Friday, February 28, 2014

Majlis Aqiqah Badriena (Part #2)

Salam/Haiiii!
Ok janji ditepati. Ni part 2 Majlis Aqiqah Dyna.
Abislah bila besar Isya claim kenapa aqiqah Dyna sampai berpart², aqiqah dia aku tak update pun. Masa tu aku nak jawab, memang mama tak update tapi kenangan buat aqiqah first baby tu mama tetap ingat sampai bila² tau, gambar kan ade kan, kan? Cewwwahh, ayat kaverline abis mama!
Ok sambung.

4) Team Marhaban & PA System
Bab ni aku memang serah bulat² kat ayah aku. Yelah, aku bukan duduk Langat, jadi tang mana plak aku nak kenal orang yg sewakan PA System dan team marhaban mana yang thorrrbaik masa kini. Keje aku siapkan gifts untuk diorang dan sediakan latan nak potong jambul tue. Lain² serah kat ayah aku. miahahahaha. Dyna sangat behave masa nak potong jambul tue, yelah dah kenyang susu, pastu pulak tido dalam cradle berbuai² macam dilambung ombak gituuu. Best lah anak oiii!

Sangat behave ye anak mama! Good girl!

5) Baju sefamily
Takde kaler lain dalam kepala aku -- Orange. Sooooo me. Yang kenal, yang rapat, yang dah tahu perangai aku, memang paham la Balkiz dan oren tidak dapat dipisahkan. Asal ade elemen oren 3-4 ketul pun takpe, janji ada. haha. Pastu suka sangat nak nampak bold and beautiful gituuu. Sebab tak berapa nak beautiful, so nampak bold pun ok lah kan kihkih. Actually, aku tanya husben aku, baju Melayu dia kaler mana yang dia nak recycle pakai? Sebab aku tau, dia takkan nya nak buat baju Melayu semata untuk aqiqah, bukan pergi kerja nak pakai baju Melayu pun. So, dalam banyak² baju Melayu dia yg paling jarang pakai ialah kaler oren, baju raya 2012.

Makanya, aku pun proceed la tempah baju anak² dan baju aku. Baju budak² aku tempah kat Ja Handmade, of course kain cotton sebab aku taknak diorang kepanasan semata² nak memenuhi kehendak mama diorang yang nak anak-beranak kekal pakai baju tu sampai habis majlis. Aku bagi design suruh je akak tu buat. Pastu baju aku plak tempah kat House of Jazaba. Aku mintak dia tambah zip untuk breastfeeding pun diorang layankan. Dan sampai sekarang aku sangat puas hati dengan jahitan & material kain diorang provide. Harga pun berpatutan aku rasa. Raya tahun ni kalau diorang bukak order aku nak tempah. Dan macam biasa headband & hair-tie diorang tempah kat Onulaa by Shehnaz. Untuk family pulak, aku soh diorang pakai purple sebab kaler feveret adik aku.

Close-up baju diorang adik-beradik. Adik tu peplum style tapi sebab baring tak nampak sangat lah.
Kakak jubah dress 3/4, ade buttons detail sket. 
Ohh oren. terima kasih kepada yang mencipta warna ini.
Pak Jang dan purple tak dapat dipisahkan. HAHA. Masa ni adik aku nak exam esoknya, balik kejap je.

6) Pelamin & Guestbook Corner
Aku jenis yang tak berapa nak suka bebunga² cinta sangat. Aku lagi suka main dengan props. So, aku deal ngan Kak Emy, owner Beauty Me Bridal aku nak yang simple, sweet & vintage. Maka sesi perah idea dibuat kat umah aku sebab aku takleh nak ke butik kan dengan budak berdua tue. Kekmi adalah senior sekolah aku, plus aku kira loyal customer la, aqiqah Isya dulu pun ngan dia jugak. So, dapat lah harga kengkawan. Cradle boat tue paling aku suka, sebab special request, custom-made u alls. So sape nak contact Kekmi untuk deco majlis Aqiqah ke Tunang ke Nikah Sanding ke boleh ke page dia Beauty.Me Make-Up & Bridal. Oh lupa, dia juga adalah MUA okay! :)

Berangan itu indah! Hover kan mak pengantin?

Tadaaa. Dari sketches jadi realiti! I'm really like it!

