Friday, January 6, 2012

# Separuh tahun sudah!



Assalammualaikum :)


Batrisya dah 6 bulan. Kejap je masa berlalu.
Rasa macam semalam die kecik je dibedung dalam dakapan!
.
.
.
.
.
Pencapaian BATRISYA setakat 6 bulan:
1. Masih minum susu mama. Alhamdulillah! :)
2. Sudah makan Nestum sejak 2 minggu lepas. Tapi Nestum campur dgn air susu.
3. Bila meniarap dah pandai nak angkat-angkat bontot.
4. Bila pakai baju cantek2 dia tau dia akan dibawa berjalan, so kalau tak pegi jalan dia meragam.
5. Positive responds bila dengar lagu2 BabyTv. Bunyi suara seakan mengikut nyanyian.
6. Semua benda nak capai, pastu nak masuk mulut! Haishhh!
7. Dah kuat berdiri. Tak suka nak baring. Tu sebab nak beli Bright Start ;p
8. Badan macam susut sket. Tapi tak taulah sebab tak pi check-up. Mama aku cakap normal sebab die nak ringankan badan nak meniarap, merangkak. Macam aku dulu.
9. Dah ada jadual tidor yang teratur. Sonang ati mama! Tidor malam berkualiti ;p
10. Suka menjerit bila dah bosan main kat playmat. Or menjerit minta perhatian! 
.
.
.
.
.
.
Pencapaian MAMA selepas 6bulan:
1. Ada sehelai jeans baru kerana hanya DUA je jeans dulu yang boleh di pakai.
2. Menambah 10 KILOGRAM daripada berat asal dengan jayanya.
3. Masih mampu menghasilkan 25-30 oz sehari. Syukur!
4. Lebih kurang 1/8 daripada gaji digunakan untuk menshopping barang Isya. Sekian!
5. Membungkus semua kebaya-kebaya dan baju saiz S/M untuk diberikan kepada kengkawan @ nak jual murah kot. HAHA. Sape nak? 
.
.
.
.
.
Dah tue je. Cemerlang tak kami anak beranak?
.
.
.
Happy 6th months old sayang!!
Mama rindu Isya setiap saat!
Okey semua. Nak balik! Selamat berhujung minggu! Babai!
 BisikChenta: Nak shopping baju oi minggu nie. Sume dah sendattt! pftt!

11 comments:

  1. wau...isya sudah stgh thun la..kejap je..mula2 dulu dpt tman bape bulan je..pas2 isya dah kena terbang jauh..huhu..pape pn isya kena cepat besar n sentiasa sihat slalu..mama n papa nya pn kena sihat juga..=)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. serius cepatkan masa berjalan...
    isya dah 1/2 tahun daaa...
    tahniah mama dapat dip in breastfeeding... im impress!!
    nanti share tips tau...qa tunggu! hee

    xoxo buat isya n mama ok!
    from amelnurqalisya n ummi..

    ReplyDelete
  4. balkidz...uuu jelez pasal susu u tu..mine dah susut :( sedey2...
    btw happy 6th months isya sayang..
    mama isya, common sure boleh kurus balik. i skrg dh pre-pregnancy weight tp xsampai la ke berat zaman anak dara...

    ReplyDelete
  5. salam..comelnya baby...

    meh lawat fanpage kami, ada baju comel2 utk baby girl, kindly like my page ya..thanks darling...

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=291144120932129&set=a.291143940932147.68881.257436804302861&type=3&theater

    ReplyDelete
  6. lepas ni tup2 da berjalan menantu i ni,hehe!mane pic isya! =)

    ReplyDelete
  7. bestnye pump byk....mind sharing ur tips eh...
    happy 6 months old baby isya..

    ReplyDelete
  8. @ PakJang
    Kalau free dtg la sini meh jumpe isya! :)

    @ Sis Yanie
    Meh turun kuching sekali sekala :) jumpe isya!

    @ Sis Qah
    will do it for you. hehe. sabar yer!

    @ Sis Firdxora
    ok dear :) tq!

    @ Sis Yun
    hehehe. pastu dah boleh main same2 dgn Rayyan kan? ;p

    @ Sis ily
    nanti i share ye dear. tq!

    ReplyDelete
  9. EH tertinggal
    @ Sis Athi
    Alah dear. ok lah still ade lg walaupun dah susut. lgpun ilyaas dah makan kan? I pun sejak isya mkan mcm lega sket :)
    wuuuuu, dah dpt pre-pregnency weight! bestttt!

    ReplyDelete
  10. jelles ok statement 25-30oz sehari... hehe. pasal baju tu, aku pon dah bungkus dgn harapan suatu ari nanti boleh bukak kotak tu semua & pakai blk... semua dah ketat & x praktikal utk df & pumping. weight scale mmg dah lama x jejak sbb nak elakkan stress. haha. xpelah... menyusu punya pasal.

    ReplyDelete
  11. yehuu...etty baru borong 2 seluar jeans...dpt reduce 1 size..hehe..oklahkan..;p

    p/s: rindu nak pakai baju kelawar...but mlm2 nk df susah...mau kena selak 1 badan nmpk hehehe;p

    ReplyDelete

Terasa diriku begitu berharga! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...