Wednesday, December 28, 2011

# Setahun di Bumi Kenyalang



Salam :)




28 Dec 2010 : TUDM Kuching.
* Selamat menjejakkan kaki ke Sarawak *


Cepatnya masa berlalu.
Cepatlah 4-5 tahun berlalu, nak pulang ke tanahair. HAHA.

Hari ni, Mama & Ayah ada di Sarawak! :)
.
.
.
Nanges aku tengok gambar pakai jeans T_T

 BisikChenta : Makan sedap lah aku seminggu nie :D

Wednesday, December 14, 2011

# Oooo tedahnyaaa!



Minggu lepas demam,
Minggu ni cucuk tak nangis!
Tabah betul ini budak

 BisikChenta : Mau tukar URL eh silap, layout blog boleh?

Tuesday, December 13, 2011

# Tutorial: Tukar URL Blog




Salam semua.

Hari ni tibe2 nak buat entry TUTORIAL.
Sebab ade kawan I tue, dia dah lame pakai URL lama die, then dah bosan, now nak tukar katanya.
Tapi dia memang buta IT kekdahnya sebab dulu yg setup blog, adik dia. HAHA. Sengal!
Berblog tau, tapi tukar URL tak tau! Nasib kawan aku!
Tapi dia cakap nak pakai URL lama dah ade orang pakai pulak.
Alaaa sian kawan I. Ni terpaksa tukar URL & dok pikir dari semalam nak guna URL baru.
Sambil tu bagi masa kat I buat Tutorial jap untuk dia! Nahhh, amek!!


Alahhh, kacang je tukar URL nie :) Follow step nie yer!

1) First, u alls pergi  kat button "Settings" kat tab atas tue (untuk layout Blogger lame!) 
Then, klik pulak kat button "Publishing" under menu "Settings" tadi.

2) Letaklah nama URL baru yang u alls nak kat nak panah yang no-2 tue. 
(Cth: http://awesomewedding.blogspot.com)

3) Masukkan Word Verification seperti yang diberikan. U alls jangan ikut word yang I punye nie. Nanti kan kuar kat situ. Tulis je lah balik. Berhati2 dengan CAPS-LOCK!

4) Siap dah!! Jangan lupa klik "Save Settings" :)
Okey settle! Kacang je kan?!
Yani, aku harap ko paham tutorial aku!
 BisikChenta : Ehh, macam cekgu IT pulak dah! :)

Tuesday, December 6, 2011

# 5 Months oh! Batrisya


Salam semua.

Ini budak sudah 5 bulan.
Halllluuuuuu :)
Sangat cepat masa berlalu.
Dah macam-macam peel die buat!
Hari-hari geram! Hadoiii!

Ok dah, tu je nak update.
Tata :)


 BisikChenta: Gile pemalas nak update. kahkahkah.

Monday, December 5, 2011

# Double Celebration - Anniversary + Birthday!





Assalammualaikum semua.

Selamat Hari Isnin. Selalunya Monday blues, tapi tidak hari ini.
Short + quick update! (walaupun dah petang!)

Alhamdulillah, sudah 26 tahun bernafas di Bumi Allah.
Syukur masih lagi diberikan kesempatan ini.
Terima kasih kepada Ayah + Mama atas segalanya.

Syukur juga sudah 2 tahun ikatan kasih sayang masih mekar hingga kini.
Terima kasih encik suami, yang sabar melayan kerenah si isteri.
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki, si puteri yang akan berusia 5 bulan esok.
Anugerah Allah, wangian syurga!

Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Syukur dikurniakan kebahagiaan dan limpahan nikmat dari Allah SWT.
Sesungguhnya, Dia adalah perancang terhebat! Dia Maha Mengetahui.
Syukur sekali lagi atas rahmat-Mu Ya Allah.

Untuk diri sendiri:
SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN KE-26.
Semoga diri lebih matang, menjadi isteri yg taat pada suami dan ibu yg terbaik untuk anak (anak-anak!)


TIUP LILIN : Surprised celebration malam tadi. Thanks husben!



Untuk diri + suami:
SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN KE-2.
Terima kasih atas segalanya. Semoga hubungan ini terus mekar seperti musim-musim percintaan dulu :)


Dua tahun lalu......




Seriusnya entry aku! wakakakaka.
Matang katenya! HAHAHA.
Ok bai!


 BisikChenta: Demam di hari istimewa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...