Wednesday, October 30, 2013

# Shawl/Selendang Maniac!

Hello ladies!

Hari ni nak membebel pasal tudung! HAHA. Tak tahu nak update pasal apa kan.
U alls nak tau tak, dari DULU aku sangat jeles dan kagum bertingkek-tingkek bile tengok member2, gadis2, mahupun mak2 orang yang kelihatan cute, anggun, bergaya dan sangat santek memakai SHAWL. Oh, siyesly, aku sangat2 tak reti nak pakai shawl, lagi2 bila bab nak lilit2, nak bentukkan depan dia. Erghhh, mental kejap aku bile pikir pasal nak pakai shawl nie.

Lagi satu DULU aku kagum, macam mane diorang or korang2 ni boleh pakai shawl tue tanpa menampakkan muka jadi bulat. Or kalau bulat pon nampak sgt sweet dan cantek..adusss, memang aku tak boleh belah la tengok muka aku yg bulat bila pakai shawl, lagi2 dengan dahi yg meluas ini. Alalala..Failed tahu failed? Kalau ada subjek pakai shawl ni masa kat universiti mesti aku salah sorang yang akan failed or cukup makan jer.

Ok tu semua cerita DULU.
Meh cite pasal SEKARANG.  So sekarang kan, aku macam dah belajar2 la jugak. Sejak jadi mak ni kan, macam ada azam nak bergaya walaupun dah beranak pinak. Konon la nak jadi hot-mama. Puihh! Ok ini misi diri sendiri, nak bergaya dan menutup aurat. Yelah, actually, kalau pakai shawl ni biasanya akan tercover lah bahagian dada kan, compare dengan tudung instant yg beli saiz M pastu harap nak tutup memang tak lah.

Lepas tue bile pikir bapa lama la aku nak bersiap kalau pakai shawl macam diorang yang stylo-mylo macam down kejap. Tapi bila tengok balik tutorial youtube, eh macam la senang jugak kan. So aku pun cakap la kat diri sendir, Kamon laa, let's give a try!

Pastu google lah kan, video yutiub la, tutorial bergambar la, cara-cara nak pakai shawl. Dari style lilit ala-ala Diana Amir la, silang la, macam Hana Tajima la, style Shila Amzah pun ado. Ntah bapa banyak la style pakai shawl ni aku pun tak tahu yang aku nampak macam lebih kurang sama je. HAHA.

SHEHNAZ SHARIFF - Owner Onulaa, kakak kepada Shahida Shariff owner ButtonMyBottons!
Aww, aku memang suka tengok dia sejak bertudung. Stylo beb! Tambah plak ada anak comel macam Nuraa.
Wallahh! Isya plak memang suka tengok gambar si mek Nuya. Ok lah tue kan?
SHEARASOL - HIjabista mesti kenal. Femes kot dia nie!
Selain shawl dia aku suka tengok style dia berpakaian, mix & match baju, pastu konon nak tiru. Haram tak buat pun.
IRENE NADIA - Dia nie memang kategori mak-mak yang superhot, public figure dan pandai bergaya selaras dengan tuntutan Islam. Maka harus jadi ikon nie.
SHILA AMZAH - Sejak dia bertudung aku macam suka tengok dia nie.
Style gak die pakai shawl. Suara dah la sedap. Rugi lah ko Johan tak pilih dia oiii!
IZA PINKSTILETTOS - Wallawehh. Ni lagi sorang kategori hot mama anak dua, macam aku, ecehh!
Dari atas sampai bawah tak pernah failed. Harus lah kan dah berduit! Aku jarang nampak dia pakai tudung selain shawl. Tapi paling best sebab dia ni simple dan kemas itu yang aku suka!

Ok, dah. Kau nak cakap ape kan? Dah semua yang ko bagi contoh orang cecantek, public figure. Haruslah kalau dah cantek dan pandai bergaya, pakai ape pun nampak cantek! :)

Maka bermulalah misi hot mama try and error pakai shawl.





HAHA. Maka misi mencari shawl cantek-cantek dan best bermula la kan. Tu yang terhasilnya eksperimentasi kat atas tu semua. Main belasah je lilit-lilit.