Motip ZB tue? Ni majlis mak-bapak ke majlis anak? HAHA

Memandangkan majlis kitorang awal tahun so kebetulan diorang buat promo bagi free canvas print & guestbook. Tapi guestbook aku dah ada, so aku mintak dia tambah² sket je la props kat situ. Guestbook aku tempah kat Ceket Favor jugak sekali ngan sticker. Yang bakul bunga & mini blackboard tu Kekmi provide. Bunga² matahari embun mekar tue aku deco sendiri ikut suka hati.

Thanks kepada yang sudi mencoretkan sepatah dua kata untuk Dyna

Canvas & easel. Canvas je free, easel amik balik la oiii. Oh btw, easel tu boleh tempah. Pegi je kat page Kekmi tue.

7) Candy Buffet
Aku mula² macam 50-50 nak buat candy buffet. Tapi sebab husband aku cakap buat ajelah, tanpa bertangguh aku terus pegi survey dan booked. Hahaha gelojoh. Sebab dapat greenlight nak buat candy buffet seminggu sebelum majlis aku takut ada yg aku kenan dah fully booked. So, alternatif aku paling berkesan, yang aku belajar sejak bersalin hari tu ialah menggunakan hashtag. Aku taiplah segala hashtag kat IG seperti  #candybuffet #candybuffetaqiqah #majlisaqiqah tuuuuu diaaa keluar la bapa post. So kat situ je aku filter dan tanya. Senang kan? Kemudahan dah ada pandai² la guna. Maka, dapat je vendor ni aku terus booked.  Aku bagi je tema majlis, pastu aku send la 2-3 gambar deco yang aku berkenan, dan mintak quotation untuk 80pax, dealed. Dia datang pukul 9 pagi masa hari majlis setup ngan mak-ayah dia. Secara keseluruhannya aku puas hati lah dengan deco & items provided. Cuma terkilan sket sebab choc-fountain dia running tak berapa smooth. Nasib aku ngan husband ade experienced buat birthday Isya pakai machine tu. Pastu ok. Tapi pastu aku tengok kejap je abis dah. Laku sungguh! Yang rasa berkenan boleh search kat insta or fb Little Butterfly Project. Aku suggest search kat Instagram sebab lagi banyak updates!

Gila tak laku kalau comel camnie?
Ya-Allah...anak dara sapa lah ni hoiii?

Mak bapak perantin sengseng lengan betulkan machine choc-fountain!

Paling penting sapa yang amik gambar² kitorang semua kalau bukan Faiq dari 7Kaler Pictures! Thanks bro sebab free kan slot untuk kitorang walaupun booking & confirmkan date beberapa hari sebelum. Tak sabar tunggu album. Maveles lah semua picture. Belum edit dah mabeles kalau dah edit nanti sure muka aku lagi licin berseri. wakakaka. Ohh, nanti besday anak boleh kita buat sekali la dah beza 2-3 hari je kan? lol

Ada apa-apa lagi tak aku tertinggal? Tu je kot. Alaa, baru aqiqah, nanti diorang kawen siap la aku buat sampai Part #8 sebab masa aku jangan kata Part #1 update pasal kawen takde langsung kihkihkih. Yela kawen masa tengah belajar, so lepas kawen terus fokus buat dissertation ^___^ Bila ada mood nak update masa tue dah nak setahun kawen, tak payah lah! hahaha

So aku nak ucapkan terima kasih kepada yang datang dan sama-sama meraikan, menolong dan menjayakan Majlis Kesyukuran & Aqiqah Badriena. Family of course -- Ayah & Mama, Adik & bakal adik ipar, Keluarga belah Melaka, Keluarga belah Ayah & Mama, jiran², kengkawan rapat, kengkawan sekolah, kengkawan skuad PALAPES yg lama gila aku tak jumpa, kengkawan bloggers (Nawal, Kak Ain & Qis) dan semua lah. Thanks sangat². 

Mumy-babah, adik-beradik, ipar duai, biras, pakcik & makcik² -- belah Melaka

Beza sungguh ketara jumlah bilangan ahli keluarga aku ngan laki aku! Eh, sebenarnya family mama-ayah aku ada datang tapi lambat sket masa tue photographer dah balik!
Tq Kak Ain, walaupun sesat sampai gak kau!
Tq Nawal, sempat singgah sebelum celebrate besday dan merasmikan henpon baru kat event aku kekeke
Tq my very best friend ever -- Aze! Sorry babe aku tak dapat jalan teman ko shopping this time.
Tq husband punya skuad -- Tn Nazmi & Tn Adam sefamili
Gambar kengkawan lain yg datang lambat ada kat handphone. Sorry masa tu OP dah balik :)
Yang menyumbang hadiah, duit, tenaga dan masa juga jutaan terima kasih. Moga Allah membalasnya kalau bukan kepada mereka, mungkin pada anak² takpun kepada keluarga² mereka. Apa yang terlebih terkurang ke harap dimaafkan lah yer. Tak menang tangan nak layan semuanya serentak. 

