Tuesday, December 31, 2013

# Ringkasan Perjalanan 2013!

Salam.
Ini entry terakhir aku dalam 2013.
Entry ke 18. HAHA. Setahun 18 entry je? Dasar sungguh!
Apa-apapun,
2013 bakal berakhir, 2014 bakal menjengah.
Entry terakhir 2013 ini aku kasi summary ajelah.
Thanks kak Ain kasi aku inspirasi nak buat picture collage! ;p
.
.
.
.
Januari - Februari
(Bulan Balik Kampung Halaman)

# Hujung 2012 aku kehilangan si selim S3, awal 2013 berganti baru si debab Note II :)
# Parents & adik aku menyahut panggilan Kaabah, pergi menunaikan umrah. Alhamdulillah!
# Instagram dan FB penuh dengan check-in merata-rata dan gambar makanan yang mengundang hamukan kepada yang tak dapat merasa. Maaf, bulan perayaan Cina, aku punya misi ialah -- Melantak Gila-gila!
# Sebab mood gembira ini jugaklah terjadi sesuatu yang lebih gembira ;p

Mac - April
(Bulan Khabar Gembira)


# Aktiviti sukan diteruskan. Kejayaan diutamakan. Berat badan dah hampir kembali kepada yang diidamkan.
# Tiba-tiba...Macam tak percaya, sebab garis kembar tak ketara. Demam, itu petanda, pegi klinik segera, SAH! 
# First time travel-by-road menuju ke Saratok. 5jam perjalan timing baik punya sebab ada misi sekali lagi nanti nak ke Sabah, InsyaAllah :)

Mei - Jun
(Bulan Air Mata Duka-Gembira)

# Berjauhan dengan suami untuk tempoh hampir 2 bulan bukan suatu yang menggembirakan, tapi harus aku telan.
# Allah ganti kepayahan dan pengorbanan -- dapat kereta baru, hadiah Hari Ibu. Syukur :)
# Sambutan Hari Lahir ke-30 suami hanya melalui video-call di WeChat! Hadiah menyusul kemudian :D
# Travel berdua dengan Isya buat pertama kalinya -- sukses dan selamat semuanya walaupun mengah nak kejar dia kat terminal airport tu!
# Berkursus, berkonvokesyen, berlari sana sini uruskan event -- takda yang special, kerja, kerja dan kerja!

Julai - Ogos
(Bulan Ujian & Perayaan)


# Setelah 3tahun baru aku jejak kaki ke fakulti, atas urusan rasmi. Rindu tempat bermain!
# Ulangtahun ke-2 anak dara, sambut berdua tanpa papanya. Bawak main-main, makan-makan. Sayu je rasa takda sambutan macam yg pertama :(
# Suami balik menjenguk untuk seketika. Simple belated birthday celebration untuk birthday girl :)
# Seterusnya, berpuasa tanpa suami, bangun sahur, berbuka ikut dan aje -- tapi wajib makan sebab nak dapat tenaga.
# Hari Raya balik kampung tak puas! Cuti sampai raya ke-3, raya ke-4 dah balik bertugas.
# Maternity & Raya Shoot sempat dibuat. Masa ni lah ramainya yang sentap baru tahu aku pregnant nak masuk 7bulan. HAHA. Ampun :)

September - Oktober
(Bulan Memenuhi Hajat)


# Misi nak clearkan check-list bermula, aku sebut apa saja dengan harapan mintak-mintak boleh ada depan mata. Nasib baik ada peluang balik kampung halaman untuk melunaskan dendam saka -- yer, saka makan, saka shopping baju baby, saka berjalan semua ada!
# Aidiladha ke-3 tanpa keluarga. Macam biasa, masak apa yang ada, berjalan makan-makan dua rumah aja, cukup, esoknya sambung kerja!
# Kawan rapat sambung belajar ke Australia.Hilang sorang tempat mengadu dan bertanya. Takpa teknologi dah moden, Whatsapp kan ada.
# Konferensi Islam Antarabangsa BorneoVI -- Antara event besar aku untuk KPI tahun nie. Suksess, Alhamdulillah :)
# Masa dah suntuk, semua kerja aku perhabis, sebelum gantung notis, plis, plis, 3 bulan aku tak nak pikir hal ofis!
# Persiapan menyambut orang baru juga terlaksana dengan jaya. Sementara itu, kami menghabiskan masa bertiga, bermanja, bersuka-ria, hujung minggu berjalan saja, pergi je lah mana-mana janji bertiga!

November - Disember
(Bulan Kami - Badriena)


# Detik kelahiran tepat seperti dijangka, tanggal 7 bulan kesebelas, berakhir sebuah penantian. Puteri kedua diberi nama Badriena -- "BULAN KAMI". Semoga menerangi dan bersinar secerah bulan memancar cahaya ke Bumi :)
# Berpantang -- Misi hot-mama bermula. Nampak macam seksa tapi aku suka sebenarnya. Berjaya lalui 44hari dan  60hari bakal tiba!
# Alhamdulillah, usia yang ke-28 dilalui dengan gembira. Tahun ini memang tahun sambutan secara berjauhan. Selamat juga 4 tahun menempuh alam perkahwinan. Yang pahit manis suka duka semua disimpan, moga jadi bekalan dan pengalaman menempuh masa-masa depan.

Well, That's a wrap!
Semoga tahun hadapan menjanjikan sesuatu yang lebih membahagiakan.

Count your blessings,
Finish what you've started,
Bon Voyage 2013,
Hello 2014 :)

12 comments:

  1. Replies
    1. Waalaikumsalam. Piaaaaaa lamanya tak dgar cite

      Delete
  2. u have a great journey for 2013 kidz.welldone!!
    selamat tahun baru dgn 2 org puteri disisi.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks beb! Ko cepat kejar haha
      Happy new year

      Delete
  3. I think you had a blast in 2013... best....huhu.. ele nk kata aku la yg sentap tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masing2 ade pahit manis cerita 2013 kan. Lebih kat sini kurang kat situ.
      Hahaha. Jgn sentap wehh. Ko nt pregnant lg jgn balas dendam plak kat aku xnak bgtau hahaha

      Delete
  4. aku salah sorg yg sentap tu..tau ko preggy msuk 7bln tetibe je..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la ko ngan lisa. Sentap. Haha.
      Anjatt kan? Alaaa mcm aku ckp xde benda nak story sgt sbb husben aku xde sama. So malas aku nak update

      Delete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...