Friday, November 11, 2011

# Baby's Food - Should I?

Salam semua, Salam Jumaat :)

11.11.11
Ada apa dengan tarikh!?
Takde ape, ok baii. BAHAHA.
Ehh, jap nak wish Mawai yang nak kawen. 
SELAMAT PENGANTIN BARU MAWAR & KUNYIT!
Sorry beb, aku tak dapat datang! Kem salam bebudak matrix yg datang okeh!?

11.11.11 = Batrisya dah berusia 4 bulan 1 minggu.
Sedang memikirkan patutkah I start nak introduce baby food kat dia?

Setelah di Google, I jumpa these two both!


Rafferty's Garden
Macam Ribena packaging dia. Mcm nie mama pun nak jugak!






HEINZ Baby's Own
Pun macam sedap. Macam Innershine punye botol tapi slightly bigger  kot!




Ohh, I google je kalau nak tau pasal benda simple2 nie,
At least kalau nak bertanya pun adalah sket info kan?
Takdelah tanya bodoh2 jer. Macam nampak nau jakun kalau benda simple pun tak tau.
So mommies yg ade experience, share plizzzz! :)

Nanti I try google lagi pasal baby's foods dan kesesuaiannya utk baby especially yg baru 4 months.
Sebab normally I tengok banyak yg 6months++ je kot. Ke ada, tapi I tak perasan?

As, Batrisya now dah pandai senyum dan buat aksi mengunyah time I dinner dengan hubby, so I think I should try kan? But, of course, kene buat research dulu. Takut tak kena dengan perut baby.
Ok, dengan itu mari meng'google'
Jangan malas google yer. Dunia IT nie, semua benda type aje, tu dia keluar semua.


 BisikChenta: Pikir jap mane nak cari menatang Rafferty's tu kat sini. Adoii, pengsan!

Wednesday, November 9, 2011

# Aidiladha di Sarawak - 4months old



Salam semua :)

Lama gila tak update. Bukan malas, tapi takde masa.
Since naik kerja hujung Sept until now kerja, kerja, kerja *muntah hijau*.
Marking paper, kursus seminggu, activity students, assignments, business baru yadaa yadaa.

Akhirnya, semalam dan hari nie, kepala pusing dan nak demam.
Adoiii laahh. Laki I plak ngadu perut meragam sebab dok makan macam2 raya haji tue.
Nasib baik, i still pantang lagi makan. Kalau tak, dengan I sekali sakit perut. Huhuhu.

Raya Haji hari tue (6 Nov), Batrisya genap 4 bulan.
I masak soto ayam je. 
Bukan ade org datang raya umah pun, nak masak banyak2. Hihihi.
Makan satu family(dengar macam ramai!) je. Cukup lah untuk I & hubby! 


Soto Ayam sempoiiii. Pemalas gila aku nak masak yg heavy2 ;p

Pengalaman pertama beraya di perantauan. HAHA. Feeling obersea gitu.
Cakap Sarawak pun dan terrer sket tau!
Tapi masih kategori belum tergeliat lidah laa. 
Ala, cakap Sarawak je pun. Bukan cakap German kuikuikui.

10 Zulhijjah 1432H (Aidil Adha 2011)


Gambar di atas nie sebelum kitorang ber-3G dengan family di Melaka & KL.
Si Batrisya dah pandai pandang camera HP, jadi bila dengar org bersuara & ada gambar dia kagum dan cakap bahasa dia. HAHAHA.
Seronok tengok dia membesar depan mata. 
Hari-hari ada je benda yg kiut dan comel dia buat, yang buat I rasa nak chiom dia bertubi-tubi.
Ohh sayang, cepatlah membesar lagi dan bercakap dan berjalan dan boleh tolong mama kemas rumah nanti yer :)



Akhir kata,
Happy 4 months old Batrisya!
Mmmmmmuaaahhhh!

Try jee. Orang bagi.


 BisikChenta: Banyak nak update tapi takde masa!

Wednesday, November 2, 2011

# She's going to school!



Haiiii semua!! 
Batrisya nak pegi ikut mama pergi sekolah.
Isya nak belajar jugak :)

 BisikChenta: Bila nak update? hehe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...