Yang tak sempat dijemput dan tak dijemput maaf sekali lagi, aku bukan buat majlis kawen, aqiqah kenduri kesyukuran sebab dah nak balik Sarawak kan. Yang aku jemput tapi tak dapat datang pun takpe. Doa² dan wish korang semoga Badriena jadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhirat pun dah cukup. Amin!

Ada cite paling best masa majlis ni ialah, Isya terhantuk kat bucu pillar umah parents aku. lebam lah jugak. Nasib baik lah tak tercucuk mata. Dalam gambar bleh nampak bawah mata, atas sket pipi dia macam ade kesan lebam. Tue hadiah untuk budak yang suka berlari tak kira pakai kain ke, dress ke, seluar ke, semua dia belasah main lari-lari & lompat².

Zoom sket tengok bawah mata dia tue? Cantek anak dara mama di hari Aqiqah adik, mata dia lebam.

Untuk anak mama Badriena,
Bila besar nanti kalau baca entry nie, tak kira lah mama & papa ada lagi ke tak, tolong doakan kebahagiaan mama & papa dunia-akhirat okay? Dan tolong bersyukur sebab zaman kamu dan kakak kamu dan mungkin adik² kamu mama & papa ada rezeki nak buat majlis macam nie. Kalau zaman mama-papa dulu, buat pulut kuning pun dah syukur dah. Jadi anak yang baik, jadi insan yang berguna. Mama sayang Dyna dunia akhirat. 
END.

Gambar pengantin lepas mandi pagi!

NotaChenta: Sampai sekarang rasa bersalah kat Isya! :(

Thursday, February 27, 2014

Majlis Aqiqah Badriena (Part #1)

Salam/Hi.
Macam semalam² jugak, hari ini adalah hari meng'clear'kan draft lagi.
Ada yang aku delete terus, malas nak continue. HAHA
Entry ni aku dah karang separuh, so kira ok lah nak sambung.

1) Jemputan
Majlis Aqiqah Badriena aku buat hari Ahad, mula nak buat Sabtu tapi laki aku baru nak balik dr Sarawak hari Sabtu, tak sempatlah. Sebenarnya tarikh pun baru di confirmkan seminggu sebelum event sebab kena tunggu bila laki aku boleh naik darat. Cuma template e-invitation aku dah siapkan lah. Tinggal masuk tarikh jer. Aku buat pakai Microsoft Power Point jer oii. Skill AI aku dah makin tumpul. Cari² design yang kena tema sket kat etsy, pastu edit² kasi padam watermark, pastu tadaaaa! Siap. Pastu pi lah sent kat WhatsApp ngan FB kepada geng² yg rapat² and few je weh. Sorry yer tak dapat nak jemput semua.

PowerPoint je u alls ;p



2) Doorgifts
Aku buat 4jenis packaging untuk gifts. untuk semua tetamu, team marhaban, budak-budak & family/kawan² rapat. Aktiviti mempacking ni aku start 2minggu sebelum hari kejadian.

i) Semua guests
Yang untuk semua orang aku bagi air kotak saiz besar 1L tue dgn bahulu pecah lapan saiz 5inci. Yang ni dua² nenek Mama sponsor. Hehe. Mama Dyna settlekan packaging je. Paperbag aku tempah kat Hadiah Pintu, fast service, suka layan kerenah aku nak design itu ini sama macam kad yang aku design sendiri tu, dan paling penting harga murah! Aku dah siap compare kalau aku beli paperbag letak sticker pun tak dapat harga macam dia bagi.

Done packing for 200pcs ni 2hari sebelum majlis sebab bahulu tak boleh pack awal kan.

ii) Team Marhaban
Untuk diorang nie aku bagi kain pelikat sebab team lelaki. Untuk tidak menampakkan macam kain pelikat, aku beli la crepe paper, pastu balut lah, letak riben sket, pastu tepek sticker. Total ada 20pcs semuanya.


iii) Kanak-kanak
Untuk bebudak aku buat 50pcs jer. Tu pun tak sampai petang abis dah lesap semua. HAHA. Aku beli plastik ngan cupcakes container kat kedai kedai bakery. Pastu letak gegula, lolipop ngan biskut dalam tu then staple kan aje. Pastu letak sticker lagi. Sonang jo nie, aku buat tak sampai 2jam dah siap sambil breastfeed pon boleh buat oii. Oh yer, sticker yg team marhaban & budak² punya doorgifts aku tempah kat Ceket Favor. Pun fast service, siap anta sendiri kat umah.



