Tuesday, December 31, 2013

# Ringkasan Perjalanan 2013!

Salam.
Ini entry terakhir aku dalam 2013.
Entry ke 18. HAHA. Setahun 18 entry je? Dasar sungguh!
Apa-apapun,
2013 bakal berakhir, 2014 bakal menjengah.
Entry terakhir 2013 ini aku kasi summary ajelah.
Thanks kak Ain kasi aku inspirasi nak buat picture collage! ;p
.
.
.
.
Januari - Februari
(Bulan Balik Kampung Halaman)

# Hujung 2012 aku kehilangan si selim S3, awal 2013 berganti baru si debab Note II :)
# Parents & adik aku menyahut panggilan Kaabah, pergi menunaikan umrah. Alhamdulillah!
# Instagram dan FB penuh dengan check-in merata-rata dan gambar makanan yang mengundang hamukan kepada yang tak dapat merasa. Maaf, bulan perayaan Cina, aku punya misi ialah -- Melantak Gila-gila!
# Sebab mood gembira ini jugaklah terjadi sesuatu yang lebih gembira ;p

Mac - April
(Bulan Khabar Gembira)


# Aktiviti sukan diteruskan. Kejayaan diutamakan. Berat badan dah hampir kembali kepada yang diidamkan.
# Tiba-tiba...Macam tak percaya, sebab garis kembar tak ketara. Demam, itu petanda, pegi klinik segera, SAH! 
# First time travel-by-road menuju ke Saratok. 5jam perjalan timing baik punya sebab ada misi sekali lagi nanti nak ke Sabah, InsyaAllah :)

Mei - Jun
(Bulan Air Mata Duka-Gembira)

# Berjauhan dengan suami untuk tempoh hampir 2 bulan bukan suatu yang menggembirakan, tapi harus aku telan.
# Allah ganti kepayahan dan pengorbanan -- dapat kereta baru, hadiah Hari Ibu. Syukur :)
# Sambutan Hari Lahir ke-30 suami hanya melalui video-call di WeChat! Hadiah menyusul kemudian :D
# Travel berdua dengan Isya buat pertama kalinya -- sukses dan selamat semuanya walaupun mengah nak kejar dia kat terminal airport tu!
# Berkursus, berkonvokesyen, berlari sana sini uruskan event -- takda yang special, kerja, kerja dan kerja!

Julai - Ogos
(Bulan Ujian & Perayaan)


# Setelah 3tahun baru aku jejak kaki ke fakulti, atas urusan rasmi. Rindu tempat bermain!
# Ulangtahun ke-2 anak dara, sambut berdua tanpa papanya. Bawak main-main, makan-makan. Sayu je rasa takda sambutan macam yg pertama :(
# Suami balik menjenguk untuk seketika. Simple belated birthday celebration untuk birthday girl :)
# Seterusnya, berpuasa tanpa suami, bangun sahur, berbuka ikut dan aje -- tapi wajib makan sebab nak dapat tenaga.
# Hari Raya balik kampung tak puas! Cuti sampai raya ke-3, raya ke-4 dah balik bertugas.
# Maternity & Raya Shoot sempat dibuat. Masa ni lah ramainya yang sentap baru tahu aku pregnant nak masuk 7bulan. HAHA. Ampun :)

September - Oktober
(Bulan Memenuhi Hajat)


# Misi nak clearkan check-list bermula, aku sebut apa saja dengan harapan mintak-mintak boleh ada depan mata. Nasib baik ada peluang balik kampung halaman untuk melunaskan dendam saka -- yer, saka makan, saka shopping baju baby, saka berjalan semua ada!
# Aidiladha ke-3 tanpa keluarga. Macam biasa, masak apa yang ada, berjalan makan-makan dua rumah aja, cukup, esoknya sambung kerja!
# Kawan rapat sambung belajar ke Australia.Hilang sorang tempat mengadu dan bertanya. Takpa teknologi dah moden, Whatsapp kan ada.
# Konferensi Islam Antarabangsa BorneoVI -- Antara event besar aku untuk KPI tahun nie. Suksess, Alhamdulillah :)
# Masa dah suntuk, semua kerja aku perhabis, sebelum gantung notis, plis, plis, 3 bulan aku tak nak pikir hal ofis!
# Persiapan menyambut orang baru juga terlaksana dengan jaya. Sementara itu, kami menghabiskan masa bertiga, bermanja, bersuka-ria, hujung minggu berjalan saja, pergi je lah mana-mana janji bertiga!

November - Disember
(Bulan Kami - Badriena)


# Detik kelahiran tepat seperti dijangka, tanggal 7 bulan kesebelas, berakhir sebuah penantian. Puteri kedua diberi nama Badriena -- "BULAN KAMI". Semoga menerangi dan bersinar secerah bulan memancar cahaya ke Bumi :)
# Berpantang -- Misi hot-mama bermula. Nampak macam seksa tapi aku suka sebenarnya. Berjaya lalui 44hari dan  60hari bakal tiba!
# Alhamdulillah, usia yang ke-28 dilalui dengan gembira. Tahun ini memang tahun sambutan secara berjauhan. Selamat juga 4 tahun menempuh alam perkahwinan. Yang pahit manis suka duka semua disimpan, moga jadi bekalan dan pengalaman menempuh masa-masa depan.

Well, That's a wrap!
Semoga tahun hadapan menjanjikan sesuatu yang lebih membahagiakan.

Count your blessings,
Finish what you've started,
Bon Voyage 2013,
Hello 2014 :)