Semua dah aku terjah ShawlbyVSnow, L'adorn, Poplook, Sugarscarf, Radiusite, Tudung People, Onulaa dan macam-macam lah lagi online shop yang aku dah terjah. Ada lah sangkut gak beli 1-2 helai (err, yeke 1-2 helai?)

Paling latest aku terjah, ZALORA. Dulu kan, mati-mati aku ingat Zalora ni jual kasut jer sebab iklan taknak bagitau mak, bapak, adik ape semua tue kan background rak kasut.

Well, banyak jugak pilihan tudung di ZALORA Malaysia nie weh. Stylo pun yer jugak. Brand macam-macam ada lah kalau dah nama ZALORA kan. Jovian punya hijab label pun ade JHIJAB. Harga? Dari yang serendah RM29 sampai la ke RM100 plus. Ok je aku rasa harga sebab kalau kat blogshop yang femes2 pun harga lebih kurang tu jugak.

So ada lah few yang aku berkenan.

Ni dari Jovian JHIJAB. Naissss! Kaler tu kaler aku suka.

Ni pulak dari IAMJETFUEL. Kool je aku tengok macam senang nak bentuk

Ni plak dr ETHNIC CHIC. Gaya ala-ala ayu anggun konfiden macam nak pegi meeting penting. HAHA

So ape lagi, bleh lah lepas ni shopping tudung di Zalora Malaysia ualls.
Azam nak bergaya dengan shawl harap menjadi. Sekian!

BisikChenta: Eh,eh, dah anak dua nie agak-agak sempat tak melilit nie?

Saturday, October 26, 2013

# Tips/Cara : Cerai Susu Badan (Wean-off)

Salam,
Aku masih di sini! 
Oh well, aku tak tahu nak tulis or update pasal ape sangat. Update baby takde ape sangat sebab now dah start weekly check-up kan. Last check-up baby memang in-position, dah pandang bawah. Berat terkini ialah 3.1kg camtu. Wowww, membesar dengan jaya yer adik. Kakak Isya dulu keluar 2.95kg.

Aku pulak dah dapat MC. Tapi MC sambung² lah. Nasib baik doktor KPJ tu baik hati bagi. 
Padahal bukan lah aku tak larat sangat pun. Saja je nak rileks dok umah.
Rileks tak rileks sangatlah, kalau dok umah memang tak berhenti buat kerja pun. 
Lagipun memang aku dah letak dalam list nak kemas² rumah sebelum baby keluar. Lepas nie rumah bertinggal 3bulan kan. Husband aku pun akan ke laut lagi lepas aku deliver. So better aku kemas je awal² nie. Isya aku still hantar babysitter sebab nak mengemas kalau ada dia memang tak jadi kemas lah. Hahaha.

Ok berbalik tajuk asal, aku takde lah nak bagi tips ke ape sangat. Just nak share ape yang aku alami masa 2nd pregnancy plus tengah breastfeed Isya. Ada jugak aku baca few tips masa nak weaned-off tue, tapi tak buat lah beriya sangat sebab at the end Isya sendiri yang taknak susu badan dah time tue.  

Masa dapat tahu aku pregnant, Isya dah 1tahun 8bulan. Dia cuma menyusu waktu tido malam dan kadang² masa dalam kereta kalau jalan². Masa husband aku cakap kene slow² ajar dia tak menyusu badan tipu lah kan aku tak touching. Aku rasa macam alahaiii tak bestnya tak boleh nak bonding lagi malam² sebelum tido. Tapi aku sempat lah cuba sikit few tips dan petua sebelum Isya sendiri yang reject susu badan.

# Perkara pertama aku buat ialah aku tak offer dia menyusu badan. Kalau sebelum tido malam tu, aku bagi dia minum FM then aku tepuk² macam biasa sambil cakap² borak² dan bacakan ayat² Quran. Kadang² aku pasangkan aje ayat² Quran tue sampai dia tido. Yang ni agak berkesan jugaklah dipertengahan proses nak cerai susu. 

