? – ikat getah je ;> )

2 - A tag printed with;



3 -Also the prezen for winners in the events planned;


Mule2 ramai bagi name, tapi at last cancel for some reasons…
Bile pikir2 balik, ade resons tue cam x masuk akal or senang cite saje bagi alasan xnak pegi.. tapi, siapala kite nak pakse2 orang kan…

Masing2 dah besar…kalo diorang rase event nie xpenting xpela..
Bagi aku as one of the organizer @ AJK,

Kitorang dah plan properly diz event about 2 months ago…
So, ape yg kitorang harap2kan dapat la support dari sume skuad of PALAPES 26th…
Ape2pun… tunggu saja resultnye, dis weekend…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...