3) Makan
Masak sendiri u alls. Dah ayah aku buat katering kecil-kecilan kan so memang masak sendiri la. Lagipun diyakini sedap HAHA. Ayah aku masak Beriyani Kambing & Daging, Ayam masak merah, pastu sayur aku tak ingat sayur ape. Buah² ada anggur & pisang. Air oren yang sedap dipuji ke serata taman itu adalah air tangan aku. kehkeh. Kambing seekor pun sembelih amik fresh dari kandang kambing sebelah umah. Kambing tu Isya jaga start dari aku balik bersalin lagi. So bila nak sembelih ajak dia tengok, sampai sekarang dia ingat. "Kambing Dyna kena potong, Isya makan dah abis, sedappp" Yelah Batrisya kau kalau makan memang semua kau telan, macam papa, eh? HAHA. 

Nasib laki I dah balik time nie, bleh tolong sekali.

Buffet station!

Ehemm, bang Nasi Beriyani Daging satuuu!

Sambung part 2 aci tak? Aku dah malas nak menaip. Pastu paling malas sebab nak upload gambar kemain lembab internet office nie. Kbai!

NotaChenta: Aku baru perasan satu benda Majlis Aqiqah Batrisya aku tak update pun kat blog. Ampunkan mama Isya. heee.

Wednesday, February 26, 2014

Sekadar!

Sekadar mengingatkan.

Rezeki.
Bukan urusan kita mempersoalkan apa-apa.
Bukan kerja kita untuk tentukan siapa apa di mana segala.
Kerana itu semua rahsia.
Jika semua dah tertulis di sana, siapa kita untuk menidakkannya.

Tabahlah.
Redhalah.
Berserahlah.
Kerana setiap perancangan Allah adalah yang terhebat daripada segala yang kita atur!

Sekadar mengingatkan semua.
Diri sendiri dan juga yang leka.
Balik kita pada yang Esa.


Notachenta: Dalam proses nak buat maintenance blog. Header gambar pecah, sendiri salah! haha

Tuesday, February 25, 2014

Top #10 Benda Perlu Ada Semasa, Selepas Pantang & Naik Kerja

Salam. Tiup habuk sikit, fuhhh.
Ok mari mulakan entry yang ntah dah berapa lama terperuk. 
Actually, masa dalam pantang yang kedua hari tu aku perasan ada beberapa benda yang aku macam terpikir "Eh, kalaulah takde benda nie, macam manalah aku nak ........"
Masa pantang yang pertama kan tak tahu apa² sangat, semua benda macam konfiden tak konfiden nak buat.
Ok based on experience sendiri, di sini aku senaraikan barang/keperluan yang aku rasa perlu or maybe sangat perlu or sangat penting untuk ada semasa berpantang dan kegunaannya lepas² berpantang & jangka masa panjang.
1) Breast pump
Aku beli breastpump seminggu lebih lepas Isya lahir. Tue pun sebab dah selalu bocor ;p Yelah masa tue, dengar² orang cakap jangan beli dulu, tengok dulu production susu macam mana. Ada jugak yang cakap beli yang murah² dulu nanti kalau dah ok baru melabur beli yang bleh tahan pakai lama. Tapi aku tak suka 2-3 kali kerja lah, kang dah beli baru yg lama tu nak buat tukun ke apa? Memang boleh jual balik tapinya, ehh, senang cita aku taknak lah. Dan, Alhamduillah pelaburan berbaloi, dapat fully BF setahun, dan Isya stop 1tahun 8bulan masa aku pregnantkan Dyna. Masa dalam pantang kat umah parents aku mengepam jugak, tapi aku tak buat stok, sebab fridge umah mak aku sentiasa penuh. Kesimpulannya, bagi aku breastpump ialah Top Priority aku in terms of long-term breastfeeding planning. 