Normally, dia akan bangun malam dan memang mencari. Mula² aku kalah jugak la awal² tu. Memang dia mencari, selak sendiri baju, raba² pastu bangun dan cuba nak hisap jugak. Aku bagi je lah. Tapi lama² aku sendiri rasa sakit sebab nipple dah kembang and too sensitive kot. So, masa dia cari aku mengelak² jugak, pastu aku tepuk² then dia tido balik. Kalau dia tak tido balik, laki aku lah yang take turn pujuk, sebab kalau aku yang pujuk memang akan end-up dengan memberi jugak haha

# Kalau masa keluar jalan² tu aku dah tak pakai nursing bra dah. Aku pakai bra biasa jer. Pastu aku pakai baju yang lapis² sket bagi dia susah nak selak pastu nanti dia give-up. So far cara ni agak berkesan lah. Sebab lepas tu dia boring nak cari² then aku boleh bagi FM jer. 

# Aku ada lah jugak baca few tips dan petua yang ada orang letak sesuatu kat nipple macam kopi, sos, ubat gigi dan lipstik pun ade, pastu daun ape ntah yang pahit tue. Aku try letak asam jawa. Sebab petua ni aku dapat dari akak yang aku selalu berurut tue. Dia cakap asam jawa nie rasa die lekat, so kalau sekali letak, budak akan ingat rasa dia. Pastu kalau letak semalaman pun, kalau dia cari², rasa tu still ada lagi, so budak akan reject puting. Well, aku try dan memang ye lah. Muka Isya terkulat² masa rasa tue. Pastu seingat aku dia takde bangun malam nak cari² lagi.

# Bercakap dengan dia masa dia mamai² nak tido tu pun berkesan sebenarnya. Bukan untuk cerai susu badan jer, apa² pun yang kita nak pesan kat anak masa phase ni lah yang sesuai. Aku banyak kali jugak cakap dengan Isya masa dia tido tu mintak dia tak menyusu badan sebab dia dah besar dah nak jadi kakak bla..bla..bla

Well, after all, Isya sendiri yang reject susu badan. Paling aku ingat, dia sedut pastu dia sendiri cakap "Wekk, tak sedap la mama" HAHAHA. Ohh aku rasa maybe sebab hormon aku dah ready nak produce susu untuk baby. So, mungkin jugak susu tu dah rasa lain, pahit ke ape ke tak pasti. Tue lah last dia betul² sedut nak hisap susu. Lepas² tu ada gak dia ngada² masukkan dalam mulut tapi tak hisap pun. Dia main acah² jer. Geram pulak aku tengok muka dia macam saje je nak kenekan aku. Hehehe.

Apa²pun, aku rasa ramai lagi yang ada experience yang lagi tough especially yg pregnant masa anak tak start makan lagi ker, or tak sampai setahun lagi ke. So yang tu aku tak leh nak deny lah memang aku rasa mesti lagi banyak cabarannya. Alhamdulillah jugak, mudah untuk aku wean-off Isya. Sorry sayang. Insyallah ada rezeki mama bagi nanti yer masa adik dah keluar. Tu pun kalau lah Isya nak lagi kan? hehe

Ok, tu je nk share. Aku nak sambung buat research. Sebelum beranak kene prepare siap² apa yang aku nak buat next 2 semester. Well, aku cuti bersalin satu semester. HAHA. Best tak payah buat ape 1 sem nie. Naik kerja pun dah hujung² nak exam. Pastu sambung cuti semester. Masa Isya dulu pun sama jugak. Satu semester skip. Rezeki dan planning baikkk punya ;p lol

38 minggu sudah? Kakak Isya keluar tepat 39minggu.
Mama + Papa & Kakak Isya tak sabar nak jumpa adik baby :)

 BisikChenta : Pagi semalam kawan aku sorang patut due sehari dua beza ngan aku dah deliver. Baby girl. Tahniah la kepada Lyza & Khairul. Laju betul baby korang keluar yerr, aku due dulu baby korang keluar dulu. Apa²pun, Alhamdulillah baby & umminya selamat.

