Wednesday, November 9, 2011

# Aidiladha di Sarawak - 4months old



Salam semua :)

Lama gila tak update. Bukan malas, tapi takde masa.
Since naik kerja hujung Sept until now kerja, kerja, kerja *muntah hijau*.
Marking paper, kursus seminggu, activity students, assignments, business baru yadaa yadaa.

Akhirnya, semalam dan hari nie, kepala pusing dan nak demam.
Adoiii laahh. Laki I plak ngadu perut meragam sebab dok makan macam2 raya haji tue.
Nasib baik, i still pantang lagi makan. Kalau tak, dengan I sekali sakit perut. Huhuhu.

Raya Haji hari tue (6 Nov), Batrisya genap 4 bulan.
I masak soto ayam je. 
Bukan ade org datang raya umah pun, nak masak banyak2. Hihihi.
Makan satu family(dengar macam ramai!) je. Cukup lah untuk I & hubby! 


Soto Ayam sempoiiii. Pemalas gila aku nak masak yg heavy2 ;p

Pengalaman pertama beraya di perantauan. HAHA. Feeling obersea gitu.
Cakap Sarawak pun dan terrer sket tau!
Tapi masih kategori belum tergeliat lidah laa. 
Ala, cakap Sarawak je pun. Bukan cakap German kuikuikui.

10 Zulhijjah 1432H (Aidil Adha 2011)


Gambar di atas nie sebelum kitorang ber-3G dengan family di Melaka & KL.
Si Batrisya dah pandai pandang camera HP, jadi bila dengar org bersuara & ada gambar dia kagum dan cakap bahasa dia. HAHAHA.
Seronok tengok dia membesar depan mata. 
Hari-hari ada je benda yg kiut dan comel dia buat, yang buat I rasa nak chiom dia bertubi-tubi.
Ohh sayang, cepatlah membesar lagi dan bercakap dan berjalan dan boleh tolong mama kemas rumah nanti yer :)



Akhir kata,
Happy 4 months old Batrisya!
Mmmmmmuaaahhhh!

Try jee. Orang bagi.


 BisikChenta: Banyak nak update tapi takde masa!

6 comments:

  1. hi,
    baby kamu nih comel lah///
    mulut kecikkk jer...nanti nak suap mkn mesti sush nak sumbat hhuhu..

    ReplyDelete
  2. aaaahhh kecomelan tidak terhingga!

    ReplyDelete
  3. ololooorrrrr.... dah 4 bulan dah... stay cute okeh!

    ReplyDelete
  4. sedapnye mkn soto.. heheee
    happy 4-month batrisya!

    ReplyDelete
  5. muthu menskodeng... wahh... semoga berbahgia selalu...

    ReplyDelete
  6. tomei3nye..nanti nak kena belajar bahasa sarawak jugak..

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...