2) Nursing Bra
Oh, ini sangat perlu bagi aku. Dulu masa Isya aku beli 3 helai je kau, sekali leaking, dah pakai pad padahal tu, so 3 helai tu 2hari je pakai dah nak kene rotate. Maka laki aku pun masa tue gagah berlari, eh bukan lari betul², drive la ke kedai baby berdekatan beli lagi 2-3helai. Pastu bini dia beli berhelai² lagi secara online kat Onebabyworld. Masa tu aku try brand Autumnz, dah bapa bulan pastu aku try Fabulousmom. Nampaknya Fabmom lagi serasi dengan aku yang jenis orang cup dan saiz akan sentiasa bertambah seiring dengan bilangan kehamilan dan bilangan anak. Kehkeh. Oh lagi satu, aku rasa salah satu sebab aku kene pakai nursing bra sebab, nak ade support la kat breast sebab kalau tak aku rasa anak aku boleh lemas kene hempap dengan maknya punya t***k. HAHA serius tak tipu! Dan of course dah naik kerja memang kena pakai nursing bra sebab nak mengepam, cumanya dah naik keje aku suka pakai yang underwire hehehe 

3) Nursing pad (Disposable/Washable)
Actually ni macam pakej la dengan nursing bra. Ko dah beli nursing bra, beli la sekali nursing pad. Masa pantang aku prefer pakai yang disposable. Ye laa, dah kalau setiap 2 jam ko tukar yg washable, 1 hari berapa banyak pad ko nak kene basuh? Kalau tak tukar, agak² bau masam susu tu camne oii. Sian la baby nak cium bau susu masam. Lagipun pakai yg disposable tu terjaga sket hygiene nya. So aku rasa baik pakai disposable. Bila naik keje aku pakai yang washable, tu pun aku cari yang nipis, sebab taknak terbonjol sangat oii. HAHA.

4) Rocker/Bouncer
Ohh, masa Isya dulu aku tak rasa sangat keperluannya masa pantang, sebab dok hadap dia sorang je kan. Tapi bila ada Dyna, aku rasa benda ni sangat perlu. Masa Isya aku dah balik sini baru aku start pakai, tu pun aku pakai Maxi Cosi je, sebab dia kan dah macam rocker jugak functionnya. So, untuk Dyna aku belikan lah rocker Fisher Price yang kebetulan tengah Y.E.S masa aku pantang. Dapatlah harga RM150 sekali dengan pos. So, masa pantang, dia duduk dalam tu bila aku nak layan kakak dia makan ke, mandi ke. Pastu aku bawak balik sini aku rasa tak nyesal kena bayar extra luggage. Sebab benda alah nie mampu melekakan Dyna selama lebih kurang 30-45minit la. Petang lepas balik kerja, biasa dia akan duduk dalam tu sambil layan Babytv dengan kakak Isya, sambil tu aku mandi, panas²kan lauk ke, basuh baju ke, kemas² umah sket ke. Pastu kalau nak solat, aku bukak je vibrate tue, hadapkan dia kat aku, so far dia senyap la. Huhh, bagi aku nie memang ala² alat penyelamat yang keluar dari poket Doremon yg membantu aku yg handle 2orang anak sorang², phewww!
Maxi Cosi pom boleyy!
Dia punya khusyukkk!
5) Nipple Cream
Hmm, benda ni kejap² orang kadang² je berlaku tapi still aku rasa perlu. Tapi tetap masuk list aku nak masuk dalam list sebab aku tak leh tahan sakitnya rasa pedih itu. Dah sama level dengan sakit ngilu kena jahit. Dulu masa Isya siap aku paksa adik aku pegi belikan nipple shield lagi. Ikut pengalaman aku, memang minggu pertama bersalin aku akan mengalami crack & luka kat nipple. So pengalaman mengajarku, chewwwahhh, yang kedua aku memang standby dah siap² Medela Purelan-100. Paling aku suka sebab cream ni selamat untuk baby, so kalau lepas sapu nak DF terus takde hal. Tapi biasanya 1-2 hari je aku kena nipple crack ni pastu dah baik. Dalam pantang 2x je aku kena. Kalau kena lagi nanti masa baby dah pandai menggigit, masa gusi dia gatal nak tumbuh gigi, haaa, masa tu keluar lah balik cream nie. 


