Friday, January 6, 2012

# Separuh tahun sudah!



Assalammualaikum :)


Batrisya dah 6 bulan. Kejap je masa berlalu.
Rasa macam semalam die kecik je dibedung dalam dakapan!
.
.
.
.
.
Pencapaian BATRISYA setakat 6 bulan:
1. Masih minum susu mama. Alhamdulillah! :)
2. Sudah makan Nestum sejak 2 minggu lepas. Tapi Nestum campur dgn air susu.
3. Bila meniarap dah pandai nak angkat-angkat bontot.
4. Bila pakai baju cantek2 dia tau dia akan dibawa berjalan, so kalau tak pegi jalan dia meragam.
5. Positive responds bila dengar lagu2 BabyTv. Bunyi suara seakan mengikut nyanyian.
6. Semua benda nak capai, pastu nak masuk mulut! Haishhh!
7. Dah kuat berdiri. Tak suka nak baring. Tu sebab nak beli Bright Start ;p
8. Badan macam susut sket. Tapi tak taulah sebab tak pi check-up. Mama aku cakap normal sebab die nak ringankan badan nak meniarap, merangkak. Macam aku dulu.
9. Dah ada jadual tidor yang teratur. Sonang ati mama! Tidor malam berkualiti ;p
10. Suka menjerit bila dah bosan main kat playmat. Or menjerit minta perhatian! 
.
.
.
.
.
.
Pencapaian MAMA selepas 6bulan:
1. Ada sehelai jeans baru kerana hanya DUA je jeans dulu yang boleh di pakai.
2. Menambah 10 KILOGRAM daripada berat asal dengan jayanya.
3. Masih mampu menghasilkan 25-30 oz sehari. Syukur!
4. Lebih kurang 1/8 daripada gaji digunakan untuk menshopping barang Isya. Sekian!
5. Membungkus semua kebaya-kebaya dan baju saiz S/M untuk diberikan kepada kengkawan @ nak jual murah kot. HAHA. Sape nak? 
.
.
.
.
.
Dah tue je. Cemerlang tak kami anak beranak?
.
.
.
Happy 6th months old sayang!!
Mama rindu Isya setiap saat!
Okey semua. Nak balik! Selamat berhujung minggu! Babai!
 BisikChenta: Nak shopping baju oi minggu nie. Sume dah sendattt! pftt!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...