Tuesday, October 22, 2013

# 37minggu : Mama & Baby dah ready?

Salam,
Hey, hey, it's me u alls. Bila aku update, maknanya aku belum beranak lagi lah hoiii. miahahaha ;p
To be fair, aku kena lah update pasal 2nd pregnancy nie jugak, walaupun dah nak beranak tak berapa lama lagi nie.
Takut plak kang si adik dah besar baca kang dia question pulak kenapa masa si kakak banyak pulak update masa dia takde update. Hehehe.
Alhamdulillah, minggu ini minggu ke-37, means bila² masa je baby boleh keluar, dalam erti kata lain, menunggu hari. Pregnant kali ini takdelah banyak beza sangat dengan 1st pregnancy. Adalah few things yang lain sket, tapi so far semuanya under control lah :) Mari cekidaut pencapaian / perbezaaan / persamaan 1st & 2nd pregnancy aku!



Dear Adik, bukan niat mama taknak update yer, tapi mama memang superrr-busy.
So hari ni sementara ada kesempatan, mama update sikit yer sayang :) 
  • Masa awal² pregnant (4-5bulan) ramai orang langsung tak perasan mama pregnant. Kamu baby parasit bak kata doctor. Tapi, as long as berat & tumbesaran semua ok dan normal, mama okay jer.
  • Sama macam kakak Isya mama takde morning sickness. Cuma masa mula² dulu mama adalah bape kali macam muntah angin sebab perut kosong tak makan. Hihihi. Dan masa awal² tu tak boleh sungguh nak tukarkan pampers kakak kamu. Pening kepala hoiii!
  • Orang cakap mama tak macam orang mengandung. Kalau dari belakang nampak figure & cutting mama macam biasa aje *ehemm* Ohh well, sampai sekarang mama masih muat semua baju kurung size M. Kecuali tang perut agak ketat sket dan kain tak boleh kancing. Tapi still boleh pakai lah. Masa kakak Isya, masuk 5-6 bulan mama dah tak pakai baju kurung dah. Berjubah or baju pregnant jer :)
  • Berat mama sekarang 66.4kg. Pre-pregnancy 57-58kg. So maknanya bertambah dalam 9kg lah. Well, bagi mama pencapaian yang agak baik sebab masa kakak Isya berat mama naik nak dekat 20kg. Hihihi. *clap,clap,clap*
  • Sehingga saat ini, mama masih boleh pakai cincin kawen dan jam tunang dulu. Jam kawen sangat muat lagi. Dulu rasanya, masuk 3bulan lebih je cincin kawen dah simpan dalam laci dah. Takde mana nak pakai.
  • This time mama tak boleh telan sangat susu. Dah try Anmum coklat macam masa 1st pregnancy, try jugak yg perisa baru mango tue. Bluekkk, jangan kata nak telan, bau je pun dah macam kembang tekak. Pastu mama minum susu Anlene aje lah. HAHA. Asalkan susu, boleh dak gitu?
  • Vitamin & supplement mama continue Shaklee sebab memang tengah makan untuk breastfeed kakak Isya kan. Pastu abis je stok, mama continue Salindah ngan Neurogain je. Until now, still consume Salindah, dengan harapan dan doa semoga bersalin itu mudah & indah, macam taglinenyaa! :)
  • This time pun mama still buat perineal massage, last time pakai Bio-Oil now saja try Tanamera. Not bad lah dan adalah 4-5 kali minum. Hihihihi. Tapi maaflah, sama je macam dulu, buat ikut dan, main skip² hehe
  • Barang² dan keperluan nak pergi hospital semua dah ready dah. Tu pun sebab papa cuak dia suruh mama get ready semua barang² tue. Yer, Insyallah, this time papa ada dengan mama untuk sambut kamu. Masa kakak Isya papa tak sempat sampai hospital, papa dalam KLIA Express kakak kamu dah keluar. No wonder lah kan papa kamu cuak lebih! HAHA
  • Sakit belakang dan cramp kaki adalah kurang sket compare dengan dulu. Cramp kaki tak sampai 10x kot setakat nie. Sakit belakang akan jadi bila mama buat kerja heavy sket or ada salah angkat barang or penat yang amat. Papa lah jadi mangsa mintak urut. Kadang² kakak Isya pun tolong urut. hehe

Hmmm, tu je lah kot update di minggu ke-37. To date, aku tak bercuti lagi pun. 
Ada few things and lists kena settle before cuti. Half of it dah settle dan dah buat serah tugas. Legaaa! Boleh cuti dengan aman, off handphone ;p HAHA.
Tengok lah start next week, ikut mood work-from-home or masuk keje lambat ikut suka balik awal or apply je MC. Hihihi. Sayang nak apply cuti, baik carry forward je. 
Saja nak rest kat umah jap, kasi chance la kan aku nak ada "ME-TIME" before bersalin.

Ok till next update.
Doakan masih sempat update lagi next entry. Hihihi.
Daaa~

 BisikChenta: Nebess tau tengok sorang demi sorang geng bloggers & kengakawan dah bersalin. Weee~

Saturday, October 12, 2013

# Update 6 bulan: Mother-of-Two to-be!~

Salam, Hi, Hello!
Rindu aku? Eh ada lagi ke pembaca blog?
Takpelah takde orang baca pun, janji tak syok sendiri bajet ade orang baca tapi rupanya nan hadoo! Eh?
Well, ape yang korang expect bila 5 bulan lebih blog ni macam takde tuan punya?
Mesti lah tuan tanah gila kuasa nak cerita semua benda kan? 
Dan entry mesti panjang ya-Rabbi, macamlah lepas ni nak tutup blog setahun pulak. HAHA
So let's start with random points, random stories and random updates of five-months without blogging!
Jangan pening baca sudah la. Cerita aku tunggang terbalik ikut je lah ape aku nak taip.

Mac
+ Entry terakhir aku pasal "Bila Nak Menambah", ingat lagi? Well, masa ni aku dah buat UPT sendiri. Negative! Line samar-samar. Tapi time nie aku macam rasa lain. Ermmm, mother's instinct kot. Tapi tak nak lah berharap sangat kannn. Aktiviti tetap diteruskan seperti biasa, main netball, jogging, siap masuk 7km run lagi. Ok nasib baik takde ape² syukur. 
Yang pertama: 9/3/13 (Anniversary Tunang kami!) Masih samar² bayang lagi

Yang kedua: Ada lah nampak jugak sket². Tapi pastu malas nak buat test lagi.
+ Dan berita disahkan lepas aku pergi check kat klinik panel, tu pun kebetulan lah masa tu Isya demam, so sekali jalan lah check dan confirmkan. Alhamdulillah! :) Berita yang menggembirakan dan aku rasa memang aku tak suprised pun sebab memang penat berusaha. LOL ;p Well, bila recall balik, aku yakin ni semua terjadi sebab mood happy dapat balik semenanjung masa Raya Cina dan right after mak-ayah aku balik umrah. Hooo, patutlah aku nak makan macam² time tue. So, tips untuk u alls, pastikan mood sentiasa happy dengan mengenyangkan perut anda ;) kihkihkih!
April
+ Bulan busyyyy. Students baru masuk. Then ada event besar kena handle. Pastu aku dah sibuk dengan research aku. Well, i can say this year adalah tahun kesibukan maksimum dalam karier. Mencecah 3tahun berkhidmat, nak dekat confirmation, so macam² nak kena kejar. Dan, itu adalah salah satu sebab kenapa aku tak rajin dan takde masa sangat nak blogging. Bukan sebab pregnancy mood je hokey!
May
+ Masuk bulan 5 aku rasa bulan mencabar dan bulan air mata. Untuk kali kedua aku berjauhan dengan suami time pregnant. Masa Isya dulu pun aku posting sini dulu 2bulan lebih baru husben aku pindah sini. Kali ini sekali lagiiii! Suami jauh di tengah lautan mencari rezeki. Aku kat daratan dengan anak dara yang superrr-lasak. Tambah lagi pregnant! Masa ni memang Allah je yang tahu perasaan aku. Siapa follow IG or status FB aku mesti boleh perasan aku meroyan rindu suami T_T Orang sekeliling cakap aku tabah, kuat, tapi sekuat manapun aku nampak di luaran, dalam hati tak leh nak cerita wooo!

+ Mother's Day tahun nie marked as the best so far selama 3tahun bergelar ibu. Husband balik kejap, belikan aku kereta baru, boleh bawak pergi sekolah. Eh ampun tiada niat nak show-off di sini. Alasan husben aku, sebab nak bagi aku senang dah ada baby dalam perut biar selesa sket. Ohh, tq husband. I love u sooo much! Semua benda settle dalam seminggu. Cuma masa kereta dah ready aku sorang je pergi amik sebab hubby dah ke laut balik.
+ Dalam bulan nie jugak aku banyak travel. Balik KL berdua dengan Isya. Then ada kursus. Pastu travel ke Shah Alam ada meeting exam dengan fakulti. Sangat penat tapi luckily baby kali ni tak berapa besar dan tak berapa nampak so few times travel tu takde pun kene tahan dengan stewardess mintak surat doktor (Memang aku tak prepare surat pon, redah aje!)


June
+ Hubby's 30th birthday. Tak dapat celebrate sama. Time ni memang touching giler lah. And for the very special day tu aku train Isya nyanyi "Happy Birthday to you" and wish papa die. Malam birthday kami berWeChat. Ohh memang WhatsApp & WeChat adalah perantara kami time tue. Apa²pun aku tetap belikan husben present, bukak lambat pun takpe lah kan? And glad he likes it veryy much! 
Dear husben, I love u much! Please jangan la tinggalkan kami lagi.

Julai
+ Anak dara genap 2 tahun pada 6 Julai. Sayu je sebab celebrate berdua dengan Isya tanpa papa. Oh well, aku hanya bawak dia pergi main kat shopping mall and makan pizza. Pastu belikan Pororo sebab dia tengah suka gila layan time tue. Tu je yang aku mampu nak buat sorang² waktu tue. Nak suruh aku buat birthday party memang tak lah, walaupun ada rasa nak tempah jer makan semua tapi aku still rasa ianya akan memenatkan.
Dear sayang mama Isya, kamu tetap chenta pertama mama :)

+ Alhamdulillah, beberapa hari sebelum Ramadhan, husband aku akhirnya balik. Setelah 50hari tak jumpa T_T Bayangkanlah Isya pun macam blurr tengok papa die depan mata. Masa amik kat airport, aku suruh dia pergi kat papa die, pastu dia macam cari² padahal laki aku dah depan mata dah time tue. Dia boleh pandang jer. Sayu hati aku tengok. Macam manalah orang² yg still PJJ dah ada anak. Tak terbayang aku.
+ So malam tu jugak aku ngan husben terus plan nak belanja babysitter kitorang makan sekali plus celebrate sket lah birtday Isya. Ala kat Secret Recipe je pun. Short, simple yet aku rasa very meaningful. Paling best Isya dah pandai nyanyi lagu birthday dan pandai tiup lilin. Sayangnya tak dapat buat celebration tahun nie, kalau tak mesti lagi sweet moment sebab dia dah pandai kan. Tapi apa²pun aku sangat bersyukur time tu sebab aku rasa keberadaan laki aku lagi penting dari segalanya :)

Greatest moment. Isya the bIthday girl!
Ogos
+ Oh well untuk pengetahuan, laki aku balik seminggu je puasa tue. Lepas tu fly balik ke Bintulu. So kira sepanjang Ramadhan tu aku puasa sorang² lah kat sini. Jangan ditanya apa perasaan. Dan aku rasa, ini adalah pemangkin aku punya berat maintain aje walaupun makan masa buka macam². Paling best, aku tak payah pening nak tempah baju raya besar sangat sebab badan tak naik. Pregnant pun boleh pakai Hatta Dolmat yawww. Kelass tak aku? HAHA. Syukurlah badan tak naik sangat, maka mak pun dengan hovernya tempah baju pesen² jugak, sekali lah nanti pakai gi kerja pas beranak kan?
+ Husband aku balik pada hari yang sama kami terbang balik ke KL. Pagi dia balik dari Bintulu, petang kitorang balik kampung. Semua preparation kemas rumah itu-ini memang aku buat sorang. Ok sekali lagi masa ni rasa macam nak nangis. Bukan nak kata apa, tapi aku angkat sendiri, sofa nak mop lantai, vacum satu umah, panjat² bersihkan sawang semua lah aku buat. Ok, memang aku tau nak cakap bahaya la, takleh buat la etc, tapi kalau aku tak buat sape nak buat wehh? Ade terpikir aku nak upah orang bersihkan, tapi macam, takpelah, kederat aku masa tu ok lagi kot. Ok tapi pastu meraung malam² sebab sakit pinggang. 
+ Meantime, aku dah plan nak buat Maternity Shoot untuk baby. Pastu kebetulan kat GROUPON tengah ade promo time tue by Reez Photoworks. Paling menarik sebab diorang ni based kat Melaka. terus aku text husben, dan macam biasa die ONN aje :) Aku deal semua benda since nak raya aku request buat family photoshoot Raya jugak. And he's okay walaupun dah cakap kan 2jam je shoot. HAHA. 
+ So macam yang korang tengok kat FB adn Insta lah kan, tema aku tahun nie ala² JDT. Dannnn, masa nie lah sebenarnya officially aku break-news yang aku pregnant :D Ampun maaf bukan taknak bagitau, bukan nak rahsia ke ape, tapi aku rasa aku tak reti nak break-news camne utk 2nd baby. Plus aku pun sorang² kan time tue, so rasa macam syahdu dan down sket nak bagitau orang kecuali family terdekat, kawan² rapat and chanteks. 
Family Potrait! Tahun depan berempat pulak Insyaalah :)



Meltingggg! :D


Ini feveret aku. Wallpaper di mana saja!



Kebetulan!



All Four!



+ Hari Raya Aidilfitri disambut dengan sangat sekejap tahun ini. Cuti  4hari je sedih tak? Dah la merantau, pastu cuti 4hari jer. Tak ke meroyan kau? Tapi nak buat camne kan, memang cuti tak cun dengan semester Diploma. Stress lagi² bila tengok korang semua sakan lagi beraya sedangkan aku dah masuk keje raya ke-5.
Family belah ayah! Isya the one & only cucu :) Ayah aku takde pagi raya, kene kerja T_T

September & Oktober
+ Bulan ini bulan yang super busyyy jugak. Sebab macam² benda aku nak kene setelkan sebelum cuti bersalin. Dan aku sangat tak suka diganggu waktu cuti. So, haruslah buat semua kerja dan buat serah tugas secepat yang mungkin. Dalam pada itu, aku carving for macam² makanan. Maka bersungguh lah mencari jugak makanan yang diidamkan walaupun kadang² macam takde harapan je nak dapat. Ngada je lebih mama nie ;p
+ Sempat aku pergi shopping jap kat KL kebetulan visit practical students. Dan itu lah last aku bleh naik belon. Pastu takleh dah. Time tu pun dah 34weeks. Nasib baik doctor aku memang kawtim dari dulu dia ok je buat surat tulis aku baru 32weeks, padahal dah nak masuk 34weeks :) Syukur semuanya ok dan paling puas hati dapat shopping barang baby dengan harga yang lottttttttttttt cheaper dari kat sini
+ Apa-apa pun memang aku rasa tak sabar sebenarnya nak tunggu adik Isya ni keluar. Cuti bersalin aku dah approved, 90HARI! Dan plus², sebab aku amik cuti tahunan & MC awal dua minggu dari due date. Hopefully semuanya ok lah. Doa²kan yer. Insyallah, aku cuba update blog, next week bila dah start cuti. rasa macam unfair jugak sebenarnya, cerita pasal adik Isya nie tak pernah muncul dalam blog nie. Hiii. takpe Little B, mama tetap sayang kamu macam mama sayang kakak Isya.
So, latest picture of mine at 35weeks!
Till then u alls.
Aku cuba update lagi nanti eh?
Daaa~

 BisikChenta: Puas hati dapat update. Bapa lame lagi kah next update? HAHA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...