6) Calming Lotion/Minyak Baby
Yang ni aku direct je suggest Buds Calming Rub. Aku sangat suka pakai lotion nie sebab bau dia wangi dan effect dia macam serta-merta gitu. Kadang lepas je aku sapu terus terkentut² si Dyna, takpun terus berak. Lain brand yang setaraf nie ialah EMAB Angel Baby Oil. Ni pun bau dia best, aku penah try 2-3kali sepupu aku punya, not bad lah, tapi aku suka lagi Buds kot. Takpelah dua² pun sama organic kan. Bagi aku kenapa benda ni perlu masa pantang dan lepas pantang or even sampai bila² pun sebab nama dia pun soothing lotion/oil, so memang berkesan kot nak elakkan kembung/sakit perut etc. Oh, lupa Isya kalau aku sapu lotion ni pun, senang je nak berak. That's why aku stick je ngan lotion nie.


7) Water heater
Sayangnya atok pada cucu²nya menyebabkan rumah parents aku pasang water heater. HAHA. Sebab ayah aku macam kesian kot kat aku tiap² hari masak air, pastu berangkut ke bilik mandi nak mandi ikan Dyna. Tapi ayah aku tak tahu yang aku berkali ganda suka, sebab bila ada water heater aku boleh mandi 2x sehari tanpa berkira nak angkat air panas dari dapur ke bilik air. kehkeh. Tengkiu ayah :)

8) Baby Carrier/Wrap/Ringsling etc
Yang ni aku tak rasa perlu sangat tapi mungkin perlu time² baby cranky nak melekat jer. Aku tak bawak balik KL masa pantang tapi bila dah balik umah sendiri kadang² memang aku perlu jugak guna carrier. Especially bila rocker/bouncer dah tak jalan, kakak dia pun dah tak layan, pastu aku plak nak kehulu kehilir buat macam² kerja. Dan, kalau aku berjalan/keluar bertiga memang aku sangat perlukan carrier, sebab aku malas nak bukak stroller. Macam sekarang aku guna yang turun temurun dari kakak Isya, SSC handmade dari Big Eyes Shop. Macam plan nak pakai wrap, tapi tu lah, kena confident sket pakai wrap. Plus kena belajar dari sifu². Moose kau lah tu sifu BW ;p
Adik sangat behave dan suka duduk dalam carrier compare to kakak dulu!

9) Supplement/Jamu
Bagi aku supplement or jamu tengok badan masing² ada yang seawal seminggu dah boleh start, ada yang sebulan. Aku start makan Shaklee yg untuk breastfeeding masa Dyna nak dekat sebulan. Tapi selang seli dengan jamu yang nenek aku buat sendiri. Bab supplement nie aku tak reti nak suggest NR ke Mak Dara ke ape, sebab aku tak makan. Yg Shaklee tu pun aku amik yang wajib je malas nak amik full-set. HAHA. Senang cite, ikut kemampuan, ikut kerajinan dan ikut sukati korang lah. Korang pegi lah suruh ejen Shaklee consult. Sampai sekarang pun aku still makan jamu nenek aku buat & Shaklee. Of course la, nak pulihkan kesihatan dalaman & banyakkan susu Insyallah :)

10) Suami/Husband
Walaupun aku letak no10, tapi kalau ikutkan ini lah perkara pertama aku nak ada dengan aku. Tapi memang tak lah kan. Bersalin, seminggu je stay, pastu balik Kuching, pegi Bintulu 2 bulan, balik KL amik aku balik pantang, pastu seminggu lepas balik sini, pegi balik ni dah masuk sebulan. Memang orang cakap anak milik suami-isteri bersama, jaga sama-sama, tapi buat masa nie, rezeki aku dapat jaga sorang, takpelah, redha. Nasib baik aku tak meroyan je time pantang. At one time, aku macam dah immune. Belasah laa, layankan aje. So korang yang lain, harap² husband dapat lah tolong ringankan sket kerja² kan, kalau macam nampak malas ke ape ke, cakap la elok², buat sessi kaunseling sket ke. Komunikasi tu penting tahu? Kang kau emo sorang² laki ko rilek je main Candy Crush kat handphone. Tak aci lah kan? Kau pun nak kejar jugak level berapa ratus Candy Crush tu kan, kan? So, pandai²la slow talk, sebab aku rasa SUAMI memang memainkan peranan penting dalam emosi ibu semasa pantang. Lepas pantang pun penting tapi taklah sekritikal masa pantang! Aku? Jangan tanya, aku is hati kering. *libas rambut sket* 
Dah tu je bacaan petang hari, yang rasa hilang ngantuk pegi sambung keje.
Till next entry. Daa~
NotaChenta: Supermama nak pi sopping ualls, balik dulu yer ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...