Thursday, October 13, 2011

# 100 Days & Business Baru



Salam :)


Dah petang baru ada masa nak update. Lega sebab hari ni hari last masuk markah student.
Dari pagi dok key-in markah, dok adjust mane2 yg boleh tolong utk naikkan gred.


Hari nie Batrisya genap 100 hari.
I pun dah 100 hari lah pantang (pantang ke?)
Huhuhu. Dah dok jauh dari Mama, ada yg selamba jugak lah I langgar.
Tapi benda basic2 macam takleh makan mee kuning, laksa, makan benda2 yg masak 2 kali, ais tue sume I still jaga lah.
Pagi tadi naikkan status FB 100 Days, laki I yang over.
Dah lah malam ni malam jumaat. Ehem ;p HAHAHA.

Minggu depan kena pergi kursus pulak.
Benci lah. Bila lah nak update blog nie?
Macam2 nak cite. Pasal Aqiqah pun tak cite lagi. Pasal Batrisya sakit mata.
Hutang dulu yaa?
Hehehe.

Dan, sempena ke-100 hari,
Nak launching bisness baru I dgn husband.
Zaman sekarang nie, laki bini keje pun nazak jugak ujung bulan.
Sebab tue lah kena sama2 usaha nak cari duit lebih.
InsyaAllah, mudah-mudahan adalah rezeki dengan bisness baru nie.

Jemputlah jenguk yerr!






Lil' Chenta bisness: BabyBooBaa.Biz


 BisikChenta: Moga murah rezeki Batrisya :)

Friday, October 7, 2011

# 3 Purnama!

Salam :)

Happy 3 months old BATRISYAAAAA!!
Sorry gambar senget sebab Mama Isya tak reti nak rotatekan gambar nie.
Camne ek? Dah lame tak update dah jadi blurrr!

Things happened - 3 months old:

1. Batrisya dah sket2 belajar nak mengiring.
Nampak kadang2 dia struggle nak angkat badan nak ngiring dan kalau kita pegang tangan dia time baring dia cuba nak angkat badan dia. Good dear!

2. Kalau tido malam, esok pagi kepala bukan atas bantal, dah berganjak ke bawah. 
Bile masa die mengengsot tatau den! HAHAHA.

3. Dah pandai gelak mengekek2 kalau kena agah. 
Pastu dah pandai jerit sakan. Suara pitching tinggi youu! Kalau Mama dia :p

4. Dah kenal suara I dan papa dia.
Everyday bila petang, nak amik dia kat babysitter, kalau dia dengar suara I terus bangun dari tidor. Kalau tengok TV terus senyum pandang I :)

5. Dah pandai pakai rompers. 
Sebelum nie kemain payah nak paksa dia pakai rompers sebab dia suka keraskan badan everytime nak masukkan rompers. Pastu bila dia nangis tak sampai hati. Tapi lately, bile nak sarungkan rompers dia rileks je.Tq Auntie Zaila & Auntie Qah sebab bagi rompers kat Isya. Mama Isya tak beli rompers dulu sebab takut bazir je die tak reti pakai lagi :D Now dah boleh! :)

6. Suka gelak macam nak ikut nyanyi kalau dengar lagu ABC & Old McDonalds.
Kalau dengar Mama dia nyanyi2 dia akan menjerit. Agaknya suara Mama dia belum cukup sedap dipendengaran. HEHE.

Sorry sempat update nie je. Tue pun taip laju2.
Sibuk marking paper.
Ok tue aje. Bai.


 BisikChenta: Hari-hari rindu anak